Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖYLE BİR SEÇİM GEÇİRDİK Kİ

ÖYLE BİR SEÇİM GEÇİRDİK Kİ


Öyle bir seçim dönemi geçirdik ki evlere şenlik. Ben böyle bir seçim dönemini ne gördüm. Nede duydum. Allah böyle seçim dönemini bir daha göstermesin. Bu ittifaklar seçmenin oyuna ipotek koydu. Diğer yerleri bilmiyorum. İstanbul da 80.000 bin geçersiz oy olduğu söyleniyor. Balıkesir de 30.000 binin üzerinde geçersiz oy oyduğu söyleniyor.

Bu geçersiz oyların sebebi ittifaklardır. Dört partinin seçmeni iki partiye oy vermeye mecbur edildi. Millet özgür iradesi ile oy kullandırılmamasını protesto etmek için geçersiz oy kullanmıştır. Seçime katılma oranı % 84 olduğu açıklandı. Sandığa giden küskünler geçersiz oy kullandılar. Gelelim seçim propagandasına cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı kimliğini bıraktı. Parti genel başkanı kimliğini kullanarak propaganda döneminde devamlı mitingler yaptı. Propaganda döneminde ülke gerginliğe sürüklendi. Birbirlerine hakaretler gırla gitti.

Cumhur ittifakı millet ittifakını birçok aşağılayıcı kelimelerle itham ettiği gibi. Terör örgütleri ile iş birliği yapmakla itham etti. Bir birleri ile mahkemelik olanlar oldu. CHP, İP, Saadet partisi ve HDP dörtlü çete olmakla dahi itham edildiler. Böyle olunca da ortam gerildi. Demokrat partinin belediye meclis üyesi Çekme köy de saldırıya uğradı. Başından tabanca kebzesi ile yaralandı. Malatya da saadet partili iki kişi vurularak hayatlarını kaybetti. Bu saldırganlara bakalım ne yapılacak? Bu olayların sebebi ortamın liderler tarafında gerilmesinden meydana gelmiştir.

İktidarın ortamın gerilmesini önlemesi gerekirdi. Ortamı germe gayreti içerisinde olduğu gözlerden kaçmadı. Beka sorunu diye tutturdular. Fakat bekanın nedenini açıklamadılar. Beka sorunu demek ülkenin geleceğinden endişe edilmesi demektir. Bunun ne olduğunu iktidar hiç açıklama gereği duymadı. Fakat sonunda beka sorununun muhalefet olduğunu Devlet Bahçeli açıkladı.

Acaba neden bahçeli bunu açıklama gereği duydu? Sakın bu tank palet fabrikasının satılmasını engellenmeye çalışan muhalefetin çabası beka sorunu olmasın? Bunlar seçim propaganda döneminde olan şeylerdi. Dediğim gibi ben böyle bir seçim propaganda dönemini ne gördüm nede duydum.

Şimdi gelelim seçimdeki olaylara. Seçimin gergin geçeceği bekleniyordu. Malatya olayından başka olay olmadı. Yalnız sandıklar açılmaya başlandıktan sonra. Oy endişesi başladı. Her seçinde olduğu gibi Anadolu ajansı yine geçen seçimlerde yaptıklarının aynisini yaptı. İktidarın oylarını yüksek orandan başlattı.

Epey yüksek oranda tuttu. Ondan sonra yavaş, yavaş düşürdü. Bu durum partililerde stres yarattı. Ankara ve İstanbul için çok direndiler. Sonra Ankara dan vazgeçtiler. Fakat İstanbul için çok direndiler. Sonra veri girişini durdurdular. CHP´min adayı İmamoğlu üç defa basının karşısına çıktı. Anadolu ajansını adaletli davranmaya çağırdı. Ben elimdeki verilere göre kazandım demiyorum. Onların açıklamasını bekliyorum derken. AKP´nin adayı Binali Yıldırım İstanbul´u kazandık dedi. AKP sözcüsü elinde bir tomar kâğıtla çıktı.

Bunlar bize yazılması gerekirken başka partilere yazılmış demez mi? Ben şaşırdım kaldım. İktidarın oylarını başka bir partiye yazacak babayiğit var mı acaba? İstanbul´un neticesini AKP ile CHP arasındaki farkı 4.500´ze kadar düşürdüler. Ondan sonra veri girişi yapılmadı. Ben saat 02.00 ye kadar takip ettiğim. Veri girişi olmayınca yattım. Sonra İmamoğlu´nun önde olduğunu yüksek seçim kurulu açıkladı. Bu mahalli seçimlerde AKP oy kaybetmiştir. AKP genel başkanı % 51 ile birinci parti olduklarını açıkladı. Bu % 51 cumhur ittifakın oyudur. AKP´nin oyu bana göre % 40 civarındadır. Kesin sonuçlar açıklanınca kimin ne oy aldığı meydana çıkacaktır.

DP için neden seçime girdiniz diye söylemler var. Siz girmeseydiniz şu kazanamayacaktı. Şu da kaybetmeyecektir söylemleri var. DP ne birisinin kazanması, nede birisiniz kaybetmesi için seçime girmemiştir. Kendi varlığı için seçime girmiştir. DP hiç kimseye kuyruk olmamıştır. Olmazda bu böyle bilinmelidir. Seçime girmeyip birilerine yamak olmak için siyaset yapmanın bir kıymeti olmaz. O zaman DP siyaseti bıraksın. Öylemi istiyorsunuz? Başkalarının davası varsa DP´nin de davası vardır. Herkes kendi işine baksın. DP bu seçimde demokrasinin önünü açmıştır. Milletin özgür iradesi ile oy kullanacağı zemini sağlamıştır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere. Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  02- 04-2019 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44