Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OLGU OLUŞTURULUYOR

OLGU OLUŞTURULUYOR


Artık ipler cumhurbaşkanının eline geçti. Her fırsatta başkanlık sistemi diyor. 7 Haziran seçiminde AKP´nin oyu neden düştü? Verin 400 milletvekili bu işi rahatlıkla halledelim denilmesinden dolayı oyları düşmüştür. 1 Kasım seçimlerinde ise başkanlık sistemi hiç konuşulmadı. Başkanlık sisteminin yerine istikrarı bozmayın dediler. Ve oyları yükseldi tek başlarına iktidar oldular. Yiğidi öldür! Fakat hakkını ver derler. 1 Kasımdaki başarısı Davutoğluna aittir. Artık Davutoğlu diskalifiye edildi. Şimdi cumhurbaşkanı devamlı olgu oluşturmaya çalışıyor. Devamlı başkanlı sisteminden bahsediyor. Fakat nasıl bir başkanlık sistemi olacağından bahsediyor. Elimizde bir şişe var bunun içinde ilaç var deniliyor. Fakat hangi hastalığın ilacı olduğu söylenmiyor. Başkanlık sisteminden de böyle bahsediliyor. Türkiye ye özgü bir başkanlık sitemi olacağını söylediler. Fakat içeriğinde neler var onu söylemiyorlar. Enflasyon düştü deniyor. Fakat enflasyon iktidara göre düştü. Vatandaşın temel ihtiyaçları ve sabit giderleri göz önüne alınmıyor. Elektrik faturalarında, su faturalarında, doğalgaz faturalarındaki artışlar dikkate alınmıyor. Araba sigortalarında % 300 artış var. Bunlar vatandaşın cebinden çıkıyor mu? Bular enflasyon değil mi? Çarşı ve pazarda her şeye zam yapıldı. Bular enflasyon sepetine girmiyor. Nerede vatandaşın kullanmadığı şeyler varsa onlar sepete giriyor. İhracat arttı deniliyor. İhracat artı ise cari açık nereden geliyor. İşte bunlar olgu oluşturmaktır. Vatandaşın bunlara dikkat etmesi gerekir. Davutoğlu aday olmayacağım dedikten sonra. Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmalarda Avrupa birliğine çatıyor. Neden çatıyor? Çünkü Avrupa birliği vizelerin kaldırılması için. Bazı şartların yerine getirilmesini istiyor.  Bu şartlar maddeler halinde hükümete verildi. Cumhurbaşkanı tek bir maddeyi gündeme getiriyor. Oda terör kanunundaki değişikliktir. Cumhurbaşkanı bunun üzerinden Avrupa birliğine yükleniyor. Ve rest çekiyor. Siz yolunuza biz yolumuza diyor. Avrupa birliğinin terör kanunundaki istediği değişiklik, tutuklanan ve tutuklanması istenen herkesi terör ile bağdaştırmayın diyor. Yargı bağımsızlığının sağlanmasın istiyor. Basın özgürlüğü istiyor. Bunun gibi bazı maddeler var. Bunların hiçbirisinden bahsetmiyor. Yalnız terör kanunundaki değişiklikten bahsediyor. Bu olgu oluşturmaktır. İşte vatandaşların bunları göz önünde bulundurması gerekir. Ülkenin huzurlu bir ülke olduğundan bahsediliyor. Sorarım sizlere ülkede huzur var mıdır? Her gün şehit gelmesi, ülkenin kan gölüne dönmesi, her gün gözyaşı, acı ve hüzün yaşanması bunlar ülkede huzursuzluk yaratmıyorsa. Dedikleri doğrudur! Hâlbuki vatandaşları çoğu bu durumlardan huzursuzluk duymakta dadır. Bunları huzurluluk olarak kabul etmek demek vatandaştan uzak olmak demektir. Bu söylenenler olgu oluşturmaktır. Cumartesi günü Ankara da şehit cenazesi vardı. Hükümet erkânından hiç kimse yoktu. Bu şehitler onların mecliste rahat çalışabilmeleri için. Şehit oldular.

Böyle şeylerle olgu oluşturarak amaçları başkanlık sistemine geçmektir. Gerçi başkanlı sistemine fiilen geçilmiştir. Bir tek bu başkanlık sistemine resmiyet kazandırmak kalmıştır. Bütün çabaları başkanlık sistemine resmiyet kazandırmaktır. Ve başkanlın sistemi ile başkana verilecek yetkileri kullanmaktır. Yeni başkanlık sistemine göre basına yansıdığı kadarı ile. Başkan istediği zaman meclisi fes edebilecek. Başkan hakkında hiçbir önerge verilemeyecek. Kanunları başkan yapacak. Meclis onaylayacak. Buna benzer maddeler var. Bu vatandaşın egemenliğinin tek kişiye geçmesi demektir. Özgürlükleri istediği gibi kısıtlayabilecektir. Demokrasi rafa kalkacaktır. Olmayan demokrasi tamamen ortadan kalkacaktır. Geçmişte söylene şu sözleri hatırlayalım. ? biz demokrasinin savunuculuğunu yapamayız. Demokrasi bizim için amaç değil bir araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde. Demokrasi treninden ineriz? denilmedi mi? Artık istedikleri istasyona geldiler. Her şeyle yol ayrımı göründü demektir.

Meclis başkanı ?anayasada laiklik yer almamalıdır. Onun yerine dindar bir anayasa olmalıdır? demedi mi? Bu kendi şahsi düşüncesidir diye olayı kapatmak istediler. Meclis başkanı bunu cumhurbaşkanına sormadan söyleyemez. Veya cumhurbaşkanı böyle söylemesi için telkinde bulunmuş olabilir. Bu laf olsun diye söylenmiş değildir. Çünkü bunu bir metine bakarak söyledi. Yani bu konuşma hazırlanmıştır. Göreceksiniz yeni anayasada laiklik kaldırılacaktır. Atatürk ismi anayasada yer almayacaktır. Devrimleri anayasadan çıkarılacaktır. Bizler için en önemli olan ise. Türk kelimesinin anayasada yer almayacak olmasıdır. Bunun ne anlama geldiğini bilmeyenler var. Bunun anlamı Türk kimliğinin yok olmasıdır. Bu konuyu sık sık gündeme getireceğim. Getireceğim ki millet olgu oluşturduğunu anlasın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm, cumhuriyetçiyim laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09 ? 05- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44