Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PAPAZ BRUNSON

PAPAZ BRUNSON


Gündemi günlerce meşgul eden papaz Brunson serbest mi kalacak? Dolar artışını bu papaza bağlamadık mı? Tayyip Erdoğan bir papaz için 80 milyonu feda ediyorlar demedi mi? Günlerce papazı serbest bırakmadık diye.

Bize ekonomi üzerinden saldırıyorlar denilmedi mi? Amerika ya gidilince ne değişti? Papaz Brunson ile doların artışının hiçbir alakası yok denildi? Tayyip Erdoğan Amerika da ?12 Ekimde Brunson´un mahkemesi var. Mahkeme kararına saygı duymalıyız? diyor. Söylemlere bakıldığında Türkiye deki söylemler ile Amerika da ki söylemler birbirinden tamamen farklılık gösteriyor. Amerika dışişleri bakanı Brunson bu ay serbest bırakılı diyor.

Tayyip Erdoğan´ın 12 Ekimde Brunson´un mahkemesi var. Mahkemenin kararına saygı duymalıyız dediğine göre bu iş bitmiştir demektir. Hani bizde bağımsız yargı vardı? Olay aynen Türk asıllı Almanya vatandaşı gazetecinin durumu gibi olacak. Biliyorsunuz! Bu alman gazeteci hapiste idi. Binali Yıldırım Almanya ya gitti. Alman başbakanı Marker ile görüşken. Gazeteci hapisten çıkarıldı. Özel uçakla Almanya ya gitti. Giderken de neden tutuklandığımı ve nasıl serbest bırakıldığımı anlamadı dedi. Bu papaz işi de buna dönecek gibi duruyor. İktidardan bazıları ver FETOYU al papazı diyenler oldu.

Acaba böyle bir değişim için pazarlık mı yaptılar? Devamlı olarak bizde bağımsız yargı var deniyordu. Ve papazın suçlu olduğu söyleniyordu. Terörist ve casuslukla suçlanıyordu. Günlerce gündemi meşgul etti bu papaz. Milletin gazını almak ve bu ekonomi krizi başkalarının üzerine yıkmaya çalışıldı. Papaz aşağı papaza yukarı konuşuldu. Sonrada doların yükselmesinin papazla alakası yok dendi. Nerde söylendi bu? Amerika da! Pekiyi iyide buradaki söylemlerde doların yükselmesi papaza neden bağladı? Amerik´dan şunları almayacağız. Kendi malımızı kullanacağız diye bas bas bağırıldı. Bu söylem üzerine telefonunu kıran oldu.

Dolar yakanlar oldu. Amma bunlara rağmen Amerika ile süt ürünleri almak için anlaşma yapıldı. Devlet malzeme ofisi tablet ihalesini Amerikan şirketine verdi. Berat Albayrak iş adamları ile toplantı yaptı. Onları Türkiye ye yatırım yapmaya davet etti. Keza cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sanayiciler ile toplantı yaptı. Gergin hava yumuşatıldı. Trump Türkiye ye teşekkür etti. Türkiye deki söylemlerin hepsi havada kaldı. Brunson biliyorsunuz terörist ve casus olmakla suçlanıyor. Bunu ancak savcının söylemesi gerekir.

Bir devlet başkanının böyle bir beyanda bulunması doğru değildir. Terörist ve casuslukla suçlanan birisinin serbest kalması mümkün değildir. Serbest bırakılırsa ne olacak? Çünkü bu suçlama ile serbest kalmaması gerekir. Onun için devlet başkanının daha temkinli konuşması gerekir. Burada bunlar söyleniyor. Amerika da mahkemenin verdiği karara saygı duyulmalı deniyor. Türkiye deki Söylemin amacı serbest bırakılamaz anlamı taşıyordu.

Hani kriz yoktu? Bu krizi yönetemeyeceklerini anlamış olmalılar ki? Hazinenin denetimini bir Amerikan şirketine bıraktılar. Bu aynen şuna benziyor. Hani bir zamanlar kozmik odalara girilmişti ya aynen onun gibidir. Bunu doğrusu anlamış değilim. Bir ülke hazinesini başka birisine teslim edemez. Bu Amerika ya gidiş ortamın gerginliğini ortadan kaldırdı gibi gözüküyor.

Dikkatimi çeken bir konu var. Tayyip Erdoğan her gittiği yerde FETÖ´den bahsediyor. Şunu yapar, bunu yapar buna dikkat edin. Gibi sözler söyleniyor. FETÖ´yü siz bu durma getirmediniz mi? Ergenekon davalarında cemaatin adamlarını boşalan kadrolara siz atamadınız mı? Ne istediniz de vermedik demediniz mi? Sonra bizi kandırdılar demediniz mi? o ülkelerin FETÖ´ye kanacağını neden biliyorsunuz?  Papaz Brunson 12 Ekimdeki duruşmasında serbest kalırsa şaşırmayın. Ben serbest kalacağı kanısındayım. Çünkü söylemler serbest kalacağı yönündedir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29-09-2018 Mustafa KOÇAL   

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44