Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


RUH SAĞLIĞI BOZUKLUĞU

RUH SAĞLIĞI BOZUKLUĞU


İktidar ile ittifak yapan Devlet Bahçeli vatandaşların ruh sağlığının bozukluğundan bahsediyor. Devlet Bahçeli vatandaşın hangi konuda ruh sağlığı bozukluğu yaşadığından bahsediyor? Vatandaşın ruh sağlığının bozulmasına sebep olan etkenler o kadar çok ki? Acaba hangisinden bahsediyor? Geçtiğimiz hafta yaşanan olay buna bir örnektir. Geç bir bayan 3 yaşındaki çocuğunu bir AVM ye bırakıp gidiyor. Çocuğun cebine de not bırakıyor.

Çocuğa bakacak durumum yok. Çocuğum benim yaşadıklarımı yaşamasın bunu yapmaya mecbur kaldım diyor. Ruh sağlığı bozuk olmayan bir anne bunu yapar mı? Sayın Bahçeli Bey ruh sağlığı bozukluğunun nedenlerinde birisi.  Yoksulluktan kaynaklanıyor. Borcunu ödeyemediği için çocuklarını öldürüp intihar edenlerde borç yüzünde ruh sağlığı bozulduğundandır. Geçim sıkıntısı çekenlerin çoğunun ruh sağlığı bozuktur.

Çocukları şehit olanlarında çoğunun ruh sağlığı bozuktur. Çocukları askerde olanlar gece gündüz çocuklarında haber gelecek diye ruh sağlıkları bozuktur. Kazaen bir köye bir asker gelse acı haber mi alacağız diye nerede ise kalp krizi geçirecek duruma geliyor. Sizin böyle bir derdiniz olmadığı için vatandaşın durumundan bihabersiniz. Çocukları başka illerde öğrenci onlalar da diken üzerindedir. Mecliste olan kavgalar milleti endişelendiriyor.

Mecliste vatandaşın lehine olacak kanunlara ret oyu vermenizde vatandaşın ruh sağlığını etkileyen nedenlerdendir. Hele cumhur ittifakının karşısındaki muhalifleri zelil, illet olarak eleştirmeleri yetmiyormuş gibi. Birde terör örgütü dili ile konuşuyorlar denilmesi. Terör örgütleri ile işbirliği yapıyorlar denilmesi. FETÖ´cü olmakla suçlanmaları da milletin ruh sağlığının bozulmasına sebeptir.  Milletin % 50´sinden fazlasının ruh sağlığının bozulmasının sebebi Cumhur ittifakında olanların İhdas ettiği suçlamalardır.

Nerede ise vatana ihanet etmekle suçlanacaklar. Bu ülkede tuzu kuruların yaşadığı huzurlu yaşam dışındakilerin, nerede ise yarısından fazlasının ruh sağlığı bozuktur. Vatandaş pazarda alacağını alamadığı zaman nasıl suratı asık olduğunu hiç gördünüz mü? Burnundan soluyarak eve gidiyorlar. Ancak cebindeki para kadar alışveriş yapıyorlar. İhtiyaçlarını dahi alma güçleri kalmadı. Sizin çocuklarınızın yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında iken, gariban çocuğunu ihtiyacını almıyor. Atanamayan öğretmenler dururken sözleşmeli öğretmen alınması atanamayanların ruh sağlığını bozuyor.

Kaç öğretmen intihar etti?  Kaç kişi çocuğunun ihtiyacını alamadığı için intihar etti haberiniz var mı? Gece çöp bidonlarını sıra ile karıştıranların ruh sağlığının neden bozuk olduğunu bilen var mı? AVM´lerde Suriyeliler iki üç sepet doldururken bizin kadınlarımız üç beş bir şey alıp çıkmasının neden olduğunu bilen var mı? O Suriyeliler bize elbette bakacaksınız bizi buraya siz getirdiniz dediklerini bilen var mı? Yüksek enflasyon karışında ezilen emekliye, memura verilen zamma evet diyen. Sizler değimlisiniz Sayın Bahçeli?

Bu milleti iki kutba ayıran sizler değil misiniz? Milletten çok kendi ikbalini düşünen sizler değimlisiniz? Bu milletin ruh sağlığının bozulmasının nedenlerinin bunlar olduğunu hiç düşündünüz mü? Hırsızlığın artmasının sebebinin ruh sağlığının bozukluğunda olduğun hiç düşünündünüz mü? Milletin %50´ye yakınının ruh sağlığı bozukluğundan dolayı ilaç kullandığını biliyor musunuz? Başta geçim sıkıntısı ve ülkenin geleceğinden endişesi olanların ruh sağlıkları bozulmuştur.

Yönetim kadrolarının insanların aklı ile dalga geçer gibi beyanda bulunmaları milletin ruh sağlığını etkilemektedir. Artık milletin kimseye güveni kalmamıştır. Milliyetçilikmiş, vatanseverlikmiş, Türkçülükmüş artık millet bunların hiç birine inanmıyor. Nasıl inansınlar? Milliyetçi geçinenleri de gördüler. Benim ruh sağlığımı etkileyen nedenlerden birisi ise. Türklüğümle oynanmasıdır. Atatürk ve kurduğu cumhuriyetle oynanmasıdır. Benim gibi olanlarında ruh sağlıklarının etkilediğinden eminin. Bunların normale dönmemesi halinde milletin ruh sağlığının bozulmasının önüne geçilemeyecektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-01-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44