Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REFERANDUM BİTTİ

REFERANDUM BİTTİ


Referandum bitti artık. Bunun tartışmaları da bitti. Şaibeli bir referandum olarak tarih sayfalarında yerini aldı. Yüksek seçim kurulu bu referanduma şaibeli bir referandum olarak tarihe geçmesine sebep olmuştur. Yüksek seçim kurulunun bu şaibe yaratan kararı ülkeyi Avrupa da bile tartışılır hale getirmiştir.

Ülke YSK yüzünden itibar kaybetmiştir. İktidara yaranma pahasına büyük bir şaibeye imza atmıştır. Bu referandum yüzünden başımıza ne geliyor ise. Devlet Bahçelinin referanduma ışık yakarak iktidarı teşvik etmesidir. İktidar ve Devlet bahçeli ortaklığının anayasa değişikliğini referanduma getirmiş olmaları. Sonunda YSK´nin kararı ülkeyi Avrupa da sıkıntıya sokmuştur. Olan olduğu ile kaldı. Referandum sürecinde iktidar bazı şeyler vaat etti. Başkanlık gelecek terör bitecek dediler. Ekonomi canlanacak dediler. İşsizlik azalacak dediler. Kişi başına milli gelir artacak dediler.

Referandum geçeli 15 gün oldu. Bunlarla ilgili tek bir kelime bahsedilmedi. Neyi gündeme getirdiler? Cumhurbaşkanının AKP üyesi olmasını gündeme getirdiler. Cumhurbaşkanı AKP genel başkanlığına yeniden aday olacak. 2018 de yapılacak olan kongrelerini öne çektiler. 21 Mayıs da kongreye gidiyorlar. Ülkenin insanını ilgilendiren bir sürü sorun varken yine iktidar kendi işini yapmaya başladı.

Referandumdan sonra OHAL kalkacaktı. Bunu da vaat etmişlerdi. Daha erken neden acele ediyorsunuz diyenler olabilir. Bu verilen vaatlerin hazırlıkları yapılmış olması gerekirdi. Hiç birini yapmasalar da OHAL kaldırılabilinirdi. OHAL´lin kaldırılması işlerine gelmiyor. Ülke Kanun hükmümde kararnamelerle idare ediliyor. 21 Mayısa kadar kongre ile meşgul olurlar. Ondan sonra Yeni genel başkan hükümet değişikliğine gider. Koalisyon olmasın diye. Seçime giden iktidar şimdi koalisyon sinyalleri veriyor.

Bu oluşturulacak koalisyona MHP den üç bakan alınacağı iddiaları var. Hadi yapın şu koalisyonu da işin iç yüzü tamamen ortaya çıksın. Artık bunun saklanacak gizlenecek bir tarafı kalmadı. Böylelikle Devlet Bahçeliye şükran borcunuzu ödemiş olursunuz. İktidarın kongresinden sonra gündeme yeni koalisyon çalışmaları gelir. Bir sürede iktidar bunlarla meşgul olur.

Kolay değil 6 aydır bu başkanlık sistemi için çalışıyorlar. Çok yorulmuş olmalılar. Meclisindeki milletvekillerinin tatile de ihtiyaçları var. Ondan sonra meclis tatile girer. Böylelikle ülkenin bir senesi boşunu geçmiş olur. Belki meclis tatile girmeden önce erken seçim kararı da alabilirler. Erken seçim kararı almaları mümkün gözüküyor. Belki kasım veya aralık da baskın seçim olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Çünkü cumhurbaşkanı ayni zamanda parti genel başkanı olmuş oluyor. Referandumla değişikliğe uğrayan anayasa gereği cumhurbaşkanının yetkileri artıyor.

Bu yetkileri bir an önce kullanmak isteyecektir. Onun için mecliste partisine ve koalisyon ortağı Devlet bahçeliye baskın seçim kararı aldırabilir. Böylelikle referandumda ki vaatler zaman açımına uğrayabilir. Referandumda vatandaş ne dedi? Siz bu vaatleri veriyorsunuz. Hadi buyurun vaatleri yerine getirin diye oy verdi.

Seçimde yine ayni vaatleri kullanacaklardır. Ne diyeceklerdir? Biz size güçlü bir meclis demedik mi? Hadi şimdi güçlü bir başkanı getirdiniz. Amma güçlü mecliste gerekiyor diyecekler. Ayni vaatler seçimde yine kullanılacak. Ülke bunu nasıl kaldırır orası meçhuldür. Para suyunu çekti. Onun için. Referandumdan çıkar çıkmaz zamları bindirdiler. Vatandaşı zerre kadar düşünen yok. Varsa yoksa kendi ikballeri. Biz bu gündemlerle meşgul olurken Suriye de gelişmeler hiçte iç açıcı değil. Sözde dostumuz ve müttefikimiz olan ABD bize sırtını döndü. PYD ve PKK´nın yanında yer aldı. Türk jetlerinin vurduğu yere asker göndererek. Oralara operasyon yapılmasının önünü kestiler. PYD bizim iktidarımızın yardımı ile bu duruma gelmiştir.

Bunu cumhurbaşkanı da ifade etti. Onları bize sorun onlar PKK´nın yavruları idi diyor. Rusya bize bir yakınlaşıyor. Bir uzaklaşıyor. Ürettiği politikada ne yaptığı belirsizlik gösteriyor. Suriye de yalnız kaldık. Anlaşılan o ki ABD PYD´yi korumaya aldı. Bizim onları vurmamızı engellemeye çalışıyor. Ülkemiz öyle bir yöneltiyor ki. Saldım çayıra Mevla´m kayıra. Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29-04 -2017 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44