Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖZERKLİK GELİYOR

ÖZERKLİK GELİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

AKP’ye oy verenlerin gözü aydın. İktidar Öcalan ile özerkli konusunda anlaşmış. Bunu ben söylemiyorum. HDP milletvekili Pevin buldan söylüyor. Böyle olayları biz basıdan dahi zor duyuyoruz. HDP milletvekilleri böyle olayları birinci ağızdan duyuyorlar. İmralı adasını komşu kapısı yaptılar. Canları sıkıldıkça Öcalan’ı ziyarete gidiyorlar. AKP milleti alıştıra alıştıra hedefinde olan olaylara ilerliyor. Öcalan’a sayın demek, örgüt paçavrasını taşımak veya bir yerlere asmak suç idi. Bunlar suç olmaktan çıkarıldı. Öcalan ile yalnız ailesi görüşebiliyordu. İktidarın gizli görüşme yaptırdığı heyet görüşebiliyordu. Çıkarılan MİT kanunundan sonra MİT istediği zaman gidip görüşebilecek. Eskiden gizli yapılanlar şimdi alenen yapılacak. Resmi olarak yapılacak.

Bu özerklik konusunu da adaya görüşmeye gidenlere Öcalan söylemiştir. Bizler bu özerklik konusunun bu noktalara geleceğini gördük. Bunu söylediğimiz zaman nerede ise bizi vatana ihanet etmekle suçlayacaklardı. Bunlar AKP’lilerdi. Bize öyle şeyler söylüyorlardı ki? Biz ülkenin bölünmesini istemiyoruz diye caka satıyorlardı. Bir defa Tayyip Erdoğan’ın kafasında bu eyalet sistemi 1980 senesinden beri var.

MİT yasasında yapılan değişiklik ile MİT istediği zaman her örgütle görüşebilecek. Daha önce Oslo da bu görüşmeler yapılmadı mı? Orada PKK’nın üst düzeye yöneticileri ile görüşülmüştü. Hatta kandilden gidecek görüşmeciyi Türkiye’den bir uçağın Iraktan alıp götürdüğü kandil tarafından iddia edildi. Şimdi demokrasi kahramanı ilan edilen, Öcalan ile iktidarın belirlediği heyet gidip görüşüyor. Bu heyetin Öcalan ile yaptığı görüşmede Öcalan’ın isteği olan bölgesel özerk yönetim yasası ve demokratik sivil toplum yasası üzerinde anlaşma yapıldığı yönünde iddialar var. Bunun gerçek olup olmadığı yakında ortaya çıkacaktır. Bu söylemlere itiraz eden hiçbir AKP yöneticisi çıkmıyor. Aman sürece zarar verilmesin.

Bu konu uzun zamandır konuşuluyordu. Fakat şu aşamada gelmesi kafaları karıştırıyor. AKP’nin HDP ile işbirliği yapacağı biliniyor. Bu konuyu başbakan kendisi söyledi. AKP HDP ile işbirliği yapacağını söylüyor. Kimse sesini çıkarmıyor. MHP’nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili ileri sürdüğü çatıda birleşmeyi. CHP’ye teklif ediyor. AKP’li Hüseyin Çelik alay konusu yapıyor. “Onlar çatı falan yapamazlar tencere tava yaparlar” diyor. Muhalefeti aşağılamak değil midir bu? Bu ayni zamanda bu iki partiye oy verenlere de saygısızlıktır.

Yukarıda bahsettiğim görüşme konusunda varılan anlaşma. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ver oyu al özerkliği demektir. Bunu nasıl içimize sindireceğiz. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Çanakkale de, kurtuluş savaşında ve doğuda verdiğimiz binlerce şehidin kemikleri sızlayacaktır. Bu ülkenin her karış toprağı şehit kanı ile yoğrulmuş. Bedeli canla ödenerek vatan toprağı olmuştur. Bir karış toprak dahi şehit kanı ile yoğrulmuş kutsal topraktır. Öyle kolayca verilecek Türk toprağı yoktur. Şimdiye kadar bu kadar iktidarlar geldi geçti. Hiç birisi vatan toprağı üzerinde pazarlık yapmadı.  Bu ülkenin bir tek çakıl taşını dahi kimseye vermeyiz diyen. İktidarlar geldi geçti. İkide bir muhalefeti birleri ile işbirliği yapmakla suçluyorlar. Kendileri bu topraklar üzerinde Kürdistan’ı kurma emeli olanlarla işbirliği yapıyorlar. AKP’nin nazarında kendilerine oy verenlerin dışında kalanlara aptal. Kendilerine oy verenler açıkgöz. Vay benim milletim vay. Bu ülke ne hallere düşürüldü görüyor musunuz?

Sağlığı yerinde olanlar, hastanın halinden anlamaz. Zengin fakirin halinden anlamaz. Çanakkale de, kurtuluş savaşında, doğuda şehit olan ailelerin acısını acı çekmeyen anlamaz. Bu savaşlarda ne annelerin, babaların ocaklarına evlat acısı ateşi düştü. Ne çocuklar yetim kaldı. Ne gencecik kadınlar dul kaldı. Sevdikleri kişileri kaybedenler oldu. Bu acıları çekmeyenler bu acıları anlayamaz. Gidin bu savaşlarda yakınını kaybeden birisine sorun bakalım. Kürtler özerklik istiyor. Bu istekleri doğrultusunda bunlara özerklik vereceğiz deyin bakalım. Ne diyecekler! Bu konuda anlaşma sağlanmasını isteyenlerin hiç birisinin bu savaşlara da yakınları şehit olmamış? Demek ki! Eğer öyle olmamış olsaydı? Şehit olanların hatırına binaen bu özerkliğe karşı çıkardı. Nasıl kolay kazanılan para kolay harcanırsa, miras kalan mallarda çok kolay elden çıkarılır.

Bu iktidar milli varlıklarımızın hepsini sattı. Satmaya da devam ediyor. Bunlar miras yediler gibi hareket ediyorlar. Hem de öyle söylemlerle sattılar ki. Satışları eleştirenlere babalar gibi satarız. Siz kim oluyorsunuz dediler. “Ben ülkemi pazarlıyorum. Parayı veren düdüğü çalar” diyen Erdoğan değil miydi?  Daha iki üç gün önce, AKP’li bir belediye başkanın parayı buldum mu babam olsa satarım demedi mi? Bu devletin malında tüyü bitmemiş yetimlerin ve şehitlerin hakkı vardır. Makam uğruna vatan toprağı üzerinden pazarlık yapılamaz. Bu büyük bir vebaldir. Bu vebale bunları destekleyenlerde ortaktır. Bu gelen özerklik AKP’nin gurur tablosu olacaktır. Amma bizimde kahır tablomuz olacaktır. İşte AKP’lilerle aramızdaki fark budur. Miras yediliği ret eden bir anlayışı taşıyanlarla, miras yediliğe alkış tutanlar arsındaki fark ortadadır. Sizde gelin bu duruma isyan edin. Bu durumu millet af etse dahi tarih af etmeyecektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yasasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44