Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


ÖRNEK ALINACAK TÜRK AYDINI

ÖRNEK ALINACAK TÜRK AYDINI


Fazıl Say, sosyal medya hesabından şu satırları paylaştı;
Salgının en sert döneminde insanlar endişe içinde, karantina ve ekonomik dertleriyle sarsılırken, bir tarafta hükümetten ardı ardına gelen o kararlar…
Atatürk, Andımızın kaldırılması konusu, İstanbul sözleşmesi ve kadın hakları konuları…
Hepsini şaşkınlıkla izliyoruz. Bu “Çağa Aykırı” gidişat nedir, niyedir?
Diye sormuyorum. Çünkü belli ki “Tuhaf” ve “Geleceği olmayan” bir noktada!
Şu kesin; Bu nesilde bu TUTMAYACAK!

Üniversitelerin, İş dünyasının, Sendikaların, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Medyanın büyük bir kesiminin, Türkiye Barolar Birliğinin sustuğu, sindiği bir ortamda Fazıl Say’ın ülkemizin geleceğini ilgilendiren konularda açıklamalarda bulunması, fikirlerini açıkça cesurca paylaşması benim için çok kıymetlidir!

Tek başına ve sadece sanatıyla Türkiye’nin tanıtımını, devletimizin para harcayarak yaptığından çok daha fazlasını gerçekleştiren Fazıl Say, herhangi bir karşılık bekleyerek mi böyle konuşuyor?
Gelişmiş çok sayıda ülkenin “Vatandaşlık” vermek istediği, ekonomik sıkıntısı ve beklentisi olmayan, çok huzurlu bir aile yaşamına sahip ve sürekli dünya çapında eserler yaratan Fazıl Say’ı konuşturan, vatanseverlik duygusu ve aydın olma sorumluluğudur.

Kendisini “Aydın” olarak görenler, demokrasinin uluslararası standartlarına- Laikliğe-Hukuk Devletine- İnsan- çevre-hayvan haklarına ve özgürlüklere bir saldırı olduğunda susmamalıdır.
Aydın olan biri bilir ki demokrasi, sürekli bakım ve koruma isteyen nazlı bir çiçek gibidir. Ülke aydınlarının demokrasinin üzerine titremek ve ona saldırı olduğunda toplumu derhal uyarmak gibi önemli bir görevleri vardır.
Siyasetçilerin de, gerçek Türk Aydınlarını korumak, onlara rahatlıkla konuşabilecekleri, eleştirebilecekleri, özgür ortamları sağlamak gibi bir görevleri olduğu unutulmamalıdır.

İşte Fazıl Say böylesine yürekli bir Türk Aydınıdır. Bu hasletiyle de Türk Milletinin gönlünde yer edinmiştir…

Bir de gücünü bulunduğu makamdan alan ve kendisini “Aydın” sananlar var!
Örneğin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu gibi!
Ülkede demokratik rejim tehlikeye girer, anayasa çiğnenir, laiklik paspas yapılır, ekonomi duvara toslar, iktidarın kişisel tercihleri gereği milyonlarca insan işini kaybeder, TOBB üyeleri ekonomik darboğaza girer, üyelerinin aidatıyla caka satan TOBB Başkanından tık çıkmaz!

Milli Andımızın okunması yasaklanır, Atatürk’ün ismi-resmi silinir, irtica alır başını gider, TOBB Başkanı abisini kızdırmamak için ağzını açmaz, açamaz!
Ayasofya Camiinin İmamı bile her konuda konuşur, hilafet çağrıları gazetelere düşer, 1 milyon 300 bin üyesi olan TOBB Başkanı konuşmaz, demokrasiyi Atatürk ilke ve devrimlerini savunmaz.

Aynı TOBB Başkanı, “Çözüm Süreci” denen ihanet sürecinde PKK güzellemesi yapmak için “AKP Akil İnsanlar” Akdeniz Bölgesi Başkanı olarak il-il dolaşıp konuşur.
İktidar değişip Türkiye yeniden demokrasiye döndüğünde, TOBB Başkanı ve onun gibi, üyelerinin aidatlarını iktidara yaranmak için harcayanlar elbette ki yargıda hesap verecekler.

Sevgili Gençler;
Ben önünüze iki örnek koydum.
Biri, dünya durdukça sanatseverlerin ve vatanseverlerin kalbinde eserleriyle yaşayacak, diğeri ise bulunduğu makamdan ayrıldığı an unutulacak.
Seçim sizin, kimi isterseniz onu örnek alın…

Ne Mutlu Türküm Diyene ve Sözünden Dönmeyene!

Sağlık ve başarı dileklerimle 31 Mart 2021
Rifat Serdaroğlu
DOĞRU Parti Genel Başkanı

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31