Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖYLE BİR DÖNEM GEÇİRDİK Kİ

ÖYLE BİR DÖNEM GEÇİRDİK Kİ


Öyle bir dönem geçirdik ki? Manevi değerlerimiz ve manevi varlıklarımız tartışılır oldu. Türk ırkı, Türklük, Atatürk, cumhuriyet, hatta İslamiyet tartışılır hale geldi. Türk ırkı yaptığım araştırmada ta Musa peygamberin torununa dayanıyor. Musa peygamberin torunlarından birisinin ismi Türk han olduğundur. Türkler tarihte 16 devlet kurmuşlar. Türk ırkı tarihin derinliklerinde gelen bir ırktır. İşte bu ırk 17 sene içerisinde tartışılır bir hale geldi. Türk ırkı yok diyen oldu. Olmayan Türk ırkını canlandırmaya çalışıyorlar diyen oldu. Konuyu daha önce geniş bir şekilde söyleyenlerin isimleri ile yazmıştım. Türk ırkı bizim için manevi bir değerdir. Türk ırkını savunmak Türkçülüktür. Ülkede bir Arap hayranlığı başladı. Aslımız olan Araplığa dönmeliyiz diyenler oldu. Tarihte Türk ırkını sevmeye Araplardır. Tarihte Türklere en çok düşmanlı eden Araplardır. İstiklal marşımızı Arapça okutma cüretini bile gösterdiler. Okullarımız imam hatip okulu oldu. Pozitif ilimlere değer verilmez hale getirildi. Araplar nasıl şeyh, Şıh yetiştirip. Pozitif ilimleri bir kenara attılarsa bizde onlar gibi olma yolundayız. Peygamber efendimize gelen ilk vahi İKRA’dır. Anlamı okudur. Araplar yalnız kuranı oku olarak algılamışlardır. Diğer ilimlere değer vermemişlerdir. Allah’ın ilk gönderdiği İKRA yalnız kuranı oku anlamında değildir. İkincisi erkekler okusun kadınlar okumasın diye bir şeyde yoktur. Allah kulları arasında ayrım yapmaz. Araplar kızlarını okutmuyor diye bizde de bu olay başladı. Saatlerimiz Suudi Arabistan’a uysun diye sabahın köründe çocukları okula gönderiyoruz. Türklüğü unutturmak için bir şeyler yapılıyor. Türk kelimesini kullanmaktan kaçınıyorlar. Benim milletim, bu millet gibi kelimeler kullanılıyor. Her milletin bir adı vardır. Bizim milletimizin adı da adı ile sanı ile Türk milletidir. Türk ırkı diye bir ırk yok tartışmasına da son noktayı da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan koymuştu. “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. Bize Türkçülükle de gelmesinler” diyerek son noktayı koymuştu. Bu ülkede 60 milyon Türk var. Bu kadar Türkün olduğu bir ülkede hangi azınlık olan ırkı öne çıkaracaksınız? Onu da söylemiyorlar.

Atatürk ve kurduğu cumhuriyet tartışılır hale geldi. Atatürk bu ülkeyi düşman istilasından kurtaran bir devlet adamıdır. Çok zor şartlar altın da savaşları kazanmıştır. Kurtuluş savaşına karar verdiği zaman. Asker yok demişler. Toplanır demiş. Para yok demişler bulunur demiş. Düşman çok demişler yenilir, demiş. Ve o savaşı kazanarak Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur. Biz kimseye Atatürk’ü sevin demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Türk değildi diyenlere bir çift sözüm var. Sizden daha fazla Türk’tür. “Benim en büyük iftiharım Türk olmaktır”demiştir. Türklüğünden hiçbir şüphemiz yoktur. Şu rezalete bir bakın. Dünyanın asrın lideri seçtiği böyle bir devlet adamını biz tartışıyoruz. Yazıklar olsun. Gelelim Atatürk’e dinsiz diyenlere. İki gün önce sosyal medyada bir video paylaştılar. Bir cemaat toplantısında konuşan zat Atatürk’ten kafir diye söz ediyor. Müslüman olmayan bir kişi Cuma hutbesi yapar mı? Kuranı milletim okusun diye Türkçe kuranı ilk yazdırandır. Peygamber efendimizin mezarının kaybolmasını önleyen Atatürk’tür. Kral Çevre düzenlemesi yaptırırken. Dozerle mezarlığı düzelttirmeye başlamış. Oradan bir zat Atatürk’e telgraf çekiyor. Durumu anlatıyor. Atatürk krala telgraf çekiyor. “Peygamber efendimizin mezarına dokunursan orduyu oraya gönderirim” diyor.Öylelikle peygamber efendimizin mezarı kalıyor. Yakınlarının mezarları kayıptır. El insaf böyle gayret gösteren bir kişiye Kafir deniyorsa? Ancak o kişi Allah bilir,amma!Bence kendisi kafirdir. Bu cemaatler İslamiyet’te olmayan şeyleri var gibi gösteriyorlar. Bence şu an ülkede iki din uygulanıyor. Birisi Allah’ın indirdiği din. Elhamdülillah bizbu dine inanmış kişileriz. Birde icat edilmiş din var. Bu icat edilmiş dinde her şey mubah. Bir Müslümanın bir defa hırsızlık ve yolsuzluk yapma hakkı vardır, diyen gafiller var. Allah ile konuştuğunu söyleyen var. Deprem bulutları dolaşmaya başladı. “Allah bana sordu. Sallayayım mı diye”. Bende burayı sallama dedim. Deprem başka yere gitti” diyor. Evlenme konusunda 6 yaşındaki bir kızla 60 yaşındaki bir erkek evlene bilir diyen var. Daha buna benzer neler var. Şirk koşanlar çoğaldı. Bütün manevi değerlerimiz ve manevi varlıklarımız tartışılır hale geldi. Allah sonumuzu hayırlı eylesin. Şu unutulmasın bu ülkede 60 milyon Türk var Türkleri kimse yok sayamaz ve dışlayamaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28- 12-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22