Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖNEMLİ BİR SEÇİMİ GERİDE BIRAKTIK

ÖNEMLİ BİR SEÇİMİ GERİDE BIRAKTIK


Bu seçim dönemi gibi bir dönem ne gördüm! Nede duydum! Bu seçim propaganda döneminde neler duymadık ki? Senin saçında benimkinden daha çok beyaz var demdiler amma! Dün berberin önüne oturdular. Berber saçlarını kesti. Önlerindeki önlüğe saçlarını döktü. Kimin saçı daha beyaz kiminki daha az beyaz olduğunu gözleri ile gördüler.

Söyleyin bakalım propaganda sürecince onca söylediklerinize değdi mi? O kadar ağır ithamlara, o onur kırcı, insanı incitici söylemlere değdi mi? Adil bir propaganda süreci oldu diyebilir misiniz? İktidar devletin bütün imkânlarını kullandı. Devletin resmi yayın kuruluşu olan TRT dahi yandaşlık yapıyor. Hâlbuki bu devletin kurumu herkese eşit mesafede olması gerekmez mi? Birisine çok yakın oluyor. Diğerine oldukça uzak oluyor.

Cumhurbaşkanı adaylarından Tayyip Erdoğan´ı 195 saat ekrana getirirken. Muhalefetin adayına Muharrem İnceyi 15 saat ile sınırlı ekrana çıkarıyor. Hadi öbür adaylar mecliste değil diye. TRT de propaganda yapmalarını devletin resmi kuruluşu olarak uygun görmemmiş olabilirler. Fakat Muharrem İnce mecliste oda resmi bir kuruluşun adayıdır. Şu yanlışlığa bakın. Mecliste olan partiler hazine yardımı alıyor. Meclis dışında ki partilerin hiçbir geliri yok.

Bu meclisteki partiler ile mücadele etmeye çalışıyorlar. Böyle adaletsizlik olur mu? Bu neye benziyor?  Birisi topla tüfekle savaşıyor. Karşısında olanlar taşla, sopa ile onlara karşı koymaya çalışıyorlar. Bir de buda yetmiyor. İktidar bunlara karşı çeşitli ithamlarda bulunuyor. Kendileri cumhur ittifakını kurdular aman ne güzel. Birde kendilerini yer ve milli ilan ettiler. Karşılarında kurulan millet ittifakında yer alanlara söylemedik laf bırakmadılar. Bunun adına da demokrasi dediler. Seçmenin yarısından fazlasına FETÖ´cü dediler! Terörist dediler!

Hain dediler! Alçaklık dediler! Adilik dediler! Akla hayale gelmeyecek kelimeler kullandılar. Pislik dediler! Şimdi seçim bitti diye bu söylenenler unutulacak mı? İkbal uğruna ülkeye ayrıştırma tohumu ektiler. Ondan sonrada birlik beraberlikten bahsettiler. Bu söylenen sözler yenilir yutulur cinsten sözler değildir. Şimdi seçim neticeleri belli oldu. Önce nasıl bir netice karşımıza çıkmış ise ülkemiz için hayırlı olsun diyorum. Bir gerçek var ki? Bozulan düzen nasıl düzeltilecektir. Seçim propagandalarında verilen vaatler nasıl yerine getirilecektir.

Geçtiğimiz seçimlerde millet iradesi yok sayıldı. Acaba şimdi alınan netice ile millet iradesine saygı gösterilecek mi? Kırılan kalpler nasıl düzeltilecek. Düşen siyasetin seviyesi nasıl düzeltilecek. Çünkü ben bu yaşıma kadar siyasetin seviyesinin bu kadar düşürüldüğünü hiç görmedim.  Dış ülkelere karşı itibarımız kalmadı. Bu itibar nasıl sağlanacak. Bunu zaman gösterecek. Artık cumhur ittifakı mı ülkeyi yönetecek. Yoksa millet ittifakımı ülkeyi yönetecek aşağı yukarı bir sonuç elde edilmiş durumdadır.

Cumhur ittifakının adayı ve cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan şimdiye kadar hep koalisyonlara karşı çıkmış idi. Fakat seçim arifesinde koalisyondan bahsetti. İttifaklardan birisi meclis çoğunluğunu elde eder. Cumhurbaşkanlığına diğer ittifak elde ederse ne olur? Bunun nasıl olacağını zaman gösterecektir.

Bu günkü bu yazımla seçim propaganda sürecini değerlendirdim. Yarınki yazımda nasip olursa seçim neticelerini değerlendireceğim. Çok uzun zamandır sayfamı sloganlarımla bitirdim. Bu sloganlarım gerçekleşene kadarda yazacağım. Ayni sloganlarımı yazmaya devam edeceğim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23-06- 2018 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44