Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖYLE BİR DÖNEM YAŞIYORUZ Kİ

ÖYLE BİR DÖNEM YAŞIYORUZ Kİ


Öyle bir dönem yaşıyoruz ki kime ve kimin söylediklerine inanacağımızı şaşırmış durumdayız. Bu ülkede ırkçılık, mezhepçilik konuşulmaz idi. yaşadığımız dönemde hem ırkçılık. Hem de mezhepçilik konuluyor hale geldi. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenler. Şimdi en büyük tehlikenin ırkçılık olduğunu dile getiriyorlar. Kimse bana AKP ırkçılık yapmadı ve yapmıyor demesin. İşte söyledikleri bu ırkçılık değil de nedir? Terör örgütü mensupları anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın dediler. Anayasa profesörü olduğunu iddia eden Burhan Kuzu bu terör örgütü mensuplarının isteğine karşı ? bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için anayasada Türk kelimesini kullanamayız? dedi. AKP milletvekili Mehmet Metiner kendisi Kürt kökenlidir. ?Türkçülük bizim ayağımızın altıdır? diyerek. Türk ırkından olanlara hakaret etmiştir. Geçen dönemin bakanlar kuru basın sözcüsü olan Bülent Arınç ? Türkçülük herkesi kapsamayan bir noktaya gelmişse. Türkçülülüğe devam edemeyiz. Ben türküm demelerini ve Türkçülük yapmaların kabul edemeyiz? . Bu muhterem de Kürt kökenlidir. Diyarbakır da yapılan toplantıda Kürtçe türküler söylenirken ağlana kişidir. Türk nüfusunun 55 milyon olduğunu bilmiyor her halde?

 AKP merkez karar kurulu üyesi Profesör olan zat. ?Türk ırkı diye bir ırk yoktur? demiştir. Madem Türk ırkı yokta. Saraya tarihte 16 devlet kurmuş bu devletlerin askeri kıyafetlerini sembol olarak alıp. Bu kıyafetleri giydirdiğiniz kişiler ile yabancı konukları karşılıyorsunuz? Kendi söyleminizle tezatta düşüyorsunuz. AKP eski milli eğitim bakanı Ömer çelik ?olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar?. Bu da bir tezattır. İstanbul eski il başkanı zannedersem şimdi AKP milletvekili. ? AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk? demişti il başkanı iken. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ?Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? demedi mi? Bunlar ırkçılık değil de nedir?  İslamiyet´te dört mezhep vardır. Bu mezheplerin dördü de haktır. Bu iktidar döneminde ırkçılık konuşulur hale geldiği gibi mezhepçilik de konuşulmaya başlanmıştır. Şimdiye kadar hangi iktidarlar ayrımcılık yaparak alevi açılımı diye bir açılımdan bahsetmiştir? Böyle bir şey olmadı. Fakat AKP döneminde alevi açılımı diye bir açılım başlatıldı. Toplantılar yapıldı hiçbir neticeye de varılamadı. Roman açılını yapıldı. Bunlar insanların inanışlarına göre sınıflara ayrılmasıdır. Sınırlarımız içersinde bunlar yaşandı. İş bununla da kalmadı. Komşu ülkelerin içişlerine de mezhepçilik nedeni ile karıştık. Mısırın içişlerine bunun için müdahil olmadık mı? Bu yüzden Mısırla ilişkilerimiz bozulmadı mı? Sonra kardeş ülke olduğumuz Suriye ile bu mezhep ayrımcılığı yüzünde düşman olmadık mı? IŞİD sün-i olduğu için bunlara destek olmadık mı? Birçok olayda bazılarını alevi kökenli diye meydanlarda yuhalatılmadı mı? Kılıçtaroğluna ?sen önce bir soyunu söyle? denilmedi mi? Şu Suriye yüzünden başımıza gelenlerin hepsi mezhepçilik yüzünden gelmiştir. Bakın başımıza gelen en yakın bir örnek vereyim. IŞİD Kilise ha bire roket atıyor. Can kaybına ve mal kaybına uğruyoruz. Bunların roket atışlarına karşılık ne yapıyoruz? Obüs topları ile karşılık veriyoruz. Neden uçak kaldırıp da IŞİD hedefleriniz vuramıyoruz? Çünkü Rusya restini çekti. ?Her hangi bir Türk uçağı Suriye sınırını ihlal ederse hemen vuracağız? dedi. Bu IŞİD hedeflerinin uçakla vurulması başkadır. Obüs topları ile vurulması başkadır. Etkili olanı uçakla vurulmasıdır. % 100 isabettir. Bu mezhepçilik yüzünden bir uçağımızı ve iki pilotumuzu kaybetmedik mi? Mezhepçilik yüzünden Suriye´nin muhaliflerinin yanında yer alıp. Karşımıza Rusya´yı almadık mı? Irkçılık konuşulmayan, mezhep ayrımcılığı yapılmayan bir ülke iken, ırkçılığın mezhepçiliğin konuşulduğu bir ülke durumuna geldik.

Ne imiş ülkede Rumlar ve Yahudiler varmış da? Onun için anayasada Türk kelimesini kullanamazmışız. Bu ülkede yaşayan 15 bin Rum var. 20 binde Yahudi var. EE 55 milyon türkü ne yapacaksınız?  Kürtler istediği için anayasadan Türk kelimesini çıkarmaya çalışıyorlar. 9 milyon 600 bin Kürt nüfusu var. 3 milyonda zaza var. Bunlar istediği halde. Bunların isteği üzerine Türk kelimesini anayasadan çıkaracağız diyemiyorlar. Rum ve Yahudilerin toplamı 35 bin nüfusa sahip olanları bahane olarak göstererek. Türk kelimesini kullanamayız diyorlar. Mezhep ayrımcılığı yüzünden başımıza gelenleri kısa kısa izah etmeye çalıştım. Bu iktidar döneminde 55 milyon nüfusa sahip olan Türklerden kabineye Türk bakan almadılar. Bir zamanlar ben internetten araştırdım. O zaman bir tane Türk bakan yoktu. Sonraki dönemlerde araştırmadım. Benim araştırdığım zaman bütün bakanlar. En fazla Kürt kökenli olmak üzere, Arap, zaza, gürcü ve Rum gürcülerden oluşuyordu. Bu ırkçılık değil de nedir? Türklerden bakanlık yapabilecek kapasitede olanlar yok muydu? Türk ırkı yok diyenler. Türkleri bakan yapar mı? Ondan sonrada en tehlikeli olay ırkçılık ve mezhepçiliktir diyorlar. Hangi birinin sözüne inanacaksanız inanın. Ben olanları dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalıştım. Gerisi size kalmış. 55 milyon nüfusa sahip olan Türkleri bir etnik guruba feda etmeye çalışıyorlar. Uyan et Türk milleti Türklüğün elinden gidiyor. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  19 ? 04 ? 2016 Mustafa KOÇAL

   

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44