Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ORDU BU HALE NASIL GETİRİLDİ?

ORDU BU HALE NASIL GETİRİLDİ?


Milli ordumuz bu hale nasıl getirildi. Dünyada sayılı ordular arasında olan. Ordumuz bu duruma nasıl geldi. NATO ülkeleri arasında yapılan atış yarışmalarında. Hava kuvvetlerimizin pilotları havadan yere ve havadan havaya yapılan atış yarışmalarında kupalar kazanmışlardır. Her dalda birincilikleri bulunmaktadır. Batı Almanya´nın uçaklarında silah bulundurmanın yasak olduğu dönemlerde, bizim üsse gelirlerdi.

Onların uçakların silah monte edilirdi. Bizim pilotların nezaretinde havadan yer ve havadan havaya atış eğitimi alırlardı. Ayrıca eski adı mürtet yeni adı akıncı üssüne Pakistan pilotları gelir. Savaş pilotu eğitimi alırlardı. Böyle bir orduya sahip ülke iken? Şimdi Pakistan´dan bizim pilotlarımızı eğitmek için pilot istiyoruz. Ne kadar acı bir olay. Ben şahsen utanıyorum. Çünkü ordumuzun durumunu yaşayan bir kişi olarak bunlar beni üzüyor.

Şimdi ordumuz tırnakları ve dişleri sökülmüş bir aslan duruna geldi. Ordumuzun Subay, astsubay ve er kadroları eksiktir. Bu duruma nasıl geldik? Bir Ergenekon davası başlatıldı. Bu davada tecrübeli, deneyimli, Atatürkçü, cumhuriyetti subaylar ve astsubaylar çeşitli suçlar ihdas edilerek yargılandı. Öyle bir dönem başlatıldı ki? Yağmur gibi isimsiz imzasız ihbar mektupları gelmeye başladı. Bu ihbar mektuplarına itibar edildi. Kişiler tutuklandı.

Bunlar yargılanırken ne olur olmaz biriside bizim hakkımızda bir ihbarda bulunur diye. Bizi de tutuklarlar diye. Mecburi hizmetini dolduranlar ve emeklilik hakkını kazananların çoğu istifa ettiler. Ordudan iki taraftan boşalma oldu. Dönelim Ergenekon mahkemelerine. Bu davayı kim açtı? Savcı Zekeriya öz değil miydi? Camileri bombalayacaklardı. Kendi uçağımızı düşüreceklerdi gibi iftiralar atıldı. Zir vadisinde toprağa gömülmüş silahlar ve mühimmat bulundu. Dozerleri getirdiler TV kanalın çağırdılar kazı yapmaya başladılar.

Çıkan silahlar TV ekranlarında gösterildi. Amaç halka yanlışları kabul ettirmekti. İstanbul sahilinde toprağa gömülü lav silahı çıkardılar. Denizden tabancalar çıkardılar. Hepsini elleri il koymuş gibi buldular. Dönemin genelkurmay başkanı bu lav silahı değildir. Borudur hiçbir işe yaramaz dedi. Bunu bir basın toplantısında açıkladı. Yandaş basın sanki genelkurmay başkanında iyi biliyorlarmış gibi, dalga geçtiler. Mahkemeye iktidar müdahil oldu. Ve PKK´nı itirafçılarını gizli tanık yaptılar. Davayı açan savcı kahraman ilan edildi.

Hatta yandaşlar savcını heykeli dikilmelidir diyenler bile oldu. Dönemin başbakanı kendi zırhlı aracını savcıya tahsis etti. Eleştirenlere ülke bağırsaklarını temizliyor. Bu İtalya da ki temiz eller operasyonu denildi. Hâlbuki İtalya da ki temiz eller operasyonu mafyalara karşı yapılmıştır. Gizil tanık da onlardan kalmadır. Yargılananların getirdiği hiçbir tanık dinlenmedi.

Gizli tanıklara ve isimsiz imzasız ihbar mektuplarına itibar edildi. İki sene iktidarla çalışmış ve emekli olmuş genelkurmay başkanı tutuklanarak hapse atıldı. Suçu terör örgütü kurmak ve yönetmekti. 700 bin askere komuta eden kişi. Darbe yapmamış. Emekli olduktan sonra darbe teşebbüsünde bulunacakmış. Buna kimsenin inanmayacağını bilmelerin rağmen bu suçlardan yargılandı. Hapis cezasına çarptırıldı.

Bu Ergenekon davası ne için açılmıştı? Önemli olan bu idi? Bu davalar sonra genişledi. Balyoz davası çıktı. Fuhuş davası çıktı. Suko davası çıktı. Bunlarda yapılacak operasyonlar idi. Amaç ordudaki milliyetçi, Atatürkçü, cumhuriyetçi kişileri tasfiye etmekti. Bunun cemaat tarafında yapıldığı belli idi.

Çünkü Zekeriya Öz cemaatin adamı idi. Bu davalar neticesinde. Kuvvet komutanlar ile birlikte birçok üst düzey yönetimlerde bulunan subaylar ve generaller ile birçok kişi yargılanma neticesinde çeşitli cezalara çarptırıldı. Böylelikle ordunun üst kademelerinde görev yapanlar tasfiye edildi. Boşalan kadrolara cemaatin adamları yerleştirildi. Cemaat ve iktidar bu davalar neticesinde amaçlarına ulaşmış oldu.  Fakat ordunun eleman kadroları boşaldı. Bu Ergenekon davarlarından mahkûm olanlar. Anayasa mahkemesinin mahkemede delil olarak kullanılan CD´lerin ve belgelerin sahte olduğuna kara vererek yargılananların beratına karar verdi. Ülke hem manevi hem maddi zarara uğratıldı.

Şimdi o Ergenekon mahkemelerinde yargılanıp da berat edenlere tazminat ödeniyor. Bu mahkemeler yüzünden. Vatandaşın % 92´sinin güvenine mahzar olan orduya güven % 70´şe düştü. Ordu bu davalar yüzünden gücünün en az % 35´şini kaybetti. Subay ve astsubay kadroları eksildi. Çünkü tecrübeli deneyimli subay ve astsubayların yerleri doldurulamadı. Birde 15 Temmuz olayı olunca bir o kadarda bu olaydan sonra personel kaybı oldu.

Terör olaylarından dolayı da paralı askerlik yapanlar ve askerlik yapamaz diye rapor alanların sayısı da artınca. Ordunun asker kadroları da eksildi. Sözleşmeli askerler ile kadro oluşturulmaya çalışılıyor. Bir teknisyenin tecrübe ve deneyim kazanabilmesi için en az 8-9 sene geçmesi gerekir. Bir savaş pilotunun yetişmesi de yine aynidir. Kandile hava operasyonu yapılmamasının sebebini, ben tecrübeli ve deneyimli pilot olmadığı için yapılamadığı kanaatindeyim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   20-12-2017 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44