Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ONUNCU YIL MARŞI

ONUNCU YIL MARŞI


Onuncu yıl marşının kaldırılması il milli eğitim müdürlerine kadar düştü mü? Bolu milli eğitim müdürü Yusuf Cengiz onuncu yıl marşının çalınmasını yasaklıyor da. Milli eğitim bakanı neden bir şey söylemiyor? Hem de ne onuncu yıl marşı biz 2023 de yüzüncü yıl marşını yazacağız diyor. Bu söylemi ile nereye hizmet ettiği belli değil mi? Atatürk düşmanlığı iliklerine kadar işlemiş.

Gün ola harman ola. Bir gün bu kaldırdıklarının hepsi geri gelecektir. Milli şuura sahip gençlik yetiştirmek milli eğitim bakanlığının görevidir. Amma milli eğitim bakanlığı dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştirme peşinde. Ülkenin bekası milli şuura sahip neslin yetişmesine bağlıdır. Bu onuncu yıl marşı düğünlerde kapanışında çalınıyordu. Onuncu yıl marşı çalınmaya başladığında. Bütün salondakiler coşku ve heyecan ile bu marşı söylüyorlar. İnsanın gözleri dolu dolu oluyordu. Bunun anlamını bilmiyorsanız? Sizin gözünüze ve gönlünüze perde inmiş demektir. Kayseri de imam hatip açılışında konuşan şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki ülkeye hainlik edenlerin çoğunun üniversiteli olduğunu söylüyor.

İmam hatip gençliğinin çok güzel okuduğunu milletini sevdiğini devleti ile problemi olmadığını söylüyor.  Bakan beye göre imam hatiplerde okuyanlar vatanını ve milletini seven olarak yetişiyor. Diğer okullardan mezun olanlar vatan sevgisinden mahrum yetişiyor öyle mi sayın bakan? Bu vatan uğruna canlarını verenler acaba hangi okullardan mezun olmuşlar? Bakan bey araştırmış mıdır?  Bu ülkeyi böle böle bölünecek bir yerini bırakmadılar. Bakan beye göre imam hatipte okuyanlar vatansever. Diğer okullarda okuyanlar vatan haini olarak yetişiyor. En nihayet okulları da böldünüz ya helal olsun size. Hem de öyle bir bölmek ki imam hatipte okuyanlar vatansever. Diğer okullarda okuyanlara vatan haini gözü ile bakılıyor. İmam hatipte okumuş olanlarını ekserisi neden Atatürk düşmanı olduğu şimdi anlaşılmış oldu. Kendilerini vatansever gördükleri için. Diğerleri onlara göre vatan haini oluyor. Demek ki bu gençlerin beyni öyle yıkanıyor ki. Ülkeyi düşman istilasından kurtaran ve Türkiye cumhuriyeti devletini kuran, dünyanın takdirine mah sar olmuş bir lideri dahi sevemiyorlar.  Bu ülkede Atatürk düşmanlığı yapanların çoğu imam hatip okumuş kişilerdir. İmam hatip okullarının açılmasının amacı saptırılıyor. Hâlbuki imam hatiplerde insanları seven ülkesini seven gençlerin yetiştirildiği zannediliyor. Ülkenin kurucusunu sevmeyen bir kişi onun kurduğu devleti de sevmez. İmam hatiplerde dinine kinine sahip nesil yetiştirdiklerini kendileri söylüyorlar. Ülkenin bekası için ise milli şuura sahip neslin yetişmesi gerekir. Ben öyle kişiler biliyorum ki. Bu gün savaş olsa bu vatan için tek mermi dahi atmam diyenleri biliyorum. İşte bunlar ile ayrıldığımız nokta burasıdır. Onlar gibi bizlerde orucumuzu tutarız namazımızı kılarız. Vatan müdafaasına geldiğinde işler değişiyor. Çünkü devletin kurucusunu sevmiyorlar.

Rahmetli Özallın başbakanlık döneminde bir Japon heyeti Türkiye ye gezmeye geliyor. Türkiye´nin çeşitli bölgelerinde dolaşıyorlar. Artık ülkelerine dönme zamanı gelmiş. Ülkeden ayrılmadan önce Özal´ı ziyaret ediyorlar. Özal bu Japon heyetine ülkenizden nasıl intibalar ile ayrılıyorsunuz? Ülkemizden memnun kaldınız mı? Diye soruyor. Sözcüleri memnun ayrılıyoruz diyor. Siz çocuklarınızı milli şuura sahip olarak yetiştiremiyorsunuz diyor. Özal siz nasıl milli şuura sahip olarak yetiştiriyorsunuz? Diye soruyor. Biz çocuklarımızı belli bir yaşa geldiklerinde. Hızlı trene bindirir onları dolaştırırız. O hızlı trende indiklerinde şaşkınlık içersinde olurlar. Oradan alırız doğru Hiroşima´ya götürürüz atom bombasının açtığı çukuru kapatmadık. Bu çukur atom bombasının açtığı çukurdur. Burada şu kadar vatandaşımız hayatını kaybetti bu kadar kişi sakat kaldı. Siz bu atom bombasını yapanları geçmezseniz her an başınıza böyle şeyler gelir diye anlatırız diyor. Özal pekiyi biz ne yapacağız?  Diye soruyor. Sizde çocuklarınızı Çanakkale ye götüreceksiniz savaşın geçtiği yerleri göstereceksiniz. Metre kareye 55 ölünün düştüğü. Yine metre kareye 6 bin merminin düştüğünü mermilerin havada çarpıştığını anlatacaksınız. Bu olay sizin için çocuklarınıza anlatacağınız ve milli şuura sahip yetiştirmenize vesile olacaktır diyor. Demek ki imam hatipte okumakla milli şuura sahip olunmuyormuş. Biz ise ülkemizde çocuklarımıza milli şuur aşısı yapacak ne varsa kaldırıyorlar. Andımızın kaldırılmasını terör örgütü istemedi mi? Neden? Andımızın kaldırılmasını terör örgütünün istediğini düşünmeden andımızı kaldırdılar. Örgütün andımızın kaldırılmasını istemesinin sebebi milli şuura sahip geçlerin yetişmesini önlemek içindir. Amma iktidar andımız ırkçılık içeriyor diye kaldırdıklarını söylediler. Hattı zatında ırkçılık içerdiği için falan değil. Andımızda Atatürk ve Türk isimlerinin geçmesidir. Bunlar imam hatip mezunları ya? Onlar için hiçbir yerde Atatürk ismi olmayacak. Bu devirlerde bitecek. Fakat şunu iyi anlamaları gerekir. Ne kadar Atatürk düşmanlığı yaparlarsa, Atatürk sevgisi daha da artıyor. Onuncu yıl marşı her nedense birilerinin bir yerine batmış. Merak etmesinler kaldırdıkları andımız, TC, ne mutlu türküm diyene ve onuncu yıl marşı da tekrar geri getirilecektir. Saygılarımla.

 Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20 ? 06 ? 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44