Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM KADERİMİZİ BELİRLEYECEK

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM KADERİMİZİ BELİRLEYECEK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Önümüzdeki seçim kaderimiz belirleyecek bir seçim olacaktır. Ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim olduğu gibi. Türk milletinin de kaderini belirleyecek seçim olacaktır. Ülkenin kaderini belirleyecek olan konu özerklik ve Öcalan konusudur.  Birkaç gün önce seçimlerden önce bu konunun çözülmesi açısından, iktidar ile HDP arasında mutabakat sağlandığını açıkladılar. Kandilden Karayılan açıklama yaptı. “seçimden önce mutabakat sağlanan konular açıklığa kavuşturulmazsa savaş başlar” dedi. Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan “ zamansız bir açıklama” dedi. Bu ne demektir. Sen sesini çıkarma biz anlaştık. Heyet sana bilgi getiriyor, demektir. Çünkü iktidarla görüşen HDP’li heyet kandile gitmeye hazırlanıyordu. Karayılanın açıklaması iktidarı savaşla tehdit etmektir. HDP ve BDP “gerekirse bir dönem meclise girmeye biliriz” diyor. Bunun anlamı özerklik ve Öcalan’ın serbest bırakılması AKP’yi sıkıntıya sokacak olursa. AKP’yi bu sıkıntıdan kurtarmak için. Seçime girmeyiz bizim seçmenimizi AKP’ye yönlendiririz demektir. Bu AKP’nin en az 50 milletvekili  fazla çıkarması demektir. O zaman PKK’nın baskısı ile doğunun oyları AKP’ye kayacaktır. Yeni seçime giren partilerin oyları da AKP’ye gitmiş olacaktır. MHP’nin ve CHP’nin küskünler kendi partilerine oy vermeyerek AKP’nin ekmeğine yağ süreceklerdir.

Böyle bir tablodan AKP 367 sayısına ulaşabilir. İşte bu oyunu bozmak için. Aklıselim düşünmek gerekir. 367 sayısını buldukları anda da. Hemen AKP kendi anayasasını meclise getirecektir. Yeni anayasa başkanlık sistemini getirdiği gibi, polis devleti olma yolundaki adımlarda atılacaktır. Şimdiye kadar siz 16 yaşındaki birisinin cumhurbaşkanına hakaret etme suçundan hapse atıldığını gördünüz mü veya duydunuz mu? Ondan sonra bunları çok göreceğiz demektir.

Anayasadan Türk kelimesi ve Atatürk çıkarılacak. AKP döneminde kabinede Türk bakan yoktu. Bundan sonra hiç olmaz. Türk kelimesini kullanmayı dahi yasaklarlar. Türk milleti demekten imtina ediyorlar. Türk kelimesi ve Atatürk kelimesi var diye. Andımızı kaldırdılar. Omsalıca diye bir dil yok. Osmanlıca Türk dili var. Bunu bile çarptırıyorlar. Tayyip Erdoğan 2012 senesinde “Türkçe ile felsefe yapılmaz diyenler ırkçılı yapıyorlar” diyor. Şimdi ise “Türkçe ile felsefe yapılmaz” diyor. Şimdi bu Osmanlıcayı gündeme getirdiler. Ne diyor sayın cumhurbaşkanı? Bir sabah uyandık dil ortadan kalkmış. Acaba cumhurbaşkanımız o zamanı nasıl hatırlıyor?  Böyle olayları kendisi yaşamı gibi anlatıyor. Şimdi gündemi Osmanlıca meşgul ediyor. Bu bir alıştırmadır. Arkasından Arapça gelecektir.

2015 seçileri hem ülkenin hem de Türk milletinin kaderini belirleyecektir. Ya bu yapılacaklara boyun eğeceğiz. Ya da aklımızı başımıza toplayıp AKP’ye bu fırsatı vermeyeceğiz. Bu iki yoldan birisini tercih edeceğiz. Artık kişisel menfaatleri bırakacağız. Ülke ve millet menfaatini öne çıkaracağız. Tarihte devletler kurmuş devletler yıkmış Türkleri yok sayıyorlar. İyi güzelde Türkiye cumhuriyetini kim kurdu? Bu vatanı size kimler emanet etti. 50 milyon Türk değil mi? Bu Türk milletinin oyları ile iktidar olmadılar mı?

Özerkliği saptırıyorlar yerel yönetim özerkliği diyorlar. Yerler yönetim özerkliğinin içersinde dil var mı? Bayrak var mı? Yerler yönetimlerde öz güvenlik gücü var mı?  Bunlara göre millet aptal. Yerel yönetimlerin yetkilerinde bunların olmayacağını bilmeyecek. Siz tilki iseniz! Bizde tilkinin kuyruğuyuz.

Ne yapmalıyız da bu oyunlara düşmemeliyiz. Önce kendi kendimize soracağız ben Türk müyüm? Ben Türk olsam da olur olmasam da olur diyorsan. Atalarını inkâr etmiş olacaksın. Türküm diyorsa ırkına sahip çıkacaksın. Atlarının canları ile kanları ile sana bıraktığı bu ülkeye sahip çıkacaksın. Bu ülkeye hizmet etmişleri unutmayacaksın. Başta bu ülkeyi ülke yapan Atatürk’e sahip çıkacaksın. Ülkenin imar edilmesinde ve birçok tesisler kazandırılmasına vesile olanlara vefa borcunu ödeyeceksin. Köklü olan partilerin zamanında hiç gündeme gelmeyen rejim tartışmasını yeni türemiş partinin neden getirdiğini düşüneceksin. Geçmişle hesaplaşmak için olduğunu bileceksin.  Demokrat parti senelerce bu ülkeye hizmet etti. Irkçılık yaptı mı? Teröre taviz verdi mi? teröristlerle görüştü mü? Teröristlerle pazarlık masasına oturdu mu?  Ülkeye tesis yapmaktan başka bir şey yapmadı. Konuşan Türkiye olması için senelerce uğraş verdi. Konuşan Türkiye’yi ihdas etti. Şimdi nerede konuşan Türkiye? Bırakın konuşmayı sokağa sesimizi duyurmaya dahi çıkmaz hale geldik. Zamanında Demirel’i eleştirenler şimdi ondan özür diliyor. Ve geçmişi aradıkların söylüyorlar. Bu iktidar ise geçmişi kötülemek için her şeyi yapıyor. Geçmişini kötüleyenler. Geleceğinden emin olamayanlardır.

Gelin şu demokrat partiyi iktidar yapmak için elbirliği yapalım. Çünkü bu partinin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44