Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REFERANDUMUN GETİRDİKLERİ

REFERANDUMUN GETİRDİKLERİ


Referandumun getirdikleri. Referandumdan sonra sanki ülkede kabuk değişikliği oldu. Atatürk ve cumhuriyete karşı düşmanlıklar artı. Ülkenin yeni yönetim şekli söylemler arttı. Osmanlının küllerin den kurulmuş cumhuriyete karşı olanların sayısı arttı. Zamanın birinde kelepirci hasan diye birisi varmış. Bir gün birisi evini satmak için. Kelepirci hasana gitmiş. Benim satılık bir evim var alır mısın demiş. Kelepirci hasan önce sen şunu söyle? Bu ev sana miras mı kaldı? Yoksa kendin mi yaptın? Diye sormuş! Evi satacak olan miras kaldı demiş. Tamam, ben alırım diyor.

Kaç para istiyorsun? Diye soruyor! Ev sahibi 10 bin lira diyor. Olmaz kardeşim ben senin evine 5 bin lira veririm diyor. Ev sahibi hiç düşünmeden ver parayı diyor. Hemen satış işlemini yapıyorlar. Adam evi satıyor. Rakamlar hikâyedeki rakamlardır. Aradan epey bir zaman geçiyor. Ev satan adamın arkadaşı, ben evi satacağım senin sattığı adama gidelim diyor. İki arkadaş kelepirci Hasanın kapısını çalıyorlar. Evini satan arkadaşım evini satacak onun için geldik. Arkadaşımın evini alır mısın?

Kelepirci hasan soruyor. Bu sana miras mı kaldı? Yoksa kendin mi yaptın diyor. Evi kendim yaptım diyor. Ben senin evini alamam. Fiyatta anlaşamayız diyor. Şimdi sen bu eve 10 bin lira istersin. Ben senin eve 6 bin lira versem vermezsin diyor. Evi satacak olan 9 bin versen dahi satmam diyor. Ve evi satmadan gidiyorlar. Bunu neden anlattım. Miras gelen evde emek yoktur, sıkıntı çekmek yoktur. Evin ne şartlar altında yapıldığını bilen yoktur. Bizim milletimizde cumhuriyetin nasıl kurulduğunu bilmedikleri için. Şimdi ahkâm kesiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kolayca kurulduğunu zannederler. Ne şehitler, ne gaziler verildiğini bilmezler.

Ne çocukları yetim kaldığını bilmezler. Babasının yüzü dahi görmeden babasız kalanları bilmezler. Ne analar, babalar evlat acısı ile yanıp tutuştuklarını bilmezler. Zor kazanılan bir şeyin yok edilmesi zordur. Kolay kazanılan bir şeyin yok edilmesi çok kolaydır. Cumhuriyetin yok edilmesini isteyenler mirasa konmuşlardır. Cumhuriyeti kuranlar sanki bunlara göre hiç sıkıntı çekmeden cumhuriyeti kurmuşlar gibi hareket ediyorlar. Bu cumhuriyetin temelinde yüz bilerce şehidin kanı vardır. Cumhuriyeti kaldırmak o kadar kolay değildir. O yüz binlerce şehidin kanı deryalar gibi sel olur akar. O şehitlerin kanında boğulursunuz. Onların manevi ruhları bomba olur üzerinize yağar. Cumhuriyeti kuranların elinden kurtulamazsınız.

Atatürk´e dil uzatanlar türedi referandumdan sonra. Önce Müslümanlık da ölmüş kişinin arkasından kötü konuşulmaz. Siz nasıl Müslümansınız? Atatürk namussuzun, ayyaşın biri idi diyen kişide namus, hasiyet, onur, şeref var mı acaba? Bunu söyleyen sarıklı, cübbeli, sakallı birisidir. Böyle kişiler dinci olanlardır. Var mı Müslümanlık da ölmüş birinin arkasından böyle hayâsızca konuşmak?  Dahası var. Savaşla kazanılan yerleri yabancılara para ile sattığını da söylüyor bu kim ise. Bunlar resimlerin koyuyorlar. Fakat ne hikmetse isimlerini saklıyorlar. Kim bunlar şeriat istiyoruz diyenler. Bunlar son günlerde çok konuşulur bir duruma geldi. Ne imiş Anadolu toprakları Müslümanların toprakları imiş, dinsizler tarafından istila edilmiş.

Bu topraklardan bu dinsizleri kovacağız diyen mi ararsınız?  Artık iyice zıvanadan çıktılar. Bu günlerde yönetim şeklimiz ne olacak tartışması yapılır duruma geldi. Ülke bunlara göre ikiye bölünmüş duruma geldi. Şeriatçılar ve cumhuriyetçiler diye ikiye ayrılmış durumda. Sosyal medyada bakıyorum. Adeta paylaşım yapmakta birbirleri ile yarışıyorlar. Atatürk´e hakaret etmekte adata yarış ediyorlar. Bazı cübbeli, sarıklı ve sakallılar var. Bizden daha iyi Atatürk´ü savunuyorlar. Türkiye´nin ismi değişsin bayrağın ismi değişsin diyenlerde var.

Bu bayrak tan ne istiyorlar onu anlayamıyorum. Bayrağın isminin ve renginin değişmesini isteyen kişi acaba nasıl bir bayrak öneriyor. Onu söylese de hangi soydan geldiğini bizde bilsek. Ermeni bayrağını mı öneriyor? Yoksa Rum bayrağını mı öneriyor? Ancak bu değişikliği isteyen ya ermeni soyudur. Ya da Rum soyudur. Bu konuda iktidarın bunlara ses çıkarmaması bana manidar geliyor. Bunlar biliyorsunuz referandumda evet diyenler. Burada iktidarın yol haritasını belirlemesi gerekir. Yola cumhuriyetle mi devam edecek? Yoksa bu şeriat isteyenle mi devam edecek? İşte referandum ülkemize bu tartışmaları sokmuştur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22-07- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44