Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖNÜNE GELEN TÜRK VATANDAŞI YAPILIYOR

ÖNÜNE GELEN TÜRK VATANDAŞI YAPILIYOR


Türk vatandaşı olmayı o kadar kolaylaştırdılar ki? Önüne gelen herkes Türk vatandaşı yapılıyor. Türkiye de hem mülk edinmek hem de Türk vatandaşlığına geçmek çok kolaylaştırıldı. Daha önce çok ağır şartlar vardı. Şimdi bakkaldan ekmek alır gibi hem mülk alına biliniyor. Hem de Türk vatandaşı oluna biliniyor.

250 bin doları bastıran Türk vatandaşı ola biliyor. Ne tekim 250 bin doları veren 7 bin 312 kişi Türk vatandaşlığına alınmış. Önceden bu 250 bin dolar. Bir milyon dolar idi. Suriye’den gelenlerden kaç kişi Türk vatandaşı yapıldı? Oy vermeleri için Türk vatandaşı yapılanlar olduğu iddiası vardı. Türk vatandaşlığına geçmenin bu kadar kolaylaştırılmasının mutlaka bir açıklaması olmalıdır? Neden Türk vatandaşlığına geçmek kolaylaştırıldı? 

Neden Türkiye de yabancıların mülk sahibi olmaları da kolaylaştırıldı? Eskiden Türk vatandaşlığına geçmek bu kadar kolay değildi. Şimdi neye istinaden kolaylaştırıldı? Keza mülk edinmekte kolaylaştırıldı? Bunların kolaylaştırılmasının mutlaka bir anlamı olmalıdır. Gelen mülteciler Türk vatandaşı yapılıyor. Mesela Suriye’den gelenlerin çoğu Türk vatandaşı yapıldı. İktidar yanlısı iş adamları Suriye’den gelenlerden çok memnunlar.

Onları iş yerlerin de işe almışlar.  Çünkü ucuz işçilik ödüyorlar. Sigorta yapmıyorlar. Çalıştırdıkları işçilerin devlete hiçbir yararları yok. Bu işverenler Suriyeliler ekonomimizi ayakta tutuyor diyor.  Demek ki Suriyeliler gelmeseymiş ülkenin hali berbatmış? Türkiye’deki işsizler iş bulamıyor.  Fakat dışarıdan gelenler işe alınıyor. Üstelik bir de Türk vatandaşı yapılıyorlar.  Gelen mülteci için ballı börek oluyor.

Hem iş hem Türkiye vatandaşı olmuş oluyor. Körün istediği bir göz iken. Türkiye onlara veriyor iki göz. Yukarıda 250 bin doları verip Türk vatandaşı olan bu 7 312 kişi aynı zamanda mutlaka AKP seçmeni de yapılmıştır? AKP böyle şeyleri kesinlikle kaçırmaz. Kendi menfaatlerine olmayan hiçbir şeye olumlu bakmazlar. Binmeyecekleri eşeğin önüne ot atmazlar. Bu konuda çok beceriklidirler.  Neden mülk edinmek ve Türk vatandaşlığına geçmek kolaylaştırıldı? Türk ırkı diye bir ırk yok. Diyen bu iktidar değil mi?  

Yoksa olman Türk ırkını çoğaltmaya mı çalışılıyorlar. Yoksa Türk ırkını azınlığa mı düşürüyorlar? Türk ırkı bu ülkede var olacaktır. Çünkü ülkede 60 milyona yakın Türk yaşamaktadır. Hiç kimse Türklerin yokluğunu aklının ucundan bile geçirmesin. Hadi Türk ırkını yok kabul edelim. Türk ırkının yerine hangi ırkı geçireceksiniz. Etnik gurupların içerisinde en kalabalık etnik gurup Kürtlerdir.  Türk ırkının yerine hangi ırkı koyacaksınız? AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyenin! Mensubu olduğu etnik gurubun nüfusu ne kadardır?

Ne yaparsanız yapın? Türk ırkını bu ülkeden yok etmeniz mümkün değildir. Bunun aksini söyleyecek varsa gelsin tartışalım.  Osmanlıdan gelen etnik gurupların içerisinde en fazla nüfusa sahip Türklerdir. Ülke üzerinde oyun oynanmaya çalışılıyor. Türkleri yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Türk vatandaşlığına geçişin ve mülk edinmenin kolaylaştırılmasının anlamı budur. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                  21 – O8 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22