Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ORTADOĞU BATAKLIĞI

ORTADOĞU BATAKLIĞI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ortadoğu bataklık mı? Ortadoğu’nun bataklık olduğunu iktidar yeni anladı. Ortadoğu’nun bataklık olduğunu cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan birleşmiş milletler konseyinde söyledi. Senelerdir Suriye bataklığına ülke sokulmasın diyenler. Vatan haini olarak ilan edildi. Ortadoğu’ya bataklık diyenlere kızan Ahmet davutoğlu “ biz o bataklık dedikleri Şam’ı Şam-ı şerif bilmişiz. Biz o bataklık dedikleri Ortadoğu’daki Mekke’yi Medine’yi Kâbe bilmişiz. O bataklık dedikleri yerdeki Bağdat’ı kardeş bilmişiz. Kerkük’ü aziz bilmişiz” diye yüklenmişti. Cumhurbaşkanı ile başbakan bu konuda itilafa düşmüş olmuyor mu?

Muhalefet neden bu Suriye bataklığına girmeye çalışıyoruz? Dediğinde! Esat’ı desteklemekle suçlandı. Bizim gibi köşe yazarları köşelerinde yazanlar için. Bunlar vatan haini dediler. O zaman başbakan olan Tayyip Erdoğan “ gerekirse savaşırız” demişti. Ne için? Sırf Esat’ı iktidardan düşürmek için. Bu Esat meselesi ülkemize çok pahalıya mal olmuştur. Bataklık demedik demedik en sonunda öyle bir dedik ki. Kendimizi bataklığın göbeğinde bulduk. Bu bataklıkta kendimizi nasıl bulduk. 10 ülkenin Katar da IŞİD’a karşı yaptıkları koalisyona imza atmamış olmamıza rağmen bataklığın içersinde kendimizi bulduk.

Şimdiye kadar IŞİD örgütüne terör örgütü demekten imtina eden Tayyip Erdoğan ABD de. IŞİD’a terör örgütü dedi. Bu neye benziyor? Hani bir türkü vardır. Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar diye. Aynen bu türkü gibi oldu. Türkiye de IŞİD unsurları diyenler. ABD’de terör örgütü dediler. Bunu söylediğinizde.  IŞİD’a yapılacak operasyona katılacağım demektir. Ne tekim öyle oldu. Tayyip Erdoğan “her türlü desteği vereceğiz” dedi. Dedi de! Türkiye de askeri destek verilmeyecek diyorlar. Askeri lojistik destek verilecek diyerek vaziyeti kurtarmaya çalışıyorlar. Koalisyon ülkelerinin hava kuvvetleri Suriye de IŞİD’ı vurmaya başladı. IŞİD Suriye de PKK’nın kolu olan PYD’nin yerleşim yerlerini ele geçirmeye başladı. Bu çatışmalar sınırımızdan çıplak gözle meraklı vatandaşlarımız tarafından izleniyor. Türkiye’den PYD’ye destek vermek için gidecek PKK’lılar sınıra yığıldı. Sınırlarımız içersine düşen top mermilerinin olduğu iddia ediliyor. Nereden bakarsanız bakın önümüzde her iki tarafı pislikli bir çomak duruyor. IŞİD PYD çatışmasına bulaşsak bir türlü bulaşmasak bir türlü. PYD’ ye destek versek PKK’ya destek vermiş olacağız. IŞİD’a destek versek. Terör örgütüne destek vermekle suçlanıyoruz. Öbür taraftan PKK barış süreci bitti diyecek. İki arada bir derede kaldık. Doğuda PKK yandaşları iyice gemi azıya aldı. Ne yapılacağına cumhurbaşkanı döndükten sonra karar verilecektir. Çünkü hükümet ile aralarında söylem farkı var. Cumhurbaşkanı her türlü desteği vereceğiz diyor. Hükümet kanadı askeri lojistik desteği verilecek diyor.

Birleşmiş milletler konseyinde konuşan cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sanki birleşmiş milletler ve NATO ile ipleri koparacakmış gibi sert konuştu. Hala Mısır da Mursi ye yapılan darbeden bahsediyor. Millet iradesi ile gelen darbe ile gidiyor. “Eğer demokrasiye inanıyorsan bunu kabul edemeyiz” diyor. Kendi ülkemizde demokrasi varmış da. Başka ülkenin demokrasisinden bahsediliyor.

Koalisyon ülkelerine destek vermemiz bir anlamda iyi olmuştur. Çünkü bu IŞİD eninde sonunda bizim başımıza bela olacaktır. Şimdi koalisyon ülkelerine destek vermez isek. Sonra bizi IŞİD ile baş başa bırakıverirler. Esat diye diye nerelere geldik. B u başımıza gelecekleri içimden geçiriyorum. Tüylerim diken diken oluyor. Ülkenin kendi derdi yetmiyormuş gibi şimdi bir de bu dertler çıktı. Yine bir sürü Suriyeli ülkemize giriş yaptı. Kendi vatandaşımız sefalet içersinde iken. Suriyelileri sınırdan içeri almaya devam ediyoruz. Bu işin sonu nereye gidecek? İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde vatandaşlarımız bu Suriyelilerden rahatsız olmaya başladıklarının haberlerini alıyoruz. Gaziantep de bu Suriyeliler için olaylar çıktı. Yarın diğer büyük şehirlerde böyle olaylar yaşanırsa ne olacak. Bu olaylar dünyada itibarımızı kaybetmemize sebep olmuştur. Cumhurbaşkanımız birleşmiş milletler salonunun da konuşmaya başlayınca BM üyesi olan ülkeler salonu terk ediyor. Bu itibarımızın kalmadığının bir göstergesidir. İtibarı geri kazanmak çok zordur. ABD dışişleri bakanı Türkiye Ortadoğu da bizim istediğimiz çizgiye gelecektir diyor. Biz bu bataklığın kenarında kıyısında değiliz. Bu bataklığın tam göbeğindeyiz. İktidar kaç senedir ülkeyi bu batağa sokmak istiyordu. Artık şimdi emeline nail oldu. Nasıl çıkılacağını da bilmek kolay değil. İnşallah başımıza büyük felaketler gelmez. Allah ülkemizi içersinden çıkmayacağı olaylarla karşılaştırmasın. Bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİTENE!  27 – 09 – 2014 Mustafa KOÇA

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44