Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PARALI ASKERLİK

PARALI ASKERLİK


Paralı askerlik yine gündeme geldi, ilke defa gündeme getirildiğinde. Tayyip Erdoğan ben paralı askerliği kabul edemem. Şehit ailelerine haksızlık olur dedi. Sonra ne oldu ise bu düşüncesinden vazgeçti. İlk paralı askerlik yürürlüğe girdiğinde, kısa dönem askeri eğitim yaptırıldı. Zannedersem bu iki defa uygulandı. Ondan sonra gündeme getirilen paralı askerlikte hiç eğitim görmeden bankaya 18 bin lira yatırdılar. Askerlik şubesine yatırdıkları paranın makbuzunu ibraz ettiler. Askerliğini yapmıştır teskeresini aldılar.

Hiç utmuyorum bir şehit annesi oğlunun tabutunun başında şöyle diyordu. ? Oğlum beni af et. 18 bin lira bulup da sana paralı askerlik yaptıramadım? diye sitem etmişti. Bu sitem iktidara idi. Seçime günler kala paralı askerlik yine gündeme geldi. Önce gündemimizde paralı askerlik yok dediler. Sonra Binali Yıldırım ihtiyaç fazlası var. Paralı askerliği düşünebiliriz dedi.

Cumhurbaşkanı da bu söylemi teyit etti. Başbakan Binali Yıldırım askere gitmek için çok talep var. Kadro fazlalığımız var. Onun için paralı askerliğe sıcak bakıyoruz dedi. Ben bu söylemden bir şey anlamadım? Benim bildiğim asker açığımız var. Asker açığı yokta? Neden anlaşmalı askerlik getirildi? Bu gün orduda sözleşmeli askerlik yapanlar var? Daha önce uygulanan paralı askerliğin birisinde, buradan gelecek parayı şehit ailelerine vereceğiz demişlerdi. Pekiyi o zaman o para şehit ailelerine verildi mi? Verilmiş olsaydı? Mutlaka basına yansırdı.

Çünkü AKP böyle şeylerin reklamını mutlaka yapar. Demek ki verilmedi. Şimdi getirilecek paralı askerliğin ihtiyaçtan olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ordunun her kademesinde kadro eksikliği var. Ve 5 bin kişinin askere gitmek için müracaat ettiğini de tahmin etmiyorum. Çünkü iki sene içerisinde tam 160 bin kişi askerlik yapamaz raporu almış. Bunun anlamı senelik 80 bin kişinin askerliği geçmiş demektir. Bana kalırsa bu paralı askerlik meselesi seçim malzemesi olarak kullanılıyor. Birde bu işin ekonomi yönü var. İktidarın paraya ihtiyacı var. Bu yüzden uygulana bilirliği daha ağır basıyor. Olan yine garibanları çocuklarına olacak.

Zaten askerliği garibanları çocukları yapıyor. Yukarıda belirttim 160 bin kişi askerlik yapamaz raporu almış. Bunların listesini sosyal medyada paylaştılar. Bu askerlik yapamaz raporunun patlamasının tek sebebi var. Askeri hastanelerin kapatılmasıdır. Çünkü askeri hastaneler kapatılmadan önce. Bu raporu ancak askeri hastaneler veriyordu. Askeri hastaneler kolay kolay askerlik yapamaz raporu vermez. Eskiden kırsal kesimde askerlik yapmayana kız vermezlerdi. Artık şimdi nerede ise askerlik yapana kız vermeyecekler.

Eskiden askere gitmeden çocukların evlendiriyorlardı. Şimdi askerliğini yaptıktan sonra evlendirmeyi benimsemeye başladılar. Sebebi gayet basit ya çocuğumun başına bir şey gelirse endişesi var. Çünkü babasını göremeyenler oldu. Çocuğunun dünyaya geldiğini göremeyenler oldu. Lanet olası terör örf ve adetlerimizi bile alt üst etti.

Yurt içinde terörü bitirdik diyorlar. Pekiyi bu şehitler nereden geliyor. Orduda ne yapacağını şaşırdı. Suriye son günlerde gündemden düşmüştü. Hatta şöyle dediler. Yurt içini terörden temizledik. Şimdi sıra kandile geldi denildi. Mitinglerde kandili vurduk ve vuruyoruz dediler. Şimdi tekrar Suriye ye döndük Menbiç harekâtının başladığı söylendi. Ordu üç cephede terörle uğraşıyor. Böyle iken birde paralı askerlik gündeme getiriliyor.

Benim artık bu işlere aklım ermez oldu. Askere üç cephede ihtiyaç varken böyle bir şey nasıl düşünülüyor. Bu paralı askerlik konusunu genelkurmayla görüşeceğiz dediler. Genelkurmayın asker ihtiyacım yok diyeceğini düşünmüyorum. İktidar biz paralı askerliği gerçekleştireceğiz derse, genelkurmayın itiraz edeceğine de ihtimal vermiyorum. Çünkü başkomutan istiyor. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Yaptıkları operasyonlarda muzaffer eylesin.

Yavrularımızı her türlü kazadan beladan korusun. Bizlere şehit acısı yaşatmasın. Bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Başbakan Binali Yıldırım terörle mücadele cesaret ister yürek ister dedi. Bizim askerimiz hem cesurdur. Hem de yüreklidir. Onlarda mangal gibi yürek var. Karşılarına çıkamıyorlar kahpece tuzak kuruyorlar. Rabbim kahramanlarımızı bu tuzaklardan korusun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-06- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44