Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REFERANDUM YAPILDI

REFERANDUM YAPILDI


2017 senesinde bir referandum yapıldı. Bu referandum Türk modeli başkanlı sistemine geçiş idi. Ülke ikiye ayrıldı. Evet diyenler ve hayır diyenler diye ayrıştı. İktidar öyle vaatlerde bulundu ki? Vatandaş bu vaatlere göre evet oyu verdi.

Ülke uçacak, milli gelir artacak, huzur gelecek, vatandaş refaha kavuşacak, yargı bağımsızlığı sağlanacak, birlik beraberlik sağlanacak, ülke huzura kavuşacak, meclis daha verimli olacak, koalisyonlar tarihe karışacak vaatlerinde bulunuldu. İşte bu vaatler evet demeye yeterli oldu. Bu vaatlerin tam tersi yapıldı. Meclisin varlığı unutuldu. Milletin temsilcisi olan milletvekilleri bakan yapılmadı.

Bakanlar dışarıdan atandı. Milletin temsilcisi olan vekiller. Mecliste milletin sesi olamadı. Ülke uçacak çağ atlayacaktı. Uçmayı bırakın yolda dahi doğru yürümeyi unuttu. Çift rakamlı olan milli gelir tek haneli rakama düştü. Vatandaş refaha kavuşacak, huzura kavuşacaktı. Bugün refaha kavuşanlar ancak tuzu kuru olan. Yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarında olalar. Bunların haricinde hiçbir kesim huzurlu değildir.

Koalisyonlar bitti. Fakat yerine ittifaklar geldi. Koalisyonlarda milletin istemediği hiçbir şey diretilmiyordu. Fakat ittifak böyle değil. İttifakın istediği diretiliyor. Çünkü karar mercii ittifakı yönetende. İttifakta olan partiler kayıtsız şartsız destek oluyor. Çünkü vatandaşın aleyhine olan bir şeyi dahi destekliyorlar. Bu konuda birkaç örnek verebilirim. Terör örgütü anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın isteğinde bulundu. Devlet kuruluşlarından TC Kaldırıldı. Elektrik faturalarından TRT payı var.

Bu TC’lerin tekrar konması için. Meclis başkanlığına önerge verildi. Cumhur ittifakında olanların oyları ile ret edildi. Elektrik faturalarından TRT payı kaldırışın diye önerge verildi. Yine ayni ittifakın oyları ile ret edildi. Ekonomi nerede ise dibe vurdu. Hani ülke uçacaktı.  Bir salgın dönemi yaşıyoruz. Bu salgından kurtulmanın tek yolu aşı. Fakat aşı temin edilemiyor. Çünkü para yok. Sağlık bakanı biz günde şu kadar aşı yapabiliriz yeter ki aşı olsun diyor. Bu söylem bir yerde paranın olmadığının itirafıdır. Cumhuriyetin kazanımı olan ve millete mal olmuş bazı söylemler kaldırıldı. Ne mutlu Türküm ibaresi kaldırıldı. 80 küsur sedir okunan andımız kaldırıldı. Türk kelimesi bazı kuruluşların başından kaldırıldı. Türk ismini kullanamayacaksınız denildi. Atanmışlar milletin temsilcisi olarak seçilenlerin önüne geçti. Meclisin onayı ile kabul edilmiş bazı şeyler kararname ile kaldırıldı.  Anayasa mahkemesinin verdiği kararlara uyulmadı. Anayasa mahkemesi kapatılsın diyenler oldu. Kararları başkan tek başına verir oldu. Yargı bağımsız olacak denildi. Yargı bağımlı hale getirildi. Referandum sürecinde verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Ayrımcılık hat safhaya geldi.

Birlik beraberlik sağlanacak denildi. İleri demokrasi dediler, demokrasi rafa kaldırıldı. Özgürlükler kısıtlandı. Birlik beraberlik yerine ayrımcılık hat safhaya geldi. Suç ihdas etmek kolaylaştırıldı. Ya terörist oluyorsun ya da FETÖ’ cü oluyorsun. Ormanda tilki sağa sola telaş içerisinde koşuşmaya başlamış. Diğer hayvanlar, tilkiye bu telaşın ne demişler? Tilki develeri topluyorlarmış, götürüp çalıştırıyorlarmış. Üstelik parada vermiyorlarmış demiş. Senin deveye benzer bir yanın yok demişler. Tilki gelenlerden birisi buda deveye benziyor derse? Tilki olduğumu ispat edene kadar postumu delerler demiş. Allah korusun bizim içinde birisi bu şunlarla birlikte derse? Kendimizi ispat edene kadar çok zahmet çekeriz.

Allah sonumuzu hayırlı etsin. Söylemek istediğim şudur. Referandumda verilen sözlerin hiçbirine uyulmamıştır. Şimdi evet diyenler? Kendim ettim kendim buldum türküsünü söylemeye devam etsinler. Saygılarımla. Andımıza yer kalmadı. Kusura bakmayın

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜMDİYENE! 22-04-2021 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55