Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ORTAM GERİLİYOR

ORTAM GERİLİYOR


İktidar ortamı germek için her yola başvuruyor. Kalkışmayı araştırma komisyonu raporuna CHP´yi FETÖ´CÜ olarak eklemiş. 15 Temmuz şehitleri anma gününde dahi CHP genel başkanı hedef alındı. Ne korkaklığı kaldı. Ne yüreksizliği kaldı. Resmen hakaret edildi. Amaç CHP´yi FETÖ´CÜ göstermektir. Hattı zatında 15 Temmuz kutlamalarında birlik beraberlin vurgusu yapılmalıydı. Tam aksine ayrımcılık yapıldı.

Birlik beraberliği sağlayacak olan iktidardır. İktidar ile Devlet Bahçeli kol kola verdiler. CHP´ye yükleniyorlar. FETÖ örgütü ile CHP´yi ayni kefeye koymaya çalışıyorlar. Bu 15 Temmuz ülkenin yüzkarasıdır. Cemaat ile iktidar el ele, omuz omuza verdiler ülkeyi bu duruma getirdiler. Bu ülkeyi bu duruma siz getirmediniz mi? Ben CHP´nin savunucusu değilim. Fakat ortada cemaatle yaptığınız olaylar dururken. CHP ile hareket edenleri de FEFÖ´CÜ ve terör örgütü ile birlikte hareket etmekle itham etmek demek. Ülkeyi benden olanlar benden olmayanlar diye ayırmaktır. İktidar 15 Temmuza bir kurtarıcı gibi sarıldı. İstiklal savaşı kazandık.

Diyenler var. Bu ülkenin verdiği istiklal savaşı ile 15 Temmuz bağdaştırılamaz. İstiklal savaşında ülke istila edilmişti. Ülke istila edenlerle savaşarak kurtarmıştır. 15 Temmuza yüzyılın hesaplaşmasıdır diyenler var. Yoktan var edilmiş bir ülkenin milli bayramlarının kutlamaları budandı. Şimdi 15 Temmuz kutlamaları için. Milleti meydanlara toplamak için. Otobüsler, vapurla, tramvaylar, köprü geçişleri ücretsiz yapılıyor. Vatandaşa internet, konuşma, mesaj bir gün ücretsiz veriliyor. Şimdiye kadar hangi milli bayramlarda bunlar yapıldı? 15 Temmuza bu kadar değer veriliyor.

15 Temmuz iktidar tarafında mitinge çevriliyor. 15 Temmuz siyasete alet edilmemelidir. Vatandaş sokaklara bunun için çıkmadı. Vatandaş ülkesi için sokaklara çıkmıştır. Miting olarak kullanılırsanız vatandaş miting için gitmez. Ancak ülkesinin menfaati olduğunda gider. Bu 15 Temmuza ülke iktidarla cemaatin birlikteliği ile getirilmiştir. Ergenekon ve balyoz davalarında Atatürkçü, cumhuriyetçi kadrolar tasfiye edilerek. Bu tasfiye edilen kişilerin yerlerine cemaatin adamları yerleştirilmiştir. O makamlara gelecek olanların önleri kesilerek cemaatin adamları getirilmiştir. İlker başbuğ bazı şetleri anlattı. Yaş toplantısında 7 albay generalliğe terfi ettiriliyor. Belli yerlere atanıyor. Bunlarda 6 tanesi cemaatçi olarak tutuklanıyor.

Terfi hakkı olanlar terfi ettirilmiyor. Bunun gibi olaylar ülkeyi bu duruma getirmiştir. Şimdi suçlu aranıyor. Yani iktidar kendini aklamaya çalışıyor. Referandumda ayni şetler söylendi. Hayır diyenler teröristtir denilmedi mi? CHP´nin adalet yürüyüşüne katılanlar v e destekleyenler için ayni ithamlar yapılmadı mı? 15 Temmuz kutlamalarında yine ayni şeyler söylenmedi mi? Bunun gibi ithamlar ortamı germeye yöneliktir. Vatandaş ortamın gerilmesinden rahatsızdır. Ortam gerildikçe birlik beraberlik de sağlanamıyor. Birlik beraberlik çağrısı yapılıyor. Birlik beraberliği bozucu konuşmalar yapılıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur.

Karşındakileri adam yerine koymazsan omurgasızlıkla itham edilirse. Nasıl birlik beraberlik sağlanacak. Önce iğneyi kendinize batırıp, ondan sonra çuvaldızı karşınızdakine batırırsanız, ancak birlik beraberlik o zaman sağlanır. İktidar öyle yapmıyor ki? Çuvaldızı almış eline önüne gelene batırıyor. Yukarıda bir şey söyledim. Bu 15 Temmuzu yüzyılın hesaplaşması olarak görenler var dedim. Bunların kim olduğunu açıklamadım. Bunlar hilafet isteyenlerdir. Bunlar referandumdan sonra ortalıkta daha çok gözükmeye başladılar. Dünkü yazımda belittim. Hilafete gelmişken o yazımda belirttiğin konuyu bir daha hatırlatayım.

İsmini vermediği için önce kişiyi tarif edeyim. Sarıklı, cüppeli ve sakallı 15 Temmuz gecesini söylüyor. ?O gün köprüde o askerin başını kesen Hazreti Muhammed´di. Darbeye hayır dedi ve herkes o manzarayı gördü. Din aşkı ile saldırdık? diyor. Bunlar hilafet isteyenlerdir. Böyle bir söylemi ancak kendini hilafetçi görenlerdir. İste yüzyılın hesaplaşmasıdır diyende bunlar. Yani cumhuriyete ve Atatürk´e karşı olanlardır. İşte 15 Temmuzu böyle görenlerdir. Hâlbuki bu kalkışma iktidara karşı değildir. Bu kalkışma orduya karşıdır. Amaçları ordunun yönetimini ellerine geçirmektir. Nesilsiz birinin arkasına düşen hainlerdir.

Ordu yönetiminde bulunan vatanseverler olmasaydı. Bu kalkışma zor bastırılırdı. Allah onlardan razı olsun. Yoksa işimiz çok zorlaşırdı. Bu hilafet isteyenler ülke için tehlikeli olacaklardır. Bunlara birilerinin dur demesi gerekir. İstanbul da gençlerde oluşan bir müzisyen gurubu şarkı söylüyorlarmış. Bu hilafet isteyenlerden 4 kişi bunlara saldırıyor. Vatandaşlar müdahale ediyor da olay büyümeden bastırılıyor. Onun için bunlar ülkede karışıklık çıkarmak istiyorlar. Amaçları hilafettir. Bunu da açık açık söyleyenler var. Ortamın gerilmemesi için iktidarın daha itidalli davranması gerekir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20- 07-2017 Mustafa KOÇAL  

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44