Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖZGÜRLÜK

ÖZGÜRLÜK


Özgürlük bir insanın en doğal hakkıdır. Millet özgür olmadıkça bireylerin özgür olması mümkün değildir. Türk milleti özgürlüğe alışkın bir millettir. Biz özgürlüğü Çanakkale ve kurtuluş savaşında şehit olan atalarımızdan örgendik. Bu atalarımız sayesinde, bu gün minarelerimizden ezanımız yurt sathına dalga dalga yayılıyor. Camilerde özgürce namazlarımızı kılabiliyoruz. Kimler sayesinde atalarımızın sayesinde. Bu savaşları atalarımız kazanamasaydı. Bu gün Türkiye cumhuriyeti diye bir devlet olmazdı.  Ne özgürce yaşam sürebilirdik. Nede özgürce ibadetimiz yapabilirdik.

Bize bu özgürlüğü Çanakkale ve kurtuluş savaşında “ esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz” diyen atalarımızdan öğrendik. Biz özgürlüğü 19 Mayıs 1919 da samsunda doğan güneşin sıcaklığından öğrendik. Biz özgürlüğü Mehmet Akif Ersoy un istiklal marşındaki dizlerinde öğrendik.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım

Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım

Yırtarım dağları, enginlere sığmam aşarım

 Türk milleti olarak özgürlüğü biz atalarımızdan, samsuna çıkarak, mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ten ve Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden öğrendik.  O savaşların sonunda millet olarak özgürlüğümüzü kazanamamış olsaydık. Bu gün birey olarak özgür olmazdık. Allaha şükürler olsun ki özgür bir milletiz.  Vatan olmadan millet olmaz. Millet olmadan da vatan olmaz. Özgür bir vatan toprağımız var. AKP milletvekillerinden birisi “vatanı vatan yapan toprak altında yatanlar değil. Üzerinde yaşayanlardır” diyor.  Kanlarını canlarını veren atalarımız sayesinde bu toprakların üzerinde yaşıyor isek. Bunu bu toprak altında yatan şehit atalarımıza borçluyuz.

Biz böyle özgürlüğe alışkın bir milletiz. Bu gün bazı toplumların özgürlükleri kısıtlanıyor. Toplumun özgürlüğünün kısıtlanması bireylerin özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. Hareket özgürlükleri kısıtlanıyor. Fikir özgürlükleri kısıtlanıyor. Toplumun hak arama özgürlükleri kısıtlanıyor. Daha nelerin kısıtlanacağını bilemez hale geldik. Bu kısıtlamaları millet olarak içimize sindiremiyoruz. Ayrıca millet olarak kanun ve nizamlara saygılı bir milletiz. Böyle bir milletin üzerine bu kadarda gidilmez. Sanki bu ülke AKP’nin tapulu malı imiş gibi hareket ediliyor. Kendilerine muhalif olanları hasım ilan ediyorlar. AKP milletvekili başbakan yardımcısı Mustafa Şentop şöyle diyor. “ AKP’nin hasımları ve muhalifleri, ayni zamanda Türkiye’nin hasımları ve muhalifleridir. AKP’ye gönül verenler ve destekleyenler Türkiye sevdalısıdır” diyor. Başka partilerden olanlar hem AKP’nin hem de Türkiye’nin düşmanı olduğunu söylüyor. El insaf bey efendi. Bireylerin başka partili olma özgürlüğü nerede? Sizin gibi düşünmeyip muhalif olanların fikir özgürlüğü nerede?  Burada bir toplumun özgürlüğü kısıtlanmaya çalışılıyor. Toplumun özgürlüğü kısıtlanınca bireyinde özgürlüğü kısıtlanmış oluyor.

Benim gibi düşünmeyen benim düşmanımdır demek. Bireylerin fikir özgürlüğüne müdahaledir. İç güvenlik yasası çıkarılıyor. Bu yasa hareket özgürlüğünü ve fikir özgürlüğünü kısıtlayıcı bir yasadır. Sözüm ona terör olaylarını önleyici bir yasa olduğunu söylüyorlar. Terör olaylarını önleyici bir sürü yasa çıkarıldı. Hangi birisi uygulandı. Aksine terörü kışkırtıcı yasalar çıkarıldı. Öcalan’a sayın denilmesini sağlayan iktidar değil mi? Terör örgütünün sözde bayrağı paçavralarını asmak taşımak ve Öcalan posterlerini asmayı ve taşımayı iktidar serbest etmedi mi? Bunlar terör örgütünün propagandası değil midir?

Bu yasa ile polis amirinin emri ile bir kişinin evini, işyerini, aracını arayabilecek.  Gerekli görülürse mal varlıklarına el koyabilecek. 48 saat gözaltında tutabilecek. Bu bireylerin özürlüğünü gasp etmek değil de nedir? Bu ayni zamanda toplumu baskı altında tutmaktır. Sakın olasınız çocuklarınıza oynamaları için bilye ve sapan almayın cezaya çarptırılırsınız. Bir gösteriye giderken polisin biber gazından korunmak için. Yanınıza gaz maskesi almayın maske ile yüzünü gizleyen terör yandaşı muamelesi görürsünüz. Gaz maskesinin suç olacağını unutmayın. Polisin sıktığı gaz boşa gitmeyecek. İllaki bireylere zarar verecek. Seni düşünen yok. Sevgili vatandaşım! Yeter ki sıkılan biber gazı seni rahatsız etsin. Bireyin canını koruma özgürlüğümü elimden alınmış olmuyor mu? Birde başkanlık sisteminden bahsediyorlar. Demokrasinin olmadığı ülkede başkanlık sistemi olmaz. Özgürlük, özgürlük, özgürlük bireylerin doğal hakkıdır. Saygılarımla. 

                                                               06 – 02 – 2015

                                                                Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44