Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REJİM TARTIŞILIYOR-1-

REJİM TARTIŞILIYOR-1-


AKP döneminden önce ülkede rejim tartışılmıyordu.

AKP iktidar olduğundan buyana ülkede rejin arada sırada tartışma konusu olmuştur. Fakat bu günkü kadar alenen tartışma konusu olmamıştır. Seçmene bize anayasayı değiştirecek gücü verin. Başkanlık sistemine geçelim ülkeyi uçururuz diyerek. Vatandaşın kafasını karıştırıyorlar. Vatandaş şu soruyu kendine sormalıdır. 13 sendedir tek başına iktidar olan bu iktidar. Ülkeyi uçurmamışta başkanlık sistemi sihirli bir değnekle mi gelecek? Bu kadar zamandır ülkenin sorunlarını çözememişte başkanlık sistemi ile mi çözecek? Diye vatandaş kendisine sormalıdır. Bu soruları sorup da cevabını verebilirse kafasındaki çelişkili konuları çözecektir. Rejimi değiştireceklerini kafalarına koymuşlar. Bu seçimde yine tek başlarına iktidar olduklarında rejimin değişeceği kaçınılmaz olacaktır. Rejimi değiştirmenin temelleri atıldı. Milleti buna alıştıra alıştıra bu günlere gelindi. Vatansever, milliyetçi kişilerde bu gelişmelere duyarsı kalarak AKP’nin cesaretle adım atmalarını sağladılar. Bunların çoğu da AKP içesin de olan vatanperver ve milliyetçi milletvekilleridir. 

Ülke menfaatine olmayan kanunlar çıkarılırken düşüncelerini açıkça ortaya koysalardı. AKP mecliste bu kadar rahat olamazdı. Andımızın kaldırılmasını örgüt istedi. Bunu bilmeyen yok. İktidar “ırkçılık içerdiği için kaldırdık” dedi. İşte o zaman AKP içersindeki bahsettiğim o milletvekilleri.  Bu ırkçılık içermiyor. Anayasa mahkemesinin bu hususta kararı var diye itiraz etselerdi. Kendi içlerindeki milletvekilleri Türk ırkı yok dediklerinde. Yine o millet vekiller bunu nasıl söylersiniz bu ülke Türklerin ülkesidir diye bilselerdi. Milli bayramların cadde ve sokaklarda kutlanması yasaklandığında karşı çıksalardı.

Bu günkü duruma gelmezdik. Yinede geç kalınmış sayılmazlar. Zararın neresinden dönülürse kardır. Artık seçimden sonra rejimin değişeceği resmen dillendiriliyor.  AKP içersindeki vatansever ve milliyetçi geçinenler. Biz cumhuriyet rejiminin kaldırılmasına karşıyız diyerek partiden topluca istifa ederlerse. Vatandaşın çoğu AKP’ye karşı görüşünü değiştirecektir.  Vatandaş bunların içersinde ülkesini milletini seven hiçbir milletvekili yok mu diyor?  İçersinde birazcık vatan sevgisi olan birisi AKP’de bu söylemlerden sonra bir dakika AKP’de durmaz. Ben çok kısa zaman içersinde 20 Ocaktaki 4 bakanın yüce divana gönderilmesi oylamasında evet oyu kullanan vekillerin istifa edeceklerini düşünüyorum. O zamana kadar sesiz kalan bu vekiller. En sonunda böyle olaylara müsamaha göstermeyeceklerini göstermiş oldular.

Gelelim meclis dışındaki partilere şu kısa zamanda 5-6 parti kuruldu. Hepsi vatanseverlikten, milliyetçilikten dem vuruyorlar. AKP’yi eleştiriyorlar, AKP den bu ülkeyi kurtaracağız diyorlar. Her lider kendisini kahraman görüyor. Sanki vatandaş şu kişi parti kursa da oyumu ona versen diye kuyruğa girmiş. Ayni partiden istifa ediyorlar. İkisi de ayrı ayrı parti kuruyor. Allah aşkına bu akıl karımıdır?  Birçok partinin seçim bölgelerinde teşkilatları yok. Seçime giriyor. Seçimlere yine 24- 25 parti seçime girer. Hâlbuki köklü bir partinin çatısı altında birleşip, seçime köklü partinin ismi altında girseler barajı rahat aşarlar. Meclis dışındaki 20 partinin seçime girdiğini düşünelim. Her partinin ortalama % 0,5 oyu olsa işte barajı aştılar demektir. Bazı partilerin % 0,5 ten fazlar oyu olanlar var. Bunların getirdiği artı puan da milletvekili sayısını artırır.  Her parti kendi adı ile seçime girdiğinde oyları AKP’ye yarayacağını düşünmelidir.

Bu partilerin mutlaka birleşerek seçime girmeleri gerekir. Yoksa AKP’nin değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramaz. Bir elin nesi var? İki elin sesi var diye, atalarımız boşuna söylememişler.  Burada ülke menfaati var. Millet menfaati var. En önemli olanda rejim konusu var. Resmen cumhuriyetin kaldırılacağı ile karşı karşıyayız. Cumhuriyetin kaldırılması demek Atatürk’ün Türkiye cumhuriyeti tarihinden çıkarılması demektir. Laikliğin tarihe karışması demektir. Bu gün Arap ülkelerinin durumuna düşmedi isek laiklik sayesindedir. “Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz” diyen bir zihniyet. Fırsatı eline geçirdiğinde demokrasiyi rafa kaldıracaktır. Bunun alt yapısı hazırlanıyor. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenler.

AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyenler. Türk milleti diyemeyenler. Atatürk diyemeyenler. Bu millet diyerek geçiştirenler. Gazi diyerek Atatürk kelimesini kullanmayanlara, bu seçimde bu fırsatı verirsek kimsenin hayıflanma hakkı kalmaz.

Ben oyumu ne için vereceğim diye düşünmelidir. Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği cumhuriyete mi oy vereceğim? Yoksa cumhuriyetin yerine gelecek olan başkanlık sistemine mi oy vereceğim? Diye düşünerek oy kullanmalıyız. 50 milyon Türk olarak bizim ırkımızı yok etmeye çalışanlara mı oy vereceğim? Yoksa ben türküm diye haykıran birilerine mi oy vereceğim? Diye mutlaka düşünerek oy kullanmalıyız. Saygılarımla.  03 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44