Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PARALEL YAPININ VERDİĞİ ZARAR

PARALEL YAPININ VERDİĞİ ZARAR


 

Paralel yapının ülkeye verdiği zararı PKK vermedi denildi. PKK bu ülkenin toprağını bölmek için senelerdir. Silahlı mücadelesini sürdürüyor. Ülkeye maddi ve manevi zarar vermiştir. Bu verilen maddi ve manevi zararı iktidar bilmiyor mu? Milyarlarca dolar ülkeyi zarara soktuklarını cümleye âlem biliyor. Binlerce askerimizi, polisimizi ve vatandaşımızı şehit eden PKK değil mi? Yandaşlarının yaptığı eylemlerde kamu binalarına, kişi mallarına zarar veren örgüt yandaşları değil miydi? PKK ile mücadelede aciz kalıp barış süreci başlatan iktidar değil mi? Başlatılan barış sürecine göre militanlarını ülke dışına çıkaracaklardı, çıkardılar mı? İktidar olarak sizi kandırmadılar mı? En sonunda çekilmediklerini biliyorduk. Millette infial uyandırmasın diye. Milletten gizledik diyerek milleti kandırdıklarını itiraf etmişlerdir. PKK terör örgütünü mahzun göstermeye çalışmakla. Milletin duygularının değişeceğini zannetmek hayale kapılmaktır. Bu ülkeye PKK'nın verdiği zararı kimse vermemiştir.

İki sene öncesine kadar cemaatle sarmaş dolaş olanlar şimdi cemaati ülkenin düşmanı ilan ediyorlar. Öyle ki cemaatin verdiği zararı PKK vermedi diyerek. Ülkenin birinci düşmanının cemaat olduğunu söylüyorlar. Ben cemaatin bu ülkeye PKK'dan fazla zarar verdiğine inanmıyorum. Cemaatle en ufak bir ilgimde yoktur. Olması da mümkün değildir. Ülkeye faydası olmuştur. Zararı olmamıştır. Cemaat ile işbirliği yaparken can ciğer kuzu sarması iken. Cemaatten iyisi yoktu. Cemaat AKP'nin ayağına basınca işler değişti. Üzerine toz kondurmadıkları Feytullah Güleni şimdi yerden yere vurdukları gibi. Ülkeye PKK'dan daha fazlar zarar verdiklerini ileri sürdüler. Örgüt oldular, haşişi oldular, en sonun da paralelde karar kıldılar. Her şeyi bu paralel yapının yaptığına inanıyorsunuz da. Paralel yapı için gerekeni neden yapmıyorsunuz?

HDP iktidarın düşman ilan ettiği paralel yapının incelenmesi için meclise önerge verdi. CHP, MHP de HDP'nin önergesine destek verdiler. Ne yazık ki önerge AKP'nin oyları ile ret ediliyor. AKP gerçeklerin açığa çıkmasından korkmuştur. Araların da açığa çıkmasının istenmediği şeyler var demektir. İnlerine gireceğiz diyorlar. Demek ki bu sözde kalıyor.                                                                                         Neden meclis araştırma komisyonunun kurulmasına karşı çıkıyorlar. Çünkü gerçeklerin ortaya çıkmasından korkuyorlar. Ülkenin düşmanı olarak ilan edeceksiniz. Ülkede olan her şeyi paralelcilerin yaptığını söyleyeceksiniz. Muhalefetle işbirliği yaptığını ileri süreceksiniz. Hatta terör örgütü ile işbirliği yaptıklarını dahi ileri süreceksiniz. Ondan sonrada cemaatin araştırılması için komisyon kurulmasını ret edeceksiniz. Bunun altında gerçeklerin ortaya çıkmasından korkulduğu yatmakta dadır.

Cemaatin orduya kumpas kurduğunu başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan ortaya attı. Başka birileri tarafından ortaya atılmadı. İki ortaktan birisi ortaya attı. Demek ki orduya kumpas birlikte kurulmuş. İktidarın bu kumpası açıklaması bunun bir göstergesidir. Seçim malzemeleri hazırlanıyor. Her seçimde bir düşman yaratılıyor. Bu seçimde düşman paralel yapı olacak. Paralel yapı kullanılarak bunlarla işbirliği yaptıkları iddia edilen CHP ve HDP kullanılacaktır. Doğudaki olayları paralel yapının organize ettiği iktidar tarafından iddia edildi. Seçim meydanlarında da aynen devam edilecektir.

Daha şimdiden cemaatin kasasında Kılıçdaroğlunun 18 adet kaseti olduğu iktidar tarafından iddia ediliyor. Paralel yapının kasasında kaset olduğunu iktidar nereden biliyor? İnlerine gireceğiz deniliyordu. Demek ki paralel yapının kasasına kadar girilmiş. Balyoz davasında önemli suçlamalar iktifa eden CD'lerin sahte olduğu açıklandı. Bu davalar için ben bu davaların savcısıyım” diyenler. Ceza evlerinde senelerce ömürlerini geçirenlere ne diyecekler? BU kumpası kuran paraleldi. Bu CD'leri onlar göndermiştir mi diyecekler? O CD'leri yükleyenler bulunursa ne olacak? Her şey paralel yapının üzerine atıldı. Hatta 17 Aralık operasyonunda ele geçirilen paraları dahi paralelcilerin koyduğu iddia edildi.  İddia edilmesine edildi de. Bu iddiayı ortaya atanlar. İddiayı kendileri çürüttüler. Madem o paraları paralel yapı koydu da. Paralar neden?  Adı operasyonda geçenlere verildi? Devletin kasasında kalsaydı da cari açık kapatılsaydı?

İktidar birçok olayın açığa çıkmaması için. Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını ret etmiştir. Şayet o önerge kabul edilseydi. Araştırma komisyonu gizli kalmış birçok olayları açığa çıkaracaktı. Bu komisyon kurulması onun ret edilmiştir. Bu komisyonun kurulmasının ret edilmesi bazı soruları da gündeme getirmiştir. Paralel yapı bu kadar suçlanırken, araştırma komisyonunu kurulmasının ret edilmesi manidardır değil midir? Saygılarımla.

                                                            20 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

Tayyar Şimşek
29.11.2015 17:06:12
Öylede; Cemaat Akpartiyle çalışmayı sürdürseydi Mhp de dahil tüm vatansever gözüken yapıların o yapıyla ve Rusyayla işbirliği ortaya çıkcaktı. Kaldıki yine çıkcak dert etme:)

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44