Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PARTİ NE İÇİN KURULUR?

PARTİ NE İÇİN KURULUR?


Parti kurmanın bir anlamı olmalıdır. Nedir bu anlam? Ülkeyi yönetmek, ülkeyi geliştirerek milletin refah ve huzurunu sağlamaktır. Kurulan partinin ilkeleri olması gerekir. Bu ilkeler ülkenin menfaatine olacak ilkelerdir.

Kurulan partiler kendi ideolojileri doğrultusunda değil. Milletin ideolojisine göre olmalıdır. Türkiye de kurulan partiler Kendi ideolojileri doğrultusunda ülkeyi yönetmek için kuruluyor. Ülkede kurulan parti sayısı 90’na yaklaştı. Başlığımızdaki söyleme dönelim. 1-Ülkeye ve millete hizmet etmek için. 2-Bir parti kurayım da başka partiye katılıp bir mevki sahibi olurum düşüncesi ile. 3-Kurulu bir partide mevkiini kaybeder. Tekrar öyle bir mevki kazanmak için. 4-Güç kaybeden bir parti iktidar elimden gitmesin diye. Rakibi partileri bölmek için parti kurdurur. 5-Partilerin içerisinde kendi ideolojisine uygun parti bulamaz.

Kendi ideolojisine uygun parti kurar. Şu anda ülkeye ve millete hizmet etmek için kurulmuş mecliste partiler var. Bu partiler kendi ideolojilerini sürdürmek için. İki guruba ayrılmış durumda. Birisi cumhur ittifakı biride millet ittifakı.  Birde bunların dışında kendi ideolojilerini sürdüre bilmek için kurulmuş bir parti var. HDP var. Cumhur ittifakı millet ittifakını zayıflatmanın yollarını arıyor. İyi parti genel başkanını ikide bir yuvana dön çağrısı yapılıyor.

Dönmeyeceğini beyanlarından anlıyoruz. Bir taraftan da HDP oylarını düşürmek için. Doğuda bir parti kurulmasını çalışmaları yapılıyor. Doğuda yeni bir parti kurulursa HDP’nin oylarının düşeceği tahmin ediliyor. Osman Öcalan ile birisinin konuşması bu yönde değerlendiriliyor. Ve bu kurulacak parti üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

Bu güç kaybetmenin gereği gibi bir şey olarak görülüyor. Kendin kaybettiğin gücüne güç katamıyorsan. Rakibinin gücünü düşürmektir. Fakat bu doğuda kurulacak olan partinin ne yapacağını bilmek mümkün değil. Ya bu doğuda kurdurulmaya çalışılan parti. HDP’nin ideolojisinde olurda. HDP’nin oylarını alırsa ne olacak?

O zaman yeni kurdurulmaya çalışılan parti meclise daha güçlü gelirse işler daha da sarpa sarmaz mı? Midyat’a pirince giderken. Evdeki bulgurdan olunursa ne olacak? Bunların hesabı iyi yapılmalıdır. Sarıgül parti kurdu. Ne imiş ülkeyi birleştirecekmiş. Senin böyle bir gücün vardı da neden bunu şimdiye kadar belediye başkanı seçildiğin partide göstermedin?

Bu yeni kurulan partilerin cumhur ittifakı içerisinde yer alacağını zannetmiyorum. Bunlar millet ittifakında bir araya gelecekler. Ve millet ittifakına 5-6 puanlık bir katkıları olur. Demokrat parti atağa kalktı. Hattı zatında şu an kayıtlı üye sayısına göre demokrat parti dördüncü parti durumunda. Şimdi bütün illerde teşkilatını tamamlamış olarak seçime girecek. Artık seçmenin tabela partilerine oy vereceğini tahmin etmiyorum.

Bir partinin seçime girebilmesi için Büyük kongresini yapmış olması gerekiyor. Büyük kongresini yapabilmesi içinde 42 ilke teşkilatını kurması gerekir. Türkiye de siyaset bambaşka bir duruma geldi. Olmak ve olmamak durumu söz konusudur. Millet devletine 18 sene baktı. Şimdi devlet milletine bir sene bakmayacak duruma geldi. Onun için tabela partisi durumunda olan partilerin. Zaman geçirmeden diğer partilerin yanında yerini alma zamanı gelmiştir.

Bir gemi batarsa gemideki herkesle birlikte batar. Onun için geminin batmaması için. Elimizden geleni yapmamız gerekir. Burada çağrı yapıyorum. Demokrat partinin ideolojisi vatan ve millettir. Bizim idealimiz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak. Ve milletimizin karnının tok sırtının pek olmasını sağlayarak. Refah bir yaşam sürdürmelerini sağlamaktır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Bütün demokratları demokrat partisi çatısı altında birlik olmaya çağırıyorum. Ben sen yok. Biz olalım birlik olalım. Demokrasi diyorsanız! Adalet ve özgürlük diyorsanız! Refah içerisinde yaşamak diyorsanız! Karnının tok sırtının pek olmasını istiyorsanız! Çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceğini düşünüyorsanız! Seçiminiz demokrat partiden yana olmalıdır. Bizde parti menfaatinden önce milletin menfaati gelir. Bütün emelimiz milletin refahını sağlamaktır. Şimdiye kadar böyle gelmiştir böyle devam edecektir.

                                          Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!  Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                       26- 12-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27