Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


RAKAMLARLA NEDEN OYNANIYOR?

RAKAMLARLA NEDEN OYNANIYOR?


Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) işsizlik oranlarını açıklandı. Şubat ayı işsizlik oranı 13, 36 Mart ayı işsizlik oranı 13, 32 bu oranlara acaba bunu yapanlar inanıyor mu? Artık Türkiye de neyin ne olduğunu herkes biliyor.

DİSK kendisi bir işsizlik oranı açıkladı %39 iki oranın arasında dağlar kadar fark var.  Bir kurum güvenini kaybederse artık o kuruma kimse inanmaz. Enflasyon oranlarında TÜİK yapıyor. 2 sene önce bu kurum bir enflasyon oranı açıkladı. Bu kurum açıklamadan önce ben bir tahmin yaptım. 24 ile 25 arsında olacağını tahmin ettim. TÜİK açıkladı 24,50 olarak açıklandı.

Daha o gün enflasyon bölümünün başındaki şef görevden alındı. Yerine enerji bakanlığından hazineden ve maliyeden sorumlu bakan Berat Albayrak’ın arkadaşı atandı. Çok kısa zaman sonra bu atanan kişide görevden alındı. Emine Erdoğan’ın bir tanıdığı atandı. Bu kadar zaman içerisinde değişiklik üzerine değişiklik yapıldı. 3 Haziran da açıklanan enflasyon rakamları da kafalarda soru işareti bıraktı. Kurumun açıkladığı enflasyon rakamları ile piyasa enflasyon rakamları çok farklı idi. Bu enflasyon rakamını belirleyen beylere sormak gerekir.

Enflasyon sepetine konan maddelerin fiyatlarını nereden alıyorlarsa? Söylesinler bizde oralardan alışveriş yapalım. Ya fiyatları aldıkları yerler yanlış bilgi veriyor. Ya da fiyat aldıkları yerlerin fiyatlarını %50 düşürerek enflasyon sepetine fiyatları öyle koyuyorlar. Bir ara gözüme çarptı enflasyon sepetine koydukları peynirin fiyatını 20 lira olarak koymuşlar. Bugün piyasada yene bilecek peynirin fiyatı 40-45 liradan aşağı değil. Yukarıda söylediğim gibi. Fiyat aldıkları yerlerin fiyatlarını %50 düşürerek mi? Enflasyon sepetine koyuyorlar.

Bu maliye bakanı her şeyi abartarak söylüyor. Bu korona virüs olayından dolayı yoksul kesime yardım yapıldı. Bunda da abartılı bir rakam söylemişti. CHP bu rakam üzerinden açılama yaptı. Bu her haneye bu kadar para yapar dedi. CHP’nin açıkladığı rakamı Cumhurbaşkanı açıkladı. 5 bin 500 kişiye biner lira yardım yaptık dedi. CHP’nin söylediği rakam çıktı. Maliye bakanı her şeyde olduğu gibi   bunda da ters köşeye yatırıldı. Rakamlarla oynayan ve oynatan maliye bakanı olduğu meydana çıkmış oldu. Bu işsizlik oranlarına ve enflasyon rakamlarına kendisi inanıyor mudur? Millet işsizim diye sokaklara da bas bas bağırıyor.

Fakat açıklanan rakamlara baktığınızda işsizlik oranı düşmüş. Acaba şimdi yeni istihdam yaratıyoruz dediği daha projesi belli olmayan bu olayda bu açıklanan rakamların içerisine dahil mi etti. Kendisi açıklıyor. Arkasından da Çalışma bakanımız bu konuda plan, proje hazırlıyor diyor. Bu kadar tezat olmaz. Bu rakamlara inanan yok. Fakat Kayıtlara onların belirlediği rakamlar geçiyor. Milleti yanlış rakamlarla oyalıyor gibi bir hali var.

Tarih sayfalarına bu yanlış rakamlar geçiyor. Bugünlerde ülke ciddi bir gerginliğe doğru sürükleniyor. Artık fikir ve düşünce bir kenara bırakıldı. Kaba kuvvet gösterisi başladı. Bu olayları kesinlikle tasvip etmiyorum. Büyük Millet meclisinin bir saygınlığı vardır. Gençlerimiz ve çocuklarımız büyük millet meclisini kendilerine örnek alırlar.

Böyle giderse gençlerimiz başkalarını örnek alırlar. Çünkü bir deyim vardır. Ön teker nereye giderse arka tekerlerde orya gider derler. Gençlerimize lütfen kötü örnek olmayın. Bakan bey tarihe kötü rakamlarla geçmek istemediği için rakamlarla oynanıyor. Fakat gerçekler hiçbir zaman unutulmaz. Saygılarımla

Türkiye laiktir, laik kaçacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11-06- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23