Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OPERASYON GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

OPERASYON GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu gündeme bomba gibi düştü. Bir bombada emniyete düştü. Üç bakanın oğlu gözaltına alındı. AKP fatih belediye başkanı halk bankası müdürü, iş adamları gibi 51 kişi gözaltına alındı. Şimdiye kadar böyle bir operasyona şahit olmadık. Bu operasyon tıpkı İtalya’daki temiz eller operasyonunu hatırlattı. Bu operasyon için 14 aydır teknik takip yapıldığı söyleniyor. Bu operasyon için teknik takip daha devam edilecekmiş. Bu teknik takibi yapanlar. Teknik takipte olanların operasyondan şüphe sezmelerini fark etmiş. Onun için operasyonu hemen öne almışlar. Almanya’nın asrın yolsuzluğu dediği deniz feneri olayında yargıladığı olayın faillerini cezalandırdı. Türkiye’ye de esas faillerin Türkiye’de olduğunu isimleri ile birlikte bildirdi. Deniz feneri Soruşturmasını yürüten savcılar görevden alındı. Ve yargılandılar. Fakat deniz feneri failleri hala yargılanmadı. Her halde dosyanın zaman aşınımına uğraması bekleniyor.

Şimdi yapılan bu operasyon dış ülkelere karşı bir imtihan olacaktır. İktidarın bu olayı kapatmak için çaba harcayacağı gözlemleniyor. Çünkü derhal 11 şube müdürü görevden alındı. Bu görevden almaların diğer illere de sıçrayacağı söyleniyor. Bu operasyona gölge düşürmek isteyenler. Sabahın köründe evlere baskın mı yapılır? Gel dediklerinde gelmeyecekler miydi? Diyorlar! Ergenekon ve balyoz olaylarında sabahın köründe baskın yapılırken neden sesiniz çıkmıyordu? Yoksa onlar bu ülkenin vatandaşı değimliydi? Ülkenin bağırsakları temizleniyor diyen sizler değil miydiniz? Ucu iktidara dokununca böylemi yapılır demeye başladılar.  Savcı Zekeriya Öz Ergenekon ve balyoz davalarında muteber savcı idi. Şimdi bu operasyon gündeme gelince tu kaka oldu.

Yapılan olaylara kılıf bulunamaz. Çünkü hiçbir çuval bu olayları almaz. Bir evde 7 tane para kasası olur mu? Birde bunun yanında para sayma makinesi olunca insanın pes artık diyesi geliyor. Ev değil sanki emanetçi bürosu gibi. Ayrıca bir banka müdürünün evinde 4,5 milyar dolar ayakkabı kutularının içersinde bulunuyor. Buna nasıl bir kılıf bulacaksınız? Hangi kılıf bunu kapatabilir? Haksızlımı ediyoruz? Bu müdür banka mudilerinin paralarını evinde mi saklıyordu? Olur ya bankanın kasalarına güven duymamışta paraları evinde koruma altına almış olabilir.

Biz dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz. Diyenlere soruyorum! Yetiştirdiğiniz nesil bunlar mıdır? Neden? Milli şuura sahip nesil yetiştirmekten kaçındınız? Yazımın başında her gün yazdığım andımızı bir defa daha okuyun. Bu andımız küçük çocuklarımızın milli şuura sahip yetişmesine katkıda bulunuyordu. Milli şuura sahip yetişen çocuklar bunlardan daima kaçınır.

Operasyonun devlet içersinde devlet olanların yaptığın iddia ediliyor. Başbakan Ergenekon olaylarında da ayni ifadeyi kullanmıştı. MGK toplantısında alınan Gülen cemaatini bitirme kararı. Basın da yayınlandıktan sonra. Başbakanın baş danışmanı Akdoğan beyanatında, “ biz bu kararı yok hükmünde kabul ettik. Emniyeti cemaate verdik” demişti. Devletin kurumu olan bir kurum nasıl olurda? Cemaate verilir? Başbakanın devlet içersinde devlet olanlar demekle cemaati işaret etmiştir. İyide emniyeti cemaate veren iktidarın kendisi değil mi?

Ne istediler de vermedik. Diyen başbakanın kendisidir. Demek oluyor ki cemaatin istediği her şey verilmiş. O zaman devlet içinde devleti kendileri yaratmışlar. Onun için dert yanmaya hakları yok.  Devletin içersinde yuvalanmış çeteler diyerek bu olayları çeteler yapmış gibide gösterilemez. Belki bu olaylara karışanlar uyuşturucu operasyonlarında kullanılan bir yöntem var. “Ben satıcı değilim, içiciyim” diyenler satıcı cezası almıyor içicinin cezası ne ise onunla cezalandırılıyor. Şimdi bu olaylara karışanlar biz dolandırıcı ve çalıcı değiliz yiyiciyiz derlerse ne olacak.

AKP iktidara geldiğinde 3 y ile mücadele edeceğiz demişti. İktidar sözcüleri bu sözü doğru dürüst ağızlarına almıyorlardı. Bu olaydan sonra hemen bu sözü hatırladılar. Başbakan ikide bir “biz yetim hakkını kimseye yedirmeyiz” diyordu. Bir darbı mesel vardı. “Bir kişi hiç gereği yokken ben dürüst insanım” derse bilin ki dürüstlükle alakası yoktur derler. Operasyon lehlerine olunca “bağırsaklar temizleniyor” diyeceksiniz. Aleyhinize olunca kıyameti koparacaksınız. Dün onlara olan bu gün size olmuştur. Bu olayın kapanması mümkün gözükmüyor. Ne kadar kapatmaya çalışsalar da bu kapanacak cinste bir olay değil. İktidar başkalarının kapısını çok çaldı. Bu günde iktidarın kapısını birileri çalıyor. Etme bulma dünyası çok doğru bir söylemmiş. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

19 – 12- 2013 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44