Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PARALI ASKERLİK

PARALI ASKERLİK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İkide bir bu paralı askerlik neden gündeme geliyor? Bir zamanlar bu paralı askerlik gündeme geldiğinde. Tayyip Erdoğan “paralı askerliği kabul edemeyiz. Fakirlerin ve şehit ailelerinin yüzüne nasıl bakarız” demişti. Sonra bu sözler unutuldu. Yakınlarının baskıları ile paralı askerlik gerçekleşti. Paralı askerlik iktidarın bütçe açığını kapatmak için getiriliyor. Yanılmıyorsam üç defa paralı askerliğe başvuruldu. Şimdi yine gündeme getirildi. Paralı askerlik ayrımcılıktır. Zengin ile fakiri ayırmaktır. Bu paralı askerlikten gelen para nereye harcanıyor?

Rahmetli Özal bu paralı askerliği getirdi. O zamanda paraya ihtiyaç vardı. Ne zaman paraya ihtiyaç olsa paralı askerlik gündeme geliyor. Bu paralı askerlikte Marmara depreminin yaralarını sarmak için. Getirilen özel tüketim vergisine (ÖTV) döndü. Geçici olan bu vergi, sonradan AKP iktidarı döneminde kalıcı hale getirildi. Bu vergini amacı depremin yaralarını sarmaktı. Bu vergi iktidar tarafından amacının dışında olan yerlere harcandı. Nerelere harcandı?  Bilinmiyor! Paralı askerlikten gelen paranda nerelere harcandığı belli değil.

Memur ve emeklilere yapılacak zamma geldi mi? Kaynak bulunabiliniyor mu? Bulunamıyor! Bu yaratılan kaynaklar nereye gidiyor? Bilhassa şu zamanda paralı askerliğin gündeme getirilmesi sakıncalıdır.  Başımızda PKK sorunu var. Bu yetmiyor gibi. IŞİD ve Suriye sorunu var. Bu sorunlar varken paralı askerliğin gündeme gelmesi kadar yanlış bir davranış olamaz. PKK gücüne güç katmak için çabalıyor.  Ülkenin bu terör örgütü sorununu göz önünde bulunduran aileler çocuklarını askere göndermemek için. Ellerinden geleni yapacaklardır. Zaten fakir fukaranın çocukları askere gidiyor. Zenginler bir çaresini buluyorlar çocuklarını askere göndermiyorlar. Bunları hepimiz biliyoruz. Bu paralı askerliği çıkaranların çocukları askere gitti mi? Gitmediğine göre! Parayı bastıranda askere gitmeyecektir. Bu paralı askerlikten gelen paranın nereye gideceğini açıklasınlar. Paralı askerlik yapanda ben şuraya kaynak olsun diye paralık askerlik yaptım desin.

Ülkenin derdi her gün büyüyor. Fakir daha fakir, zengin daha zengin oluyor.  Yine yazacağım! Emekli milletvekillerin maaşlarına % 9 zam yapılıyor. Milletvekili olanların maaşlarına % 7 zam yapılıyor. Bunlar bu zamları 12 ay alıyor. Memur ve emekli % 3+3 zam alacak. Yani 6 ay % 3 altı ay % 6 senelik zam oranı % 4,5 oluyor. İnsafınız kurusun! Siz neden sene boyu % 7 alıyorsunuz? Birisi çıksın bunu izah etsin.

Şimdi ülkede işsizlik sorunu daha da artacaktır. Suriyeli mültecilere çalışma imkânı getiriliyor. İkamet önemli olmayacak. Nerede işçiye ihtiyaç varsa orada çalışabilecekler. Bu Suriyelilerin ülkenin her tarafına dağıtılması yanlıştır. Zamanında Peşmergeler nasıl kamplarda kaldı. Bunlar içinde kamp kurulur orada ikamet ettirilirlerdi. Bu işlere yerleştirilen Suriyelilerin sigorta pirimi düşük olacak. İşverenin Suriyeli işçi çalıştırması daha ucuza gelecek. Bu ülkenin çalışacağı yerlere Suriyeliler yerleşecek. Suriye de savaş bitti. Bunların ülkelerine dönmesi mümkün olmayacak. İşini bulmuş Türk işçisinden daha fazla itibar görmüş daha ne istesin? O zaman ülkesine dönmeyecektir. Kamplarda barındırılsalardı. Ülkelerindeki savaş bittiği an ülkelerine dönerlerdi. Böyle olunca ülkemizde kalacaklardır. Allah korusun bizim ülkemizin başına böyle bir iş gelmiş olsa bırakın başka ülkede ikamet etmeyi. Sınırlarında içeri sokmazlar. Allahın kulları için bahşettiği suyu dahi vermezler.

Önce can sonra canan diye bir söylem vardır. Fakat bizim ülkemizde önce canan geliyor. Can ne olursa olsun deniyor. Bu Suriyeliler ülkenin her tarafına dağıtılınca hırsızlı, dilencilik ve dolandırıcılık artmıştır. Telefonla dolandırılan kadın dolandırıcısı Suriyeli çıktı. Ben iki kişinin Balıkesir de dolandırıldığını duydum. Birisi 20 bin TL sini kaptırdı. Kaptıran kadın parayı kendi eli ile teslim etmiş. İkinci kadın önce şaşkınlıkla hareket etmiş. Parayı vermek taraftarı olmuş. Şaşkınlığı üzerinde bir anda atmış. Tamam, benim oğlum polis ben ona telefon edeyim. Parayı onula birlikte size getiririz değince telefon kapanmış. Böyle olaylar Balıkesir de yaşanmıyordu. Bunlar son günlerde artı. Sokaklarda bir sürü dilenci türedi. Bunları gören bazı fakirle de dilenmeye başladı. Her dilenciye para verecek olsak elimiz cebimizden hiç çıkmayacak. 

Fakir fukaraya büyük haksızlık yapılıyor. Paralı askerlik konusunda büyük haksızlık yapılıyor. Birde bu Suriyeliler yüzünden haksızlık yapılıyor. Fakir fukara çocuğunu asker göndermemek için. Tarlasını, hayvanını, traktörünü satacak. Herkesin enayisi ben miyim diyecek. Ondan sonrada daha da fakirleşecek. Çünkü ülke bu durumda iken kimse çocuğunu askere göndermek istemez. Ben olsam bende göndermem. Çocuğumun yerine beni askere alın derim. Sizler bir yolunu bulup çocuklarınızı askere göndermiyorsanız. Bende çareyi böyle ararım. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16- 11- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44