Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OPERASYONLAR

OPERASYONLAR


 

Ülke öyle bir hale geldi ki? Operasyon üzerine operasyon yapılıyor. Bu operasyonlar kimlere yapılıyor?  Daha önce orduya, rektörlere, gazetecilere operasyon yapılmadı mı? Operasyonu yapan yargı mensupları ve emniyet değil miydi?  Kozmik odalara dahi girilmedi mi? Ülke bağırsaklarını temizliyor diye kimse ses çıkarmadı. Bu generaller ile iyi ki savaşa girmemişiz diye yapılan operasyonlara destek verilmedi mi?  O zaman hâkim ve savcıları eleştirenlere. Ben bu davaların savcısıyım denilmedi mi? Ciddi suçlamalar var. Bırakın hâkim ve savcılar görevlerini yapsınlar. Kanunlarımıza göre işlenmiş suçlar var denilmedi mi? Hâkim ve savcılar koruma altına alınmadı mı? Hatta savcıya özel koruma ve başbakan kendi zırhlı arabasını tahsis etmedi mi? polisler kahraman ilan edilmedi mi?

Dışarıdan bu ülkeyi hiç tanımayan birisi gelmiş olsa. Bu yapılan operasyonları gördüğünde. Bu ülke istila altında imiş, istiladan kurtulmuş. İstilacıların kurumlara yerleştirdiği kişiler temizleniyor diye düşünür. Ne garip ki bütün bu olaylar olurken bu iktidar vardı. Bütün atamalar bu iktidar tarafından yapılmıştı.  Şimdi ise bu operasyonları yapan yargı ve emniyet mensuplarına operasyon yapılıyor. O zaman yargı mensuplarını ve emniyet mensuplarını eleştirenlere. Bırakın görevlerini rahat rahat yapsınlar diyenler. Şimdi bunlara operasyon yaptırıyor. Bu operasyonların yapılmasına o zaman emir verenlere operasyon yapılıyor. Makbul hâkim şimdi kaka hâkim duruma getirildi. Makbul savcı istenmeye savcı oldu. Kahraman olan tarih yazan polis teşkilatı nerede ise vatan haini ilan edilecek durma getirildi. Emir alıp emri yerine getirmek için canını ortaya koyanlar. Emri yerine getirdiği için gözaltına alındılar.

Şu kelimeler çok kullanılır hale geldi. Bu kelimeler insanların onurunu kıran kelimelerdir. Vatana ihanet, hainlik, terör örgütü üyesi olmak gibi kelimelerin yanına bir de darbeci damgası vuruluyor. Bu kelimeler bu ülkenin ekmeğini yiyen suyunu içenlere çok ağır gelir. İktidarı eleştirenler dahi vatana ihanetle suçlana biliniyor. Hatta ülkenin düşmanı ilan ediliyor. Bu operasyonların yapılmasına neden olan olay 17 ve 25 Aralık operasyonlarıdır. Bu operasyonları yapanlar tek tek gözaltına alınıyor. Bu sayede 17 Aralık operasyonun da adı geçenlerin temize çıkarılmasıdır. Yolsuzluk ver rüşvet olayının üzerinin örtülmesidir. İktidarın aleyhine gözüken her olayın üzerine gidilip olayların üzerinin örtülmesine çalışılıyor. Nerede iktidarın aleyhine olan bir olay varsa oraya operasyon yapılıyor.

Hatay da TIR'ların aranması olayında görev yapanlara operasyon yapıldı. İhbar edilmiş bir olaya müdahale edenler görevini yerine getirmiştir. Çünkü onların görevi böyle olayları ortaya çıkarmak, ülkenin aleyhine olacak olayı önlemektir. O kontrolü yapılan TIR'larda patlayıcı madde olsaydı? Ve bir şehir merkezinde o patlayıcılar patlasaydı. Can kayıplarına neden olsaydı. O zaman görevinizi neden yapmadınız diye haklarında soruşturma açılırdı. O TIR'ların ne götürdüğünü dış ülkeler bizden daha iyi biliyor. O zaman ne dendi?  Türkmenlere yardım götürüyordu denmedi mi? Türkmenler bize yardım gelmedi demediler mi?

Demek ki iktidarın aleyhine olacak bir şey varmış. Onun için o görevini yapanlar. Neden görevini yaptın? Diye şimdi suçlu oldular. Bu ülkenin vatandaşlarına yazık oluyor. Görevini yapsa da suç oluyor. Görevini yapmasa da suç oluyor. Bu operasyonlarda görev yapanların vatana ihanetle suçlanması akıl karı değildir. Ayrıca vatandaşın malını ve canını korumak görevi olan emniyet mensuplarına yapılan operasyonlar. Polisin polise takip ettirilmesi emniyeti ikiye bölmüştür. Polis kendi görevini yapmaktan ziyade kendisini korumayı düşünür hale getirilmiştir. Bu çok tehlikeli bir olaydır. Polisler birbirine şüpheli gözle bakar hale gelirse. Asli görevini dahi huzur içersinde yapamaz.

Daha önce kahraman ve tarih yazan polisi şimdi istenmeye polis ilan etmek ülkeye zarar verir. İç savaşta kim düşman kim dost bilinemez. Bu gün polis teşkilatı ayni duruma getirilmiştir. Çünkü birbirine takip ettiriliyor. Şüphe bir insanın içersine düşmeye görsün. En yakın arkadaşından dahi şüphelenir. Ayni birimde birlikte görev yapanlar arkadaşı tarafından gözaltına alınmadı mı? Hatta emir aldığı amirini gözaltına alan polisler olmadı mı? Bu ülke istiladan kurtarılmadı. Oralara atamalar bu iktidar tarafından yapıldı. Kendi aleyhlerine olacak olayları kapatmak için bu operasyonlar yapılıyor. Ülkeye yazık oluyor. Saygılarımla.

Ben Türklüğümle gurur duyuyorum. Türkoğlu türküm.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19 -04 – 2015 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44