Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için. Çok eleştiriler yapıldı. Sonra bu özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına karar verildi. Fakat bakmakta olduğu davaların bitimine kadar varlığını sürdürmesi kararlaştırıldı. Ne oldu? Ani bir kara ile özel yetkili mahkemelerin kapatılması için. Hızlı bir çalışma başlatıldı. Ergenekon ve Balyoz davaları için. “Ben bu davaların savcısıyım” diyen başbakan. Şimdi bu davaların avukatı oldu. Çünkü bu davalar TÜBİTAK’ın vermiş olduğu son rapor ile çökmüş oldu. Balyoz davasında en önemli delil olarak nitelendirilen 5 numaralı CD ye sonradan kayıt yapıldığı açıklandı. Ayrıca başbakanın başdanışmanı Yalçın Akdoğan “ milli ordumuza kumpas kuruldu” dedi. Hattı zatında bu açıklama ile cemaati kötülemek istemişti. Bu açıklamanın buraya gideceği düşünülmeden söylenmiştir. Sonradan geri dönüş yapmak istedi ama atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti. Bir yerde ayaklarına dolaştı. Şimdi bu hapiste yatanların geçirdikleri acı günlerin hesabını kim verecek. Üzüntü ve kederle geçen günlerini geri vere bilecek misiniz? İktidar zamanında bu özel yetkili mahkemeleri kaldırmış olsaydı. İşler bu raddeye gelmezdi. Ülkede bu kadar üzüntülü günler yaşamazdı. Ülke çetelerden temizleniyor diyenler. Şimdi ne diyecekler? Ordu için bağırsakları temizleniyor. Diyenler ne diyecek?  Zaman gazetesi köşe yazarı ismini dahi söylemek istemediğim bey efendi. Bunları yağlı kazığa oturtmak lazım diyen bu şahıs şimdi ne diyecek? 

Neden şimdi bu özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını hızlandırdılar? Çünkü bu 17 Arlık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yaptıran savcılar ve hâkimler özel yetkili mahkemelerin savcıları ve hâkimleri. Bu savcılar görevlerinden alındı. Yerlerine yeni savcılar atandı. Bu özel yetkili mahkemelerin yaptırdığı operasyonlar kendilerine uzanmaya başlayınca. Hemen özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına hız verildi. Ülkemiz için hayırlı olsun. Senelerce terörle mücadele etmiş olan askerler. Terör örgütü kurmak ve üyesi olmak suçlaması ile cezalar aldılar. Ölümle burun buruna olan Prof. Fatih Hilmioğlu’na bir türlü çare bulunmakta hızlı hareket edilmiyor. Rapor üzerine rapor veriliyor. Yinede hastaneden hapishaneye gönderiliyor. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına hız veriliyor. Fakat onun rapor işi savsaklanıyor.

Zamanında bu davaların savcısıyım diyen başbakan. Şimdi bu özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için adalet bakanına talimat üzerin talimat veriyor. Dün dünde kaldır. Bu gün dün unutuldu.  İktidar kiminle barışık olabileceğinin çabası içersindedir. Senelerdir acı çekenlere bu acıyı hiç bir şey unutturamaz. Ergenekon ve Balyoz davalarından mahkûm olanların yeniden yargılanmasının önünün açılması ülkemiz için hayırlı olacaktır. Bu ordudaki huzursuzluğu bir nebze olsun giderecektir.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapanların görevden alınıp başka yerlere gönderme nedeni. Bağlı oldukları makamlara haber vermeden operasyon yaptıkları için idi. İktidar hemen bir yönetmelik değişikliği yaparak. Böyle olaylarda bağlı oldukları makama bilgi verme mecburiyeti getirmişti. Mahkeme bu yönetmeliği iptal etti. Şimdi görevden alınanların müracaatı ile yeniden eski görev yerlerine dönmelerine karar verildi. Fakat bu göreve iade edilenlerin orada tutacaklarına ihtimal vermiyorum.

Ülkede işler devamlı Arap saçına dönüyor. Ne doğru dürüst kurum kaldı. Ne devlet otoritesi kaldı. İktidarla cemaatin kavgası ülkeyi bu duruma getirdi. Bu işin içersinden nasıl çıkılacak bekleyip göreceğiz de. Olan millete oluyor. Ekonomi her geçen gün kan kaybediyor. Dolara bir türlü dikiş tutturulamıyor. Bunun sonucu olarak da piyasa her gün zam görüyor. Bilhassa seçimden sonra her şeye zam kapıda demektir. Sıkıntılı günler bizi bekliyor. Allah yardımcımız olsun. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİENE! 31- 01- 2914 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44