Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


S- 400 LER

S- 400 LER


S- 400 LER

2015 Senesinde Çin den füze almak için anlaşma yapıldı. Bu anlaşma yapıldıktan sonra 15 Kasım 2015 tarihinde Antalya da G-20 ülkeleri liderler toplantısı yapıldı. Bu toplantıda Amerika Çin ile yaptığımız füze anlaşmasından vazgeçmemizi istedi. Amerika´nın bu isteğine hemen olumlu cevap verildi. Çin ile yapılan füze anlaşması iptal edildi. Amerika bu anlaşmadan vazgeçmemizi boşuna istememişti. Siz füze istiyorsanız size füzeyi biz verelim anlamında bir söylemdi.  O aralar ABD ile aramız iyi idi.

Rusya ile aramız uçak düşüme olayından dolayı bozuktu. Rusya bizden aldıkları domates başta olmak üzere bazı sebze türü ürünlerini boykot etti. Sonra uçak düşürme olayından dolayı özür diledik. Biliyorsunuz uçak olayında çelişkili beyanlar verildi. Uçak 17 saniye sırı ihlali yapmıştı. Ahmet Davutoğlu ?emri ben verdim. Bir daha ihlal yapsınlar yine düşürürüz? dedi. Cumhurbaşkanı ise ?Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik? dedi.

Sonra araya aracılar girdi. Özür diledik olay tatlıya bağlandı. Rusya bu uçak düşürmenin intikamını bizden aldı mı? Aldı! Bilerek bizim askerlerimizin olduğu bir yeri vurdu. Önce kazaen oldu dediler. Sonra orada sizin askerlerinizin olduğunu bilmiyorduk dediler. Artık Rusya ile aramız düzelmişti. Sonra elektrik santrali projesinin yapımını Rusya verdik. Bu arada Amerika ile aramız bozuldu. Kafamızda füze almak vardı ya. Rusya S- 400´ler için teklifte bulunduk. Bu S- 400´ler olayı böylelikle ortaya çıktı. Bu noktaya nasıl geldik? Amerika Esat´a karşı, bizde Esat´a karşıyız. Rusya ve İran Esat´ın yanında yer alıyorlar.

Amerika PYD ve YPG´yi destekliyor. Rusya bu örgütlere sıcak bakıyor. Böyle bir durumda Rusya İran ve bizimde katıldığımız bir toplantı tertipliyor. Bu toplantıya PYD ve YPG örgütlerini de çağırıyor. Türkiye´nin itirazı üzerine toplantıya alınmıyorlar. Rusya, İran ve Türkiye üçlü bir ittifak anlaşması yapıyor. S- 400´lerin sipariş edilmesinin nedenlerinde biriside bu üçlü ittifakın oluşmasıdır. Amerikan´ın bize kızmasının nedenlerinden biriside bu üçlü ittifakın içerisinde olmamızdır. Rusya Türkiye´yi Esat´a götürmek istiyor.  Bunu birkaç defa dile getirdiler. Rusya dışişleri bakanı çözüm Şam´dır diye bunu dillendirdi.

Şimdi bu S- 400´leri kullanabilir miyiz?  Bana kalırsa önce alt yapısının yapılması gerekir. Kürecik radar üssü gibi bir radar üssü kurulması gerekir. Ayrıca kürecik radar üssü menzilinin dışarısında bir konuşlandırma üssü gerekir. NATO ülkelerinden birisi bize saldırırsa bu ülkeye karşı bu füzeleri kullanamayız. Çünkü o ülkenin arkasında NATO olacaktır. Bizde NATO üyesiyiz. Bu olayı çok iyi incelemek gerekir. Suriye ye karşı kullanacak olursak ne olur? Suriye´nin füze üsleri Rusya´nın füzeleri ile donatılmış.

Ayrıca Rusya´nın uçak gemi filosu Suriye sınırları içerisindedir. Bizim kullanacağımız S- 400 füzelerinin bütün özelliklerini bile bir uçak filosu var karşımızda. Bu S- 400´leri Suriye için kullanmamız bana göre mümkün değil. Kürecik radar üssü başımıza her zaman bela olacaktır. Ona göre alt yapı yapılması gereklidir.  Bana göre Türkiye´nin füze almasına gerek yoktu. Bizim mücadelemiz terör örgütleri ile bize ağır bombardıman uçakları gerekli teröristleri füze ile mi vuracağız? Ve etrafımızda her zaman bizim füzelerimizi daha havada iken imha edecek sistemler var. Hiç umulmadık yerden bizim füzemizi havada imha edenler çıkacaktır. İsrail dahi bu olaya karışabilir. Onun için füzeler Türkiye için lüks bir araçtır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   09-07- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44