Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ORTAMI GERMEYİN

ORTAMI GERMEYİN


Bu ülkenin huzura, sevgiye, saygıya, birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bunu sağlayacak olanda siyasilerdi. Ortamın gerilmesinin kimseye faydası olmaz. Bilakis zarar olur. Bir astsubayımızın eşini ve 9 ayılık evladını insanlıktan nasibini almamış. Kadın nedir? Çocuk nedir? Evlat nedir? Bilmeyen PKK militanları tarafından şehit edildiler. Mekânları cennet olsun. Bu şerefsizler yüreksizliklerini, korkaklıklarını acizliklerini savunmasız bir anneye ve evladına tuzak kurarak göstermişlerdir. Senin annene tuzak kurulsa ne derdin?

Senin bacına, senin eşine böyle bir tuzak kurulsa ne derdin? Eğer senin toplu iğnenin başı kadar yüreğin olsaydı. Erkek gibi kocasının karşısına çıkardın. Şimdi astsubayı bekle! Senin peşindedir. Yılan deliğine dahi girsen seni bulup, anandan doğduğuna pişman edecektir. Eşinin ve evladının kanını yerde bırakmayacaktır. Savunmasız insanlara dahi tuzak kuruyorsunuz. Allah sizi kahretsin. Bize yaşattığınız acının bin mislini Rabbim size yaşatsın. Artık bu ülkede barınamayacaksınız. Sonunuz geldi soysuz köpekler. Siz Kürt vatandaşlarımızı temsil etmiyorsunuz. Siz dış güçlerin maşasısınız. Sizin gibi şerefsiz bebek katillerine bu ülkede yer olmayacaktır. Allah sizin gibi insanlıktan nasibini almamış olanların belasını versin.

Bu ülkenin şehitleri bu milletin şehitleridir. Her şehidimiz bizim şehidimizdir. İçimiz kan ağlıyor. Bu vatan toprağı için canını verenler bizim evlatlarımızdır. Türk milletinin bir geleneği vardır. Birbiri ile küs olanlar böyle cenazelerde barışırlar. Kucaklaşırlar aralarındaki olayları unuturlar. Acılı günler ve sevinçli günlerde siyaset yapmak Türk geleneklerinde yoktur. İktidar ne yazık ki bu şehidimizin cenazesinde siyaset yapmıştır. Bunu bütün vatandaşlar söylüyor. Ayrıca seçim meydanlarında muhalefet için söylediklerini şehit cenazesinde de söylemişlerdir.

Bu söylemler vatandaşlar arasında hoş karşılanmamıştır. Acı milletin acısıdır. İktidarında muhalefetinde acısıdır. Bütün Türk milletinin acısıdır. Ben haberleri dinlerken kendimi tutamadım ağladım. Ağlanmayacak acı değildi. Allah hiç kimseye böyle acı göstermesin. Gencecik bir hanım kızımız ve 9 aylık bebeği ile insanlıktan nasibin almamış şerefsizler tarafından şehit edildi. Bu acıya yürek mi dayanır?

Allah aşkına ortamı germekten uzak durun. Böyle acılı günlerdeki Türk geleneğine unutmayın. Muhalefet ile aranızda geçenleri unutun. Devlet Bahçeli ile aranızda geçenleri nasıl unutup can ciğer oldu iseniz. Muhalefet içinde ülke yararına aranızı düzeltin ki millet birbirine düşman gözü ile bakmasın. Şehit cenazesinde muhalefeti kötülemek size bir şey kazandırmamıştır. Ancak yandaşlarınız memnun olmuştur. Fakat akı selim düşünenler.

Bu kadarda olmaz demişlerdir. Muhalefet de herkes gibi üzülmüştür. Ve üzgün olduklarını beyanları ile göstermişlerdir. Bu davranışlar ortamı germektedir. Ortamın gerilmesi vatandaşları da geriyor. Ülkenin gerilime dayanacak gücü kalmamıştır. Ülkenin birlik beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu birlik beraberliği sağlayacak olan iktidardır. Siyaset öyle bir hale getirildi ki? İnsanlar birbirlerine düşman gözü ile bakar duruma getirildi. Muhalif olmak düşmanlık değildir. Muhalefet demokrasinin olmazsa olmazlarındandır.

Astsubay kardeşimize Allah dayanma gücü versin. Sabırlar versin. Dayanmanın çok zor olduğunu biliyorum. Şehit kızımıza Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. O 9 aylık bebek zaten Allah indinde melektir. Tekrar ediyorum lütfen ortamı germeyin. Ortamın gerilmesi vatandaşı da geriyor. Bunun ülke yararına olan bir yanın yoktur. Maalesef ülkenin zarına olmakta dadır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02-08- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44