Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REST ÇEKEN BÜLENT ARINÇ

REST ÇEKEN BÜLENT ARINÇ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İmralı da ki bebek katili süreçle ilgili adımların atılması için. 15 Ekim tarihine kadar süre vermişti. Süre doldu! Kandil PKK hainlerine sokaklara çıkın eylem yapın talimatı verdi. Bu talimat üzerine Bülent Arınç “dünyayı başlarına yıkarız” diye rest çekti. Bu terörist örgütlerinin sözlerine güven olmaz dedikçe. “Bunlar anaların ağlamaların istiyorlar” diye bunu söyleyenleri vatan haini ilan ettiler. Ortalığı yakıp yıktılar 40 kişi öldü. Böyle olmasına rağmen başbakan Ahmet Davutoğlu “açılımı feda edemeyiz” diyor. Bülent Bey “dünyayı başlarına yıkarız” diyor. Pekiyi ortalığı yakıp yıkarlarken neden bunu söylemediniz? Şimdi sözüm ona kandilin talimatına karşılık. Olarak böyle bir rest çekme yolunu seçtiler. Açılım başladığı zamandan bu tarafa kim açılıma karşı geldi ise “bunlar kanla besleniyorlar” dediler. Açılıma karşı çıkanlar. PKK güçleniyor dediler. Kulak asan olmadı. Doğu ve güney doğu Anadolu da görev yapan kamu görevlilerine Amman süreci etkileyecek bir harekette bulunmayın talimatı verildi. Açılımın sona erdirilmesi için örgüt ve örgüt yandaşları her yola başvurmuş olmasına rağmen. İktidar bu olayları görmezlikte ve duymazlıktan geldi.

PKK’ya ve yandaşlarına çok müsamaha gösterildi. Polis karakola çekildi. Ordu kışlaya çekildi. Devlet karayolunu günlerce trafiğe kapattılar kimse ağzını açmadı. Kendilerine hizmet götürecek olan şantiyeler yakıldı. Araçlar tahrip edildi ses çıkaran olmadı. Bu iktidar örgüte karşı ne hava operasyonu nede kara harekâtının yapılmasına hiçbir zaman sıcak bakmadı. Örgüt termal kameraların kaldırılmasını istedi. Termal kameralar kaldırıldı. Çok uzun zamandan beri insansız hava uçaklarından bahsedildiğini duydunuz mu? Milyon dolarlar verilerek alınan o insansız hava araçları süs için mi alındı? Sınırdan örgüt elemanların girip çıkması kolaylaştırıldı. Milletin baskısı ile meclisten sınır ötesi operasyon için tezkere çıkarıldı. Bu tezkerenin çıkarıldığı zaman PKK çok sık karakollara baskın yapıyordu. Tezkere bunun için çıkarıldı. İktidar tezkereyi 48 gün sonra orduya gönderdi. Tabi bu süre içersinde örgüt kandilden Irak’ın iç taraflarına göç etti. Yapılan o hava operasyonunda kandilin çok büyük zayiat vermesi gerekirdi.

Açılım süreci başladı örgüt silahları ile sınır ötesine çekilecek dediler. Göstermelik bir gurubu çıkardılar. İktidarı kandırdılar. Ne yazık ki açılım açılım diye kendimizi kandırdık.  Örgüt bu zaman kadar bu süreci çok iyi değerlendirdi. İçsiz güçsüz olanları dağa götürdü eğitti. Bu dağa götürdüklerini iktidarın söylemleri ile götürdüler. Açılım tamamlandığında Türkiye’ ye döneceksiniz. Devlet size iş verecek diye kandırarak götürdüler. Bu süreçte güçlendiler. Biz ne yaptık doğudan tankları çektik asker sayımızı azalttık. Örgüt bu süre içersinde köylere yerleşti. Şehir yakınlarına gelerek hareket planları hazırladılar.  Keşifler yapıtılar bu keşifler ile nereden nasıl sızabileceklerini belirlediler. 

Ülke içersin de kendilerine barınak hazırladılar.  Eskiden dağlarda arma tarama yapılırdı. Mağaralara gizledikleri erzak ve mühimmatlar ele geçirilirdi.  Bu açılım sürecinde bunlar yapılmadı. Bu süreçte dağları, tepeleri, ovaları örgüte terk ettik. Adamlar ülke içersinde nasıl hareket edeceklerinin hazırlıkların yaptılar. İsteklerinin bir an önce hayatiyete geçirilmesi için Türkiye’ye gözü diktiler. Çünkü ülkenin başında başka bela varken. Bunu fırsata çevirmek amacı ile hareket etmeye başladılar.

Kobani de Kürtler öldürülüyor. Yüreğiniz varsa oraya gidip IŞİD ile savaşsanız. Hem Türkiye Kobani de çarpışan Kürtlere yardım etsin diyeceksiniz. Kendiniz örgütünüze Türkiye de sokaklara çıkın eylem yapın diyeceksiniz. Bunları bu kadar şımartan, Amman sürece zarar verilmesin diyen iktidardır. Şimdi dünyayı başlarına yıkarız diye rest çekiliyor. Burada size bir hikâyeden bahsedeceğim. İki arkadaş ayni zamanda evlenmişler. Birisinin hanımı beyinin sözünden dışarı çıkmıyor. Beyine karşı çok itaatkâr davranıyor. Diğerinin hanımı tabiri caiz ise beyine karşı hiç iyi davranmıyor. Sözünü dinlemiyor. Ne ise iki arkadaş bir gün bir araya gelmişler. Hanımı kendisini dinlemeyen, arkadaşına dert yanmış. Sen nasıl hanımının üzerinde hâkimiyet sağladın demiş. Bak arkadaş ben ilk evlendiğim gece odaya bir kedi koydum. Hanımla odaya yatmaya gittik. Hanım oda da kediyi görünce. Ay burada kedi var diye bağırdı. Hemen kediyi yakaladım bacaklarından kediyi ikiye ayırdım. Camdan dışarı attım. Hanım şaşkın gözlerle bana bakıyordu. Beni kızdıranın hali böyle olur dedim. Hanım o günün korkusu ile bana iyi davranıyor.  Bu akşam bende böyle yapayım demiş. Eve gitmiş bir kedi bulmuş yatak odalarına koymuş. Odaya yatmaya girmişler. Hanım odada kedi var diye bağırmış. Bizim delikanlı hışımla kediyi yakalamış. Bacaklarından ikiye ayırmış camdan dışarı atmış. Hanım basmış kahkahayı geç kaldın. Bundan sonra bu yaptığına inanmamı mı bekliyorsun demiş. Şimdi Bülent Bey örgüte dünyayı başlarına yıkarız diyor. Bu aynen anlattığım kedi hikâyesine benziyor. Siz kendiniz bunları bu kadar şımartın ondan sonrada şöyle yaparız. Böyle yaparız deyin. Saygılarımla.

     NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   17- 10 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44