Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OLMASAYDI DA OLURDUK

OLMASAYDI DA OLURDUK


Bu bir milli gazetenin 10 Kasım tarihinde tam sayfa verdiği bir ilandır.

“OLMASAYDI DA OLURDUK 1881- 1938” ilan aynen böyleydi. Bu ilanı bazı kişiler anlamaya bilir. Atatürk ten açıkça bahsedemiyor. Atatürk’ün doğum tarihi ile ölüm tarihlerini vererek. Rakamların arkasına saklanıyor. Bu konuyu geniş bir şekilde açacağım. Amma önce şu andımızı yazayım. Çünkü andımız kaldırıldığı günden bu yana yazılarıma andımızla başlayıp ne mutlu türküm diyene ibaresi ile bitireceğim diye sizlere söz vermiştim.

Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Şimdi gelelim konumuza! Ülkede sinsi ne kadar Atatürk düşmanı varsa AKP iktidarı zamanında alenen düşmanlıklarını gündeme getirmeye başladılar. Evet, “olmasaydı da olurduk” diyor. Olmasaydı siz olmazdınız! Amma Atatürk’e inanalar olurdu. Belki olurdunuz da adınız Türk ismi olmazdı. Ülkenin milli bir gazetesi Atatürk’ün kurduğu bir devlette gazete çıkarıyor. Atatürk’ün sayesinde bu devletin kurulmuş olmasını bilenlerden birisi olması gerekir. Bu ilana alkış tutanlar babanız olmadan siz olur muydunuz? Olmaya bilirdiniz! Babanızın hayatta kalmasını sağlayan Atatürk ve kahraman şehitlerimizdir. O dönemde ülkeyi kurtarmak için ortaya çıkmak her babayiğidin harcı değildir. Atatürk ülkeyi kurtarmaya soyunduğu zaman. Atatürk’e “ordu yok’ demişler. Toplanır demiş! “Para yok” demişler. Bulunur demiş! “Düşman çok” demişler. Yenilir demiş! Ülkenin durumu böyle iken, hangi babayiğit bu cesareti gösterebilirdi. Böyle bir durumda cesaretini gösterip er meydanına çıkana saygı duyulur.

Bu Atatürk düşmanlığı nerden geliyor? Yoksa yunan ordusunun İzmir de denize dökülmesini mi hazmedemiyorlar? Yoksa ülke istila edildiği zaman ülkenin bu durumundan istifade ederek, Trabzon ve Rize bölgesinde kurulan RUMPONTUS hükümdarlığının. Ülke istiladan kurtarıldıktan sonra Osmanlıya vergi vermeyen ve askere gitmeyen, bu hükümdarlığı yıkmasını mı hazmedemiyorlar? Onun için mi Atatürk’e düşmanlık besliyorlar. Yoksa Atatürk’ün “ benim en büyük servetim ve iftiharım Türk olmaktır” demesini mi hazmedemiyorlar? Bunlardan birisinden mutlaka rahatsızlık duyuyorlar ki. Atatürk’e olan kinlerini kusuyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde ülkesini düşman istilasından kurtarmak için. Hayatını ortaya koyarak, cesaretiyle er meydanından muzaffer çıkan. Arkasından Osmanlının küllerinden bir devlet kuran öndere saygısızlık yapılmaz. Bu ancak bizim ülkemizde olur. Bununda sebebi Türk düşmanlığından dolayıdır.

Atatürk ve Türk düşmanlığını nereye kadar götürebileceklerini zannediyorlar. Her çıkışın bir inişi vardır. AKP ilelebet iktidarda kalacak değil ya. Yarın iktidar değiştiğinde AKP’nin kayığından inecekler. Fakat binecek kayık bulamayacaklar. Çünkü bu millet bu yapılanları asla unutmayacaktır.  Hem devleti kurana hakaret edeceksiniz. Hem de kurucu unsur olan Türklere düşman olacaksınız. Ne Atatürk’e yaptıklarınız unutulur. Ne de 50 milyon nüfusa sahip olan Türkleri aşağılamaya çalışarak. Tarihten silmeye çalışmanız unutulur. İktidar değiştiğinde temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önünüze konacaktır. Türk milleti ne atasına yapılanları unutur. Ne de kendisine yapılanları unutur. Unutmayacağız!

Atatürk’ü sizler ne kadar itibarsızlaştırmaya çalışırsanız çalışın. Ne kadar aşağılamaya çalışırsanız çalışın. Bütün hevesiniz kursağınızda kalacaktır. Çünkü tarih 2012 Ekim ayı yer Ankara ulus meydanı. İşte o gün Türk milleti korku çemberini kırmıştır. Barikatları aşarak anıt kabir’e atasına koşmuştur. O gün yüz binler oraya bütün engellemelere rağmen atasına saygılarını sunmak için anıt kabir’e ulaşmıştır. Arkasında 10 Kasım 2012 yine yüz binle atasının ölümünün 74’ün yıl dönümü için yine anıt kabir de saygı ve sevgi ile atalarını anmışlardır. Geçen sene yanılmıyorsan 485 bin kişi orada buluşmuştu. Sizler boş durmadınız. Devamlı Atatürk ve Türklerle uğraştınız. Ne oldu kalabalığı sizlerde görmüşsünüzdür. Amma kaç kişi olduğunu telaffuz edemezsiniz. Bir milyonun üzerinde bir topluluk atasına saygılarını ve sevgilerini sunmuştur. AKP kazlı çeşme mitingine bir milyon kişi toplayacağız demişti. Bedava arabalar gidip gelmesine rağmen. İllerden adamlar getirilmesine rağmen 500 bini bile bulamadı. Amma Atatürk sevgisi her şeyin üzeride olduğunu bir milyondan fazla kişi bu sevgisini göstermiştir. Siz ne kadar Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışırsanız. Atatürk Türk milletinin gönlünde o kadar itibarlaşıyor. O ilanı veren gazeteyi kınıyorum. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti!   

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!         

12/11/2013 Mustafa KOÇAL

                     

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44