Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖZGÜR SURİYE ORDUSU

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU


Cumhurbaşkanı bu özgür Suriye ordusu için “bizim için savaşıyorlar” dedi. Özgür Suriye ordusu (ÖSO) kendileri için savaşıyor. Aksine biz onlar için savaşıyoruz. Suriye ile iktidarın arası çok iyi idi. Tayyip Erdoğan Fenerbahçe takımını Suriye ye götürdü. İki lider birlikte maç izlediler. İki ülkenin bakanlar kurulu birlikte toplantı yaptı. İki ülkenin liderleri aileleri ile birlikte tatil yaptılar. Vizeleri kaldırdılar.

Hatta Tayyip Erdoğan Gaziantep de bir mitingde şöyle dedi. “Suriye ile vizeleri kaldırdık. Suriyeli vatandaşlar sabah Şam’dan gelecek. Burada alışverişini yapacak. Akşam geri dönecek. Kim kazanacak? Benim Antepli vatandaşım kazanacak” dedi. Buraya kadar Suriye ile aramızın nasıl olduğundan bahsettim. Ne oldu da Suriye ile aramız bozuldu? Bunun açıklamasını hiçbir yetkili yapmadı. Özgür Suriye ordusu (ÖSO) denen bu örgüt. Esad’ı devirmek için ayaklandı.

Belki bu işten ABD’nin haberi vardı. Bu arada Obama Türkiye’den yardım talebinde bulundu. Obama “biz Esad’ı Suriye’nin başında istemiyoruz. Bize yardı edin” dedi. Bu olayı hemen benimsedik. Belki bu işeten ABD’nin haberi vardı dedim. Bunu şunun için söyledim. Çünkü ÖSO dene bu örgüt hemen Hataya geldi. Onlar için kamp kuruldu. Bunlar burada her türlü eğitimini yaptı. Yani Türkiye’nin korumasına girdi. Bunların bazıları sabah Suriye ye gidip akşama dönüyorlardı. Bizim ordu ile hareket ediyorlardı. İşte bizim Suriye batağına girmemizin ana sebebi bu idi.

Yapılan operasyonlara ordumuz ile birlikte hareket ettiler. Terör den temizlenen yerlerin yönetimleri bu ÖSO’na bırakıldı. ÖSO bizim için savaşmıyor kendileri için savaşıyor. Biz onlar için savaştık. Ve halende savaşıyoruz. Her ülke menfaati için Suriye de. Bu menfaatleri yüzünden bizi Suriye de yalnız bıraktılar. ABD kendi yandaşı olan terör örgütlerine Petrol yatakların da nöbet tutturuyor. Rusya da bu terör örgütlerine ta başından beri sıcak bakıyordu. Rusya’nın amacı bizim iktidarı Esad’a götürmekti. Bunu defalarca ima ettiler. Fakat şimdi açıkça söylediler.

Türkiye olarak biz bu olayda çok hata yaptık. Önce ABD’nin isteğine uymamamız gerekirdi. Bu ÖSO denen örgütü ülkemize almamamız gerekiyordu. İktidar bunlar için ne kadar terör örgütü değil diyorsa da? ülkesinin yönetimini devirmeye çalışan örgüt terör örgütüdür. Bugün neden? Bu konuyu yazdım! Pınar operasyonu başladıktan sonra bu ÖSO’nun ismi değişti. Suriye milli ordusu oldu. Suriye de bunların resmileşmiş yerleşim yerleri var mı? Yok! Bir ülkenin bir tek milli ordusu vardır. Suriye’nin de bir tek milli ordusu vardır. Oda Esad yönetiminde olan ordudur.

Artık Türkiye’nin Esad ile masaya oturmadan başka çıkış yolu kalmamıştır. Masaya oturulduğunda Türkiye Suriye milli ordusu olan O ÖSO denen örgüte yer bulmaktır. Fakat Esad bunları topraklarında istemeyecektir. Bu konuda anlaşamayacaklardır. Rusya Türkiye ye aba altından sopa gösteriyor. Rus komutan terör örgütü ile bayrak değişimi yapıyor. Bu bayrak değişimini de basına veriyor. Suriye de her devlet menfaati doğrusunda hareket ediyor. Ve menfaatleri doğrultusunda taraf oluyor. Suriye de menfaati olmayan ve mağdur olan yalnız Türkiye’dir.

Birde başımızda Suriye milli ordusu (SMO) var. İktidar bu SMO ya yer bulmaya çalışıyor. Güvenli bölgeye yapılacak yerleşim yerlerine bu SMO’nu yerleştirmeyi düşünüyordu. Buda gündemden kalktı. Esad’ın bunları ülkesinde isteyeceğini tahmin etmiyorum. Rusya da bunların Suriye de kalmalarını istemeyecektir. ABD zaten istemez. SMO elimizde kaldı. Türkiye’den başka gidecek yerleri yok. Cumhurbaşkanımız bunları çok tutuyor. “Bizim için savaşıyorlar” diyor. Sığınacakları tek ye Türkiye olacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! M.KOÇAL

 

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29