Aran KARAN


REFORM MASALLARI

REFORM MASALLARI


Hatırlayacağınız üzere çok kısa bir süre önce AKP Genel Başkan yardımcısı ve aynı zamanda Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal katılmış olduğu bir televizyon programında bir çiftçimizin elinde bulunan cep telefonu üzerinden gelir düzeyimizin ne kadar yükseldiğini anlatmaya çalışmıştı.

    Hükümetin Tarım politikasını eleştiren ve içine düştükleri zor durumu vekiline anlatmaya çalışan çiftçinin, elindeki cep telefonunu alarak,adamı eleştiren,hem geçinemiyorum diyorsun hem de kullandığın pahalı telefona bak diye çıkışarak gelir düzeyimizin yüksekliğine dem vurmaya çalışmıştı. Kabaca Sen bu telefonu kullanıyorsan ağlanmaya sızlanmaya hakkın yok diyerek kameralar önünde şov yapmıştı.

   Hatırlarsınız 21 Kasım 2019 yılında TBMM'de;15 Termik santralin bacalarına filtre takılmasını 2,5 yıl ertelemek için yapılan ki kanun görüşmelerine katılmayan Mahir Ünal

AKP i ve MHP ‘nin oyları ile kabul edilen yasanın, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan tarafından son derece doğru bir kararla veto edilmesinden hemen sonra sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmişti.

https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/03/1.jpg

    Bu olayın çiftçimizin telefon olayı ile ne bağlantısı var diye düşünenleriniz olabilir.Sayın Ünal’a göre:” lüks bir telefonu kullanıyorsan geçinemiyorum, mahvolduk, bittik demeyeceksin. “ İyide sayın vekil bu ülkede her şey göründüğü gibi mi cereyan ediyor.Örneğin siz yaptıklarınızla ve uygulamalarınızla her zaman hür iradenizi temsil ettiğinizi düşünüyor musunuz?  Öyle olduğunuzu iddia ediyorsanız o zaman size sormak isterim.

 

1.TBMM. de bölgenizde ilgili son derece hayati önem taşıyan bir konu görüşülürken neden meclis görüşmelerine katılmadınız. Ret oyu vererek partinizle, kabul oyu vererek seçmeninizle ters düşmekten çekinmiş olabilir misiniz?

2.Tüm halkımızın geleceğini ve sağlığını çevre kirliği yaratarak tehdit eden, seçilmiş olduğun Kahramanmaraş ’da bulunan Afşin-Elbistan termik santrali dâhil olmak üzere 15 Termik santralin yarattığı tehlike için niçin önce sen ret oyu vererek bu duruma dur diyemedin.

3.Kendi memleketinde çevreyi kirleten ve halkın sağlığını tehdit eden termik santrali için ret oyu verememiş olmanız vicdanen sizi rahatsız etmiyor mu?

4.“Önce sağlık ve insan demek “ Cumhurbaşkanı veto ettikten sonra mı aklınıza geldi.

5. Halkın seçtiği milli iradeyi temsil eden bir iktidar partisinin vekil olarak özgürce düşüncelerinizi ifade edemiyorsanız niçin siyaset yapıyorsunuz.

6.Siyasi çalışmalarınızı, Cumhurbaşkanımız kızıp, üzülmesin düşüncesiyle mi, yoksa halkın menfaatlerini göz önünde bulundurarak mı yapıyorsunuz.

Bu arada bazı okurlarımız gündemi ne kadar geriden takip ediyorsun 2 yıl önce olmuş bir veto olayını şimdi niye gündemi taşıyorsun diye sorabilir. Haklıdırlar düşüncelerine saygı duyarım.Ancak tüm partilerde genel başkana şirin gözüküp milletvekili koltuklarını korumak için siyaset yapan vekillerimiz olduğu müddetçe bu ülkede geçmişte yaşadığımız her şey çok yeniymiş gibi gündem olur.

 

Bu ülkede siyaset iklimi son yıllarda maalesef Cumhurbaşkanına yaranabilmek için yapılıyor. Hukuksuzluk ve liyakatsizlik en üst seviyelere çıktı.Vekilinden tutunda, bürokratına kadar maalesef birçok kişinin önceliği memleket meseleleri olmaktan çıktı.Aksi olsa adalet mekanizması her gün sorgulanmaz. Ekonominin bunalttığı, işsizliğin çığ gibi büyüdüğü, esnafın, çiftçinin, memurun zor durumda olduğu bu ülkede; 19 yıldır tek başına iktidarda olan AKP hükümeti hala ekonomik ve hukuksal reform masallarını anlatma ihtiyacı duymazdı.

arnkrn1907mail.com.                             ARAN KARAN 16.03.2021

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27