Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PARMAKLA GÖSTERİLEN ÜLKE

PARMAKLA GÖSTERİLEN ÜLKE


Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak ? bütün dünyanın parmakla gösterdiği bir ülke olmaya doğru hızla ilerliyoruz? diyor. Acaba bu hızla ilerleme pozitif yönde midir? Yoksa negatif yönde midir? Yani olumlu yönde midir? Olumsuz yönde midir? Aklımızla dalgamı geçiliyor. Tarım ve hayvancılık bakanı da ?kim ne dererse desin tarımda Avrupa da birinciyiz? diyor. Acaba bu iki bakan mı Türkiye de yaşamıyor? Yoksa biz mi Türkiye de yaşamıyoruz?

Önce tarım bakanının söyleminden yola çıkarsak. Maliye bakanının söylemine de ışık tutmuş oluruz. Tarım ürünlerinden birkaç kalem hariç bütün tarım ürünlerini dışarıdan ithal eden bir ülke değil miyiz? A dan Z ye bütün tarım ürünlerini ithal edilecek. Ondan sonrada kim ne derse desin tarımda Avrupa da birinciyiz diyeceksiniz. Bu ülke tarım ürünlerinde kendi kendine yeten bilen 7 ülkeden birisi idi.   

Şunu demek istemişse tarım ürünleri ithal etmekte Avrupa birincisiyiz diyorsa. Söyleyecek sözüm yoktur. Bizden mercimek alan ülkeden şimdi biz mercimek alıyoruz. Bizim ülkemizin yarısından az toprakları olan ülkelerden tarım ürünleri satın alıyoruz. Bir ülke dışarıdan saman ithal ediyorsa, o ülkenin tarımı bitmiş demektir. Diğer tarım ürünlerini nereden ne aldığımızı söylemeye dahi gerek yoktur.

İsrail´in kısırlaştırılmış domates tohumundan başka tohuma izin verilmezse. Dışa bağımlılıktan kurtulamayız. Mis gibi şeker pancarından imal edilen şekeri yok etmek için. Şeker fabrikalarını sattık. Nişasta bazlı şekere Türkiye de Pazar açılmaya çalışılırsa dışa bağımlılıktan kurtulamayız. Hayvan ve hayvan ürünlerinde de kendi kendimize yeten bir ülkeydik. Canlı hayvan ithal ettik olmadı. Canlı hayvan aldığımız ülkeler ellerinde ne kadar hastalıklı hayvan varsa onları gönderdiler. Canlı hayvan ithalatından vazgeçtik.

Şimdi lop kırmızı et ithal ediyoruz. Tarım gibi hayvancılıkta bitirildi. Sayın tarım bakanının bunlardan herhalde haberi yok ki? Tarımda Avrupa da birinciyiz diyor. Şimdi gelelim hazine ve maliye bakanının söylemine. Parmakla gösterilecek ülke olmaya hızla ilerliyoruz.  Acaba hangi konuda ilerliyoruz. Tarım ve hayvancılık da ne durumda olduğumuzdan bahsettim. Aklınıza gelen her konuda hiçbir sıralamada üst sıralarda olduğumuz bir liste var mı? Önce bunu bir soralım. Milli eğitim konusunda neredeyiz.

Dünyada bizdeki kadar milli eğitimi ile oynanan bir ülke yoktur. Her gelen milli eğitim bakanı bir sistem değişikliği yaptı. Öğrenciler robota çevrildi. Bir ülkenin ilerlemesine engel olmanın tek yolu milli eğitimi ile oynamadan geçer. Milli eğitimiz laçka olmuş durumda. Hâlbuki ülkenin geleceğinde söz sahibi olmanın yolu milli eğitimden geçer. Ekonomimiz mi parmakla gösterilecek durumda mıdır? Vatandaşı borçlu devleti borçlu bir ülkeyiz. Dışa bağımlılık yüzünden devamlı cari açık veren bir ekonomiye sahibiz.

Bunun yanında itibarda tasarruf olmaz diyerek. Devamlı harcama yapıla bir yapıya sahip olduğumuzdan dolayı bütçemizde devamlı açık veriyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Enflasyon çift haneli rakamlara çıkmış durumda. Yoksulluğun devamlı arttığı bir ülkemi parmakla gösterilecek. Adalete güvenin kaybolduğu demokrasinin yerle bir edildiği. Düşünce ve fikir özgürlüğünün yok edildiği bir ülkemi parmakla gösterilecek. Dünyada en fazla dolaylı vergi ödeyen bir ülkeyiz. Özgürlüklerin yok edildiği bir ülkemi parmakla gösterilecek.

Ülkenin vatandaşlarını bizden olanlar bizden olmayanlar diye kutuplaştıran bir ülkemi parmakla gösterilecek? Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkemi parmakla gösterilecek. Milli ordusuna kumpas kurulmasına izin veren bir yönetimin yönettiği ülkemi parmakla gösterilecek. Bütün dünyanın teveccühüne mahzar olmuş. Ülkesini istiladan kurtarıp Türkiye cumhuriyeti devletinin kuran Atatürk´e yapılan hakaretlere seyirci kalan bir ülkemi parmakla gösterilecek. Dünyada itibarı kalmamış bir ülkemi parmakla gösterilecek.

Huzuru olmayan ve geleceğinden emin olamayan bir ülkemi parmakla gösterilecek. Olumlu yönden dış ülkelere örnek olacak tek bir şeyimiz yok. Olumsuzluk derseniz her konuda olumsuzluk da birinciyiz. Bütün yetkilerin tek adamda toplandığı bir ülkeyi kendisine örnek alacak hiçbir ülke yoktur. Ülkeler olumsuzluk yönünden kendi vatandaşlarına örnek gösterebilirler. Amma olumlu yönde neyimizi örnek gösterecekler. Kendi kendimizi kandırıyoruz. Ne imiş? Tarımda Avrupa birincisiymişiz.  Ne imiş? Parmakla gösterilecek ülke olma yolunda hızla ilerliyormuşuz. Aklımızla dalga geçiyorlar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-08- 2018 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44