Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PROVOKATÖRLER İŞ BAŞINDA

PROVOKATÖRLER İŞ BAŞINDA


Provokatörler iş başında. İstanbul da ki patlamada hayatın kaybedenler için Fatih camiin de düzenlenen törende yaşanan olay çok vahim bir olaydır. Muhalefet lideri protesto edildi. Bir kişi özel hareket polis yeleği ile oraya geliyor. Yanında özel hareket polisi var. Şehit yakını gibi davranıyor. Muhalefet liderini sözlü olarak protesto ediyor. Sonra başbakan Binali yıldırımın yanına geliyor. Başbakana sarılıyor. Ondan sonrada muhalefet lideri Kılıçdaroğlunun önüne mermi atıyor. Kendisine polisler müdahale ediyor. Polislerle tartışıyor. Ve 4 kişi gözaltına alınıyor. İfadesi alındıktan sonra mahkemeye dahi çıkarılmadan savcı tarafından serbest bırakılıyorlar. Ne güzel değil mi? Bu kişi sabıkalı çıkıyor. Böyle olmasına rağmen serbest bırakılıyor. Burada hem sözlü hem de fiili bir saldırı var. Bu günlerde şehit tabutlarının üzerine mermi konuluyor. Bunun anlamı intikamın alınacaktır demektir. Kılıçdaroğlunun önüne mermi atılması da ölümle tehdit etmektir. Bu kişi bir Provokatördür. Ve bu kişi protokol un arasına kadar giriyor. Ve Kılıçdaroğlunun önüne mermi atıyor. Tehdit ediyor. Ya tehdit etmeseydi de çekip vursaydı. Ne olacaktı? Alın size hiç yoktan bir karmaşa yaratılmış olacaktı.

Bu olayı birde başka yönden inceleyelim. Ayni olay Başbakan Binali yıldırıma yapılmış olsaydı. Yine ayni şeyler olur muydu? Asla ayni şeyler olmazdı. Öyle bir dayak yerdi ki korumalardan anasından doğduğuna pişman olurdu. Karakolda ifadesi alındıktan sonra savcı tarafından mahkemeye sevk edilirdi. Ve tutuklanırdı! Olması gerekende bu idi. Fakat iktidarın adamları oldukları için, serbest bırakıldılar. Hani adalet karşısında herkes eşitti. Demek ki eşitlik falan diye bir şey yok. Adamı olmak var. Bu 4 kişinin AKP´li olduğunu basından öğrendik. Resmi bir yede işin varsa. AKP´li isen işin yapılıyor. Şayet AKP´li değilsen işin görülmüyor.

Bu olay üzerine gidilmeyecek bir olay değil. Bu olayın mutlaka sonuna kadar araştırılması gerekir. Bu olay ilk değil. Geçtiğimiz günlerde yine bir şehit cenazesinde. Muhalefet lideri yine birileri tarafında protesto edilmişti. O gün ben bunu yapanların provokatör olabileceğini söylemiştim. Artık bu olayda her şey su yüzüne çıktı. Şehit cenazelerinin gelmesini birilerinin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Bu olaylar bilinçli olarak yapılıyor. CHP lideri bu olaylardan sorunlu olarak gösterilmeye çalışılıyor. İktidar kendi sorumluluğunu başkasının üzerine yıkmaya çalışıyor. Ben CHP´nin avukatı falanda değilim. Amma ortada bir gerçek var. Gerçeği olduğu gibi aksettirmek gerekir. Barış sürecini CHP´mi dayattı? Ordudan operasyon yapma yetkisini CHP aldı? Valilere PKK´ya operasyon yaptırmayacaksınız talimatını CHP´mi verdi? Şayet bu aktrolar bu olaylardan sorumlu olanları arıyorlarsa. Önce aynaya bakmalıdırlar. Şapkaların önlerine koymalıdırlar. Olayları bir film gibi gözlerinin önünde geçirmelidirler. Ordunun elinde operasyon yapma yetkisini iktidarın aldığını görmelidirler. Orduyu kışladan, polisi karakoldan iktidarın çıkarmadığını anlamalıdırlar. Elazığ Diyarbakır karayolunun trafiğe uzun süre kapalı kaldığında. Karayoluna hendeklerin kazıldığını görmelidirler. Bu hendekler kapatılmasın diye. Karayolu kenarına çadır kurup beklediklerinde, askerlerin 100 metre ileride. Çadırlara içleri yanarak baktıklarını görmelidirler. Ordunun valilere den operasyon yapmak için müracaat ettiklerinde. Vali tarafında size bir saldırı olmadıkça müdahalede bulunmayacaksınız diye. İsteklerini geri çevirdiğini görmelidirler. Bunları muhalefet yaptı ise haklısınız. İktidarın yaptığını kabul etmiyorsanız? Araştıracaksınız ondan sonra kararınızı vereceksiniz. Amma siz AKP yandaşı olduğunuz için. Körü körüne inatla AKP´nin yapmadığına inanırsınız. Siz değimliydiniz? Genelkurmay başkanı terör örgütü kurmaktan ve yönetmekten tutuklandığında bile ülke bağırsaklarını temizliyor diyen.

Bu olay devam ederse, bu provokatörler bu işi yapmaya devam ederlerse çok tehlikeli olaylar yaşanabilinir. Ya bu provokatörler bu işten el çektirilecek. Ya da böyle olayları kabulleneceğiz. Çünkü iktidarın yandaşları tarafından yapıldığı anlaşılmıştır. İktidarın bu kişileri bu işlerden vazgeçirmesi gerekiyor.

Birazda şu bombacılardan bahsedelim. Kim bu şerefsizler? Dağdan gelen bir terörist bilmediği bir yere gelip de bu eylemi yapamaz. Bunlar KCK´ dan tutuklanıp da sonra iktidar tarafından hapisten çıkarılanların olduğu aşikârdır. Bunlar ülke içerisinde devamlı dolaşan kişilerdir. Bunlar hiç mi takibe alınmadı? İstihbarat zafiyeti olduğu ortadadır. Başbakan ?köşeye sıkıştılar? diyor. Köşeye sıkışan gelip de İstanbul´un göbeğinde bu olayı gerçekleştiremez. Milletin gazını almak için söylenmiş bir sözdür. Başbakan ?anlaşma yapalım diye haber gönderiyorlar? diyor. Yoksa yine barış sürecine mi dönülecek. Yakında akilleri devreye sokarlarsa kimse şaşırmasın saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10 ? 06 ? 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44