Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REJİM TARTIŞILIYOR 2

REJİM TARTIŞILIYOR 2


Yüzlerce verdiğimizin şehitlerin kemikleri sızlıyor. Aileleri bizim çocuklarımız terör örgütü ile masaya otursunlar diye mi şehit oldu? Diye şikâyetlerini dile getiriyorlar. Oy verirken tercihimiz terör örgütü ile pazarlık yapanlara mı olacak? Senelerdir yürekleri yanan şehit ailelerini düşünerek. Bunların sesini duyarak masaya oturanların şiddetle karşısında olanlara mı olacak? Seçimden sonra bölünmenin gerçekleşeceği yaygın bir şekilde dillendiriliyor. Şimdiye kadar hiçbir iktidar böyle bir düşüncenin tartışılmasını bile kabul etmedi. Terörle etkin mücadele eden geçmişin Doğru yol patisi şimdinin demokrat partisidir. Hatırlarsınız DYP’nin genel başkanı ve başbakan Tansu çiller “ terör ya bitecek ya bitecek” demişti. “ülkenin tek çakıl taşını vermeyiz. Bizde can verilir. Toprak verilmez” diyerek terörle mücadelesini sürdüreceklerini dile getirmişti. AKP döneminde üç defa Kardak kayalıkları krizi yaşandı. Daha geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın yeni başbakanı kayalıklara çelenk koydurdu. Uçaklar it dalaşına girdiler. İktidardan ses çıkaran oldu mu? Ne olursa olsun o kayalıklara çelenk koymanın bir anlamı vardır. Çiller döneminde yine bu kayalıklara yunan bayrağı dikmişlerdi. Çiller “ ya o bayrak oradan inecek. Ya bu asker oraya gidecek” diyerek kesin sözünü söylemişti. Ertesi gün yunanlılar geldiler bayraklarını alıp gittiler. Nerede şimdi böyle yürekli iktidar?  Şimdiki iktidar kendi milletine şahin oluyor. Başkalarına karşı kuzu oluyor. Bir Van münit olayı yaşandı. Tayyip Erdoğan kahraman ilan edildi. İstanbul hava limanına metrolar, belediye otobüsleri bedava AKP’lileri taşıdı. Ben size yine Tansu çillerin İtalya’daki bir olayını anlatayım. Bunu 3-4 sene önce yakın kuruması anlatmıştı. İtalya başbakanı ile masada bir olayı tartışıyorlarmış. İtalya başbakanı Türkiye için bir söz söylemiş. Çiller hemen koltukta fırlamış kalkmış başbakanın kravatından tuttuğu gibi aşağı doğru asılmış. Türkiye için böyle söyleyeni boğarım diye bağırmış. Bu anda yakın koruması içeri girmiş. İtalyan başbakanını çillerin elinde yakın koruması almış. Bu yakın korumasına da bu olaydan kimseye bahsetmeyeceksin demiş. Bu demokrat parti var ya. Böyle başbakanlar çıkarmıştır. Çiller kahramanlık yapmasını bilmiyor muydu?  O DP liderlerinin bütün amacı halkına hizmet etmekti. Tansu Çillerin kadın olarak bir tane kadın koruması vardı. Söz buraya gelmişken bir hatırlatmada Süleyman Demirel den yapayım. Elindeki şapkasını aldılar. Şapkayı alanın elinde kendisi aldı. Şimdi başbakanların yanına birisinin yaklaşması mümkün müdür? Sonra mecliste birisi yumruk attı. Şikâyetçi dahi olmadı. Şimdi birisi bildiri okuyor. Cumhurbaşkanına hakaret var diye. Hemen soruşturma açılıyor. Cumhurbaşkanı davaya müdahil oluyor. Ülkenin ne duruma geldiğini görüyorsunuz.

Turpun büyüğü başkanlık sistemine geçildikten sonra çıkacaktır. Her istediklerini yapacaklardır. Ülkenin işsizlik, geçim sıkıntısı, ülkenin bölünme sorunu varken. Başkanlık sisteminin tartışılması ne derece etiktir. Bu iktidardan önce işsizlik hiçbir zaman bu boyutlara gelmedi. Yoksulluk bu boyutlara gelmedi. Şimdi vatandaşa balık yemesi öğretiliyor. Geçmiş iktidarlar döneminde balık tutmak öğretilirdi. Memura, emekliye boyunlarını bükecek zam yapılmıyordu. Şimdi oy verirken emekli ve memurların şu rakamları göz önünde bulundurarak oy kullanması gerekir. Emekli milletvekillerine % 9 milletvekillerine % 7 emekli ve memura % 3+3 zam yapıldı. Kendileri yapılan zammı 12 ay alıyor. Memur ve emekli 6 ay % 3 zam. 6 ay % 6 zam alıyor. Memur ve emeklinin % 3 nereye gidiyor. Kendilerinin ki gibi neden 12 ay değil. Bunu iyi değerlendirerek oylarını kullanmalıdırlar.

Şimdiye kadar yolsuzluğun meşrulaştırıldığı bir dönem görülmemiştir. 17 Aralıkta bir rüşvet ve yolsuzlu operasyonu yapıldı. Banka müdürünün evinde külliyetli miktarda para ele geçirildi. Müdür bu paralar için ne dedi? Bu parlara yardım için toplanan paralar. Üniversite ve cami yaptıracaktık dedi. Bu müdür bankasına güvenmiyor. Diğer bankalara da güvenmiyor. Kasacılık yapıyor. Bu paralar faizi ile kendisine iade ediliyor. Adı geçen diğer kişilerin evlerindeki paralarda faizi ile geri iade edildi. Bu paraları paralelciler koydu dediler mi? Böyle diyerek milleti kandırdılar mı?  Oy kullanacak olanları kandırıldı mı?  Kandırdılar! Şimdi bu kandırılan vatandaşlara soruyorum. Bu paraları oralara paralelciler koydu ise. Neden bu paralar banka müdürüne, şarkıcının kocasına ve bakan çocuklarına verildi?  Paralelciler koydu ise sahibine iade etmiyorsan devletin kasasına koyun cari açığı kapatın diye sormayı hiç aklınızdan geçirmediniz mi?  Ey çeşitli dalaverelerle kandırılan vatandaşım. Gözünü aç artık. Mideden bağlanmayı terk et. Ülkenin, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünerek oyunu kullanmalısın. Birde şu söylem var. Çalıyorlarsa işte yapıyorlar dedin mi? İşte bu! Yanlışın en büyüğüdür! İmanlı insanın bunu söylemesi ve savunması Allah korusun insanı imansız eder. İslamiyet’te çalmak var mıdır?  Çalanları korumak var mıdır da? Çalıyorlarsa çalışıyorlar diyorsun. Bu çok yanlıştır. İşte oyunu kullanırken bunlara dikkat ederek oyunu kullanmalısın. Rejim değiştiğinde bu günleri çok arayacağız. Bunu da bir kenara not edin. Saygılarımla.

                                                                               03 – 02 – 2015

                                                                               Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44