Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ONUR, GURUR NE ARAR

ONUR, GURUR NE ARAR


?Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmez isek büyük kırılma olur?. Bu söylem cumhurbaşkanımıza aittir. Bu teröristlerde onur ve gururun zerresi olsaydı. Olaylar bu noktaya gelmezdi. Onuru gururu olan kişi ekmeğini yediği ülkeye ihanet etmez. Onurlu gururlu kişi çoluk, çocuğa, hastanelere ve okullar ateş etmez.

Fistan giyip kendisini kadın gibi göstermez. Demek ki kadına ateş edilmeyeceğini biliyorlar ki fistan giyiyorlar. E be şerefsizler o zaman kadınların. Çocukları olduğu yerlere neden ateş ediyorsunuz? Fistan giydiğinize göre bu kuralı biliyorsunuz demektir. Mezhepçiliğin ve ırkçılığın arkasından terör gelir denildi. Öyle ise biz neden mezhepçilik ve ırkçılık yapıyoruz?

Mezhepçilik ve ırkçılık yapılmıyor diyemezsiniz. Çünkü Suriye de neden varız? Mezhepçilik yüzünde değil mi? Irkçılık yapılmıyor diyemezsiniz. Çünkü tarihte 16 devlet kurmuş olan Türkleri yok sayan iktidar değil mi? Türk ırkı diye bir ırk yok diyen. İktidar mensupları değil mi? AKP´nin eski İstanbul il başkan. Şimdi zannedersem milletvekili Pabuççu değil miydi? ?AKP sayesinden Türk olmaktan kurtulduk? diyen. Mezhepçiliğin ve ırkçılığın arkasında terör geliyor ise. Demek ki teröre bizde çanak tutmuşuz.

İktidar doğudaki HDP belediyelerinden dert yanıyor. Hem cumhurbaşkanı hem de başbakan ?belediyeler aldıkları paraları nasıl dağa ulaştırırımın hesaplarını yapıyorlar? diyerek millete şikâyet ediyorlar. Başbakan ? burunlarından fitil fitir getireceğiz? diyor. ?Paraları halka hizmette kullanmamışlar? diyorlar. Bu parları bunlara geçmiş iktidarlar mı vermiş? Çünkü böyle bir şey olduğunda hemen geçmiş iktidarlar yapmış diyorlar. Örneğin ?kaçak elektrik parasını bizden öncekiler getirmişler? dedikleri gibi. Hâlbuki kaçak elektrik parası elektrik dağıtımı özelleştirildikten sonra otaya çıkmıştır.

Bu belediyelere bu paraları AKP iktidarları vermedi mi? Neden bu paralar verdikten sonra, bu paraların nerelere harcandığının denetimi yapılmadı? CHP´li belediyelerin canı okuyorsunuz da. Bunlardan neden hesap sormadınız? Bırakın paraları? Devletin araçları ve malzemeleri kullanılarak hendekler kazılmış. Yer altlarına kablolu sistem kurulmuş. Bunların hiç birisi iktidara intikal etmedi mi? Valiler, kaymakamlar uykuda mıydı? Bunların barış sürecinden sorumlu Beşir Atalay ya söylendiği biliniyor. Beşir Atalay´ın ? her şeyden haberimiz var. Merak edilecek bir şey yok? dediği de biliniyor. Zahmet edipte neden kontrol edilmedi? 

İktidar aman barış süreci bozulmasın diye. Kamu görevlilerine talimat verildiği de biliniyor. Çünkü yöneticiler bunu kendileri söylediler. Şayet bu paraların nerelere gittiğini araştıracaksanız? İlk sorguya çekilecek kişiler kamu görevlileridir. Görevlerini tam yapmamışlar demektir. Görevlerini su istimal etmişler demektir. Yetkililerin söylemlerine bakılırsa az buz da para verilmemiş. Bu kadar çok para veriliyor. Fakat paranın nerelere kullanıldığı denetlenmiyor. Batıdaki CHP´li belediyeler parasızlıktan kıvranıyorlar. Bildiğim kadarı ile para verilmiyor. Benim söyleyeceğim tek bir şey var. Var mısın? Yok musun? Barış sürecidir. Bu süreç ile kamu görevlilerinin elini ayağını bağladı.

Şimdi paralar nereye gitti diye hesap sorulacak. Bir bardak buzlu su içerseniz içinizin yangılığı gider. Barış sürecinde kendi ayağınıza kurşun sıktığınızın farkına yeni vardınız. Doğuyu o kadar korudunuz ve kolladınız ki? Kaçak elektrik parasını bile herkese ödetiyorsunuz? Çünkü en çok kaçak elektrik kullanımı doğuda oluyor. Bazı illerde % 70- 75´şe çıkan iller var. Dönemin başbakanı bir gün doğuda mitingde konuşurken bu kaçak elektrik meselesine değindi? ? Bu bölgede kaçak elektrik kullanımı çok arttı. Kaçak elektrik kullanmak haramdır? dedi. Ne oldu? Hiçbir önlem alındı mı? Şayet batıda böyle bir durum olsaydı. Milletin kapısına yetkililer dayanırdı. Elektrikleri kesilirdi. Bunu doğuda neden yapamadınız?  Çünkü doğudaki vatandaşları koruyordunuz. Aksini söylemek mümkün değildir.

Terör örgütü için bu günler onların iyi günleri. Bu günleri çok arayacaklar deniliyor. Buna inanmak biraz zor. Çünkü köşeye sıkıştılar deniliyor. Fakat böyle denilmesine rağmen yine her gün 4-5 şehit vermeye devam ediliyor. Cumhurbaşkanının söylemine bir balkım, ne diyor? ?Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmez isek büyük kırılma olur? diyor. Bence bu açıklama talihsiz bir açıklamadır. Teröristlerde ne onur vardır. Ne de gurur vardır. Esas onurlu gururlu olan askerimiz ve polisimizdir. Onuru, gururu olan erkek gibi çıkar er meydanında çarpışır. Kalleşçe tuzaklar kurmaz. Kadılar gibi fistan giyip saklamazlar işte bunlarda onurun, gururun zerresi yoktur. Burada bir ifade hatası var. Esas onurlu, gurulu olan Türk askeri ve polisidir. Ben bu onurlu, gururlu mücadelelerinden dolayı askerimizi ve polisimizi kutluyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenler! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28- 06- 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44