Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REFERANDUMA ŞAİBE KARIŞTIRILDI

REFERANDUMA ŞAİBE KARIŞTIRILDI


Bundan önce yapılan seçilere şaibe karışmıştı. Referanduma böyle bir şaibenin karışacağı aklımıza gelmezdi. Oyların çalınması aklımıza gelirdi. Trafolara kedilerin girdiği zamanlarda oldu. Ben ne zaman bir şeyden korttu isem gerçek oldu. DP olarak meydan mitingi yapmaya karar verdik. İçimde bir korku vardı. Ne tekim olmadı. Salon tuttuk yine engelleneceğinden korkuyordum. Ne tekim iki gün sonara salondan bir haber geldi. Salonu veremeyeceğiz denildi. Gala düğün salonunu tuttuk. Yeniden komisyon listesi vereceksiniz dediler. Çok kısa bir süre vardı. Acele olarak komisyon listesini hazırladın verdik. Yine içimde bir korku vardı. Ya iptal ederlerse diye. Artık toplantı günü geldi. Salonun önünde oturuyordum. Bir polis memur geldi. Siz burada ne yapacaksınız? Diye sordu. Biz burada genel başkanımızın katılımı ile istişare toplantısı yapacağız dedim. Şayet hayır toplantısı yapacağız deseydim tahminime göre bizim toplantıyı iptal edeceklerdi. Korktuğum şeylerin hepsi gerçek oldu. Referandum oylamasından da korkuyordum. Bunu referandum süreci içerisinde de yazdım. Yüksek seçim kurulundan endişem var. Dediğim mi iyi hatırlıyorum. İşte korkum gerek oldu. Mühürsüz oy pusulalarının geçersiz olacağını yüksek seçim kurulu açıkladı. Oylar kullanıldı saat 17.00 da oylama bitti. Sandıklar açılıp oylar sayılmaya başlanıyor. Sandıktan mühürsüz oylar çıkıyor. AKP milletvekillerinden birisi hemen yüksek seçim kuruluna itiraz ediyor. Yüksek seçim kurulu bu itirazı dikkate alıyor. Oylar sayılırken bir tamim yayınlıyor. Mühürsüz oylar iptal edilmeyecek sayılacaktır diyor. Bunun üzerine mühürsüz oylar sayılmaya başlanıyor. Açıklamasında şunu da söylüyor. Dışarıdan getirildiği tespit edilenler sayılmayacak deniyor. Pes doğrusu minareyi çalan elbette kılıfını da hazırlamıştır. Kanunen belirlenmiş olan mühürsüz oy pusulaları geçersiz sayılacaktır denilen kanununa rağmen. Sayım başlamışken kanun değişikliği yapılmış oluyor. Muşta bir muhtar seçmenle birlikte kabine giriyor. O seçmene telkinde bulunuyor. Seçmen olan o şahıs 3-4 tane zarfı getiriyor sandığa tek tek atıyor. Bunun videosu sosyal medyadan yayınlandı.

Zaten referandum sürecinde demokrasi kurallarına uyulmadı. Eşit şartlarda bir referandum yapılmadı. Evet diyenler devletin bütün imkânlarını kullandılar. Devletin televizyonunu kendi yayın organları gibi kullandılar. TRT kullandırdı. Hayırcılar bu ülkenin vatandaşı değil midir? Vatandaşın elektrik faturalarında ödediği TRT payı paralar var. TRT de her vatandaşın parası olduğuna göre. Neden hayırcılara bu TRT kanalları kapatıldı? Evet diyenlerin hakkı varsa. Hayır diyenlerinde hakkı vardır. Bizim taraf olduğumuz gurubun hakkı neden kullandırılmadı? Bunun eşitlikle, adaletle, demokrasi ile olan bir yanı var mıdır? Ondan sonra adalette, demokrasiden, eşitlikten bahsederler.

Yüksek seçim kurulu böylelikle referanduma şaibe karıştırmıştır. Seçim kurulu benim endişe mi doğru çıkardı. Yazıklar olsun! Bu 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu tarihe şaibeli bir referandum olarak geçecektir. Devletin kuruluşu olan kurumlar millet için. Çalışırlar bir kişinin veya bir kuruluşun menfaatine çalışmazlar. Anadolu ajansı da bunlardan birisidir. 16 Nisan da yapılan referandumda iktidarın kuruluşu gibi hareket etmiştir. Sandıkların % 99´zu açıldı dediği zaman Yüksek Seçim kurlunda daha sandıkların % 70´şi açılmış gözüküyordu. Buna ne demeli?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu karalı ile adalete gölge düşürmüştür. Dünya bu olaydan bahsediyor. Sayın cumhurbaşkanımız ise. Atı alan Üsküdar´ı geçti diyor. Bu ne demektir? Biz yapacağımızı yaptık. Alacağımızı aldık bunu dönüşü yoktur demiş oluyor. CHP bu referandumdaki şaibeli olayları mahkemeye taşıyacak gibi duruyor. Fakat bu ülkeden bu şaibeyi ortadan kaldıracak bir mahkemenin olacağını tahmin etmiyorum. Avrupa dahi bu bizim referandumdaki şaibeyi konuşuyor. Bu referandum ile getirilen değişikler ülkemize hayırlı olsun. Allah bize bir daha böyle bir referandum göstermesin. Çünkü bu referandum çok gergin geçti. Ve sarılması zor olan yaralar açıtı. Millet ayrıştırıldığı gibi birbirini düşman gibi görür hale getirildi. Bu evet´in ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18-04 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44