Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


RAMAZAN GÜNLERİ HIZLA GEÇİYOR

RAMAZAN GÜNLERİ HIZLA GEÇİYOR


Allah sağlık versin. Ramazanı ifa eden kullarından eylesin. İmanın 6 şartını kabul eden Müslüman´dır.  İslam´ın 5 şartını yerine getiren mümindir. Birde İslami ahlak kuralları vardır. İslami ahlak kurallarına göre yaşayanda kâmil mümindir. Bu İslami ahlak kurallarına günlük yaşamımızın her anında karşılaşırız. Bu gün bu konuyu neden gündeme getirdim. Malum ramazan ayındayız. Oruç İslam´ın 5 şartından birisidir ve farzdır.

Oruç nefsi terbiye etmektir. Diline, beline ve eline sahip olmaktır. İslami ahlak kurallarında yalan söylemek yoktur. İnsanları hor görmek ve aşağılamak yoktur. İşte oruçlu olanda diline sahip olacaktır. Oruçlu iken dedikodu etmek, gıybet etmek, yalan söylemek yoktur. Diline sahip çıkmak vardır. Ağzında küfür, her türlü dedikodu olursa orucun kıymeti kalmaz. Günümüzde siyasiler birbirine söylemedik söz bırakmıyorlar. Akla hayale gelmeyen sözler söylüyorlar. Dillerine sahip olamıyorlar. Nefislerinin esiri oluyorlar.

Yüce İslam dinini siyasete alet ediyorlar. Nerede kaldı oruç. Orucun birinci şartı diline sahip olmaktır. Kötü kelime kullanmamaktır. Yalan söylememektir. Oruçlu iken kalp kırmamaktır. Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır derler. Oruç İslami ahlakın tamamlayıcısıdır. Günümüzde İslam da olmayan şeyler var gibi gösterilmeye çalışılıyor. Birisi ?ben öbür tarafa gittim geldim. Oyunuzu AKP´ye verin dediler? diyor. İslamiyet´te böyle bir şey yoktur. Olması da mümkün değildir. Hele bunu oruçlu iken söylemek hiç doğru değildir. İslami ahlakta hırsızlık yoktur.

Yolsuzluk yapmak yoktur. Oruçlu olan eline de sahip çıkacaktır. Oruçlu iken hırsızlık ve yolsuzluk yapılamaz. İslami ahlakta olmayanlar. Oruçlu iken de yoktur. Camilerde cemaat her geçen gün azalıyor. Bunun nedeni nedir? İslami ahlak kurallarının rafa kaldırılmasıdır. İslam da olmayanları varmış gibi göstermeye çalışılır ise. Cemaat camiden soğur. Din siyasete alet edilirse cemaat camiye gitmez. Bazı dinci geçinenler. İpe sapa gelmeyen sözler ediyor. Bunların çoğu şirk durumundadır. Bir tarikat mensubu ?ben el öptürmeyi sevmiyorum.

Fakat ikaz edildim. Senin elini öpenler cennete gidecekler diye ikaz edildim. Şimdi 40 tane elim olsa hepsini öptürürüm? diyor. Bu zata ne denir? Sana bu ikaz kimden geldi? Cennete gideceklerini kim biliyor. Bu âlemin bir tek sahibi vardır. Oda Yüce Allah´tır (c.c). Allah´tan başka kimse birinin cennete gideceğini bilemez. Bilmesi de mümkün değildir. Böyle kelamlarda bulunanlar şirk koşmuş oluyorlar. İslami kuralar birbirini tamamlayıcıdır.

İslami ahlak orucun tamamlayıcısıdır. Nefsi terbiye etmektir. Nefis insanın kedisine sahip olmasıdır. Eline, diline ve beline sahip olabilmektir. Orucun en önemli kuralarıdır. Allah oruçlu iken bizi bu kurallardan ayırasın. Eline, beline ve diline sahip olanlardan eylesin. Allaha şirk koşanları bizden uzak eylesin. Bu şirk koşanlar şunu akıllarından çıkamasınlar. İslam dini son dindir. Hazreti Muhammed son peygamberdir. Allah her şeyi bilen ve görendir.

Hiç kimse Allahın gül cemalini görmeye muktedir değildir. Allah en çok sevdiği Resulü ile dahi Miraç da perde arkasından görüşmüştür. Ben öbür tarafa gittim geldim. Bana şunu dediler, bunu dediler diyenler yalan söylüyorlar inanmayın. Cehennemde yananı gördüm diyen de Yalan söylüyor. Cennet ile cehennemi hiç kimse görmemiştir.

Bunlar dini rant ve kendi menfaatleri için kullanıyorlar. Bu dünya için ahretlerini karartıyorlar. Rabbim bizi bunların şerrinde korusun. Allah oruçlarınızı ve ibadetlerinizi izzeti dergâhında kabul ve makbul eylesin. Ramazanın sonuna kadar Allah ağzımızın tadını bozmasın. Hepimizi sağ salim bayrama ulaşmayı nasip etsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu Varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  22-05- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44