Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ŞAİBELİ SEÇİMLERDEN SONRA

ŞAİBELİ SEÇİMLERDEN SONRA


Şaibeli seçimlerden sonra şimdi de şaibeli seçmenler çıktı ortaya. Ülkeden şaibeli seçimlerin yapılmasını iktidar sağlamıştır. Dünyada bizden başka kullananın olmadığı bir seçim sistemi var. Bu seçim sistemi Amerika da bir şirkete yaptırıldı. Benim tahminin bu sistem Feytullah gülen tarafından yaptırıldı. Bu sistemi Yunanistan bir dönem kullandı.

Hileye çok açık bir sistem diye bir daha kullanmadı. Almanya sistemi inceledi. Oda hileye çok açık diye kullanmadı. Biz bu sistemi 2002 seçiminden beri kullanıyoruz. 2002 de iki partinin oylarından % 5 silindi. Bu o zaman basında da yer aldı. Sonra seçmen listeleri adrese dayalı yapılıyordu. Bu listelerle fazla hile yapılamıyordu. Seçmen listeleri askıya çıkarıldığında, listeye bakıldığında evimizde ve apartmanımızda yabancı seçmen olup olmadığını görebiliyorduk. Bu iktidar seçmen listelerinin soyada göre yapılmasın şeklinde değiştirdi.

Böyle olunca ne oldu. Ben seçmen listesine baktığımda, kendi dairemde ve apartmanda yabancı seçmen olup olmadığını göremiyorum. İlk cumhurbaşkanlığı seçiminde Akçay da benim başıma geldi. Seçimde orada oy kullanmak için seçmen kütüğümü Akçay ya aktarttım. Edremit seçim kuruluna seçmen kütüğümün gelip gelmediğini öğrenmek için internetten baktığımda evimde birisini olduğunu gördüm. Muhtara gittim. Muhtar bu yetkiyi bizden aldılar nüfus dairelerine verdiler dedi. Elimde belge ile Edremit nüfus müdürlüğüne gittim. Benim evde yabancı birisi var dedim. Seçim kuruluna gideceksiniz dediler. Beni seçim kuruluna gönderen sizsiniz.

Bunu siz çözeceksiniz dedim. Çünkü seçim kütüğümü Akçaya aktarırken işlemi nüfus dairesi yaptı. Aktaracağım evin benim olduğunu tespit etmek için bende elektrik faturası istediler. Nüfus memuru o zaman bakayım dedi. Baktı sizin evde kimse gözükmüyor dedi. O zaman elimdeki belgeyi çıkardım. Bu ne o zaman dedim. Geçmiş yıllar bakayım dedi. Demez mi? Evinize 4 sene önce kiracı girmiş. Ben evimi kimseye kiraya vermedi dedim. Burada öyle gözüküyor dedi. Seçmen kütüğünün buraya aktarılması için size müracaat ettiğimde.

Evin benim olduğunu anlamak için benden elektrik faturası istediniz. Bu kiracıdan neden sözleşme istemediniz dedim. Bey efendi kanun öyle demiyor dedi. Müracaat eden kişinin müracaat ettiği ev boş ise oraya yerleştirilir diyor dedi. Görüyor musunuz? Soyadına göre yapılan seçmen listesinin sakıncasını. İşte soyada göre seçmen listesinin neden yapıldığını anladınız mı? İki sene uğraştım o kişiyi adresimden sildirmek için. Sonra Fuzuli masraf oluyor diye. Parmaklara sürülen boyayı kaldırdılar. Bu günlerde seçmen yerleştirme konusu skandalı ortaya çıktı. Bir dairede 40 seçmen olduğunu haberlerden öğrendik.

Ev sahibi kendisini nasıl savunuyor. Bunlar akrabalarım buradaki spor tesislerinden yararlanmaları için burada gözüküyorlar demez mi? Bu ayrı bir sahtekârlık değil mi? Şimdi seçmen taşıma modası çıktı. Bu seçmen taşıma işi paralı iştir. Beni adresimden alıp başka bir kazaya veya ile göndereceksin. Bunun içinde masraf gerekiyor. Bu masraf milletin vergilerinden gidecek. Bir ilçenin nüfusu 6 ayda 1500 kişi artıyor. Halı sahaya seçmen yerleştiriyor. Bunlar ortaya çıkınca AKP genel başkanı bizim 9000 üyemizin kaydı silinmiş diyor. Ve teşkilatlarına gidin askıdaki seçmen listelerini inceleyin diyor. Burada ben muhalefetin yetersiz kaldığı düşünüyorum. Yukarıda Amerika da yaptırılan seçim sisteminin adını yazmayı unutmuşum.

O sistemin adı SEÇSİS tir. Muhalefet 1- Bu sisteme itiraz etmiyor. 2- Soyada dayalı seçmen listesine itiraz etmiyor. 3- Kaldırılan parmak boyasının konulmasın gündeme getirmiyor. Bu olayları seçmenler biliyor. Bunu pekiştirmek için defalarca gündeme getirilmiş olsalar aklıselim seçmede buna duyarlı olacaktır. Bundan önceki iktidarlar zamanında böyle şaibeli seçimler yaşanmıyordu. Bu kadar olaya rağmen bunların üzerine birde Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) tutumu eklenince ülkenin seçim işleri Arap saçına dönüyor. Trafolara kedide giriyor. Mühürsüz oylarda geçerli sayılıyor. Anadolu ajansı sandıklar açılmaya başlandığında iktidarın oylarını diğer partilerin oy oralarında fazla gösteriyor.

Seçime epey zaman var. Muhalefet parmak boyasının üzerinde durması gerekir. Her yere Fuzuli paralar harcanıyor. Buna paramız yok derlerse biz parti olarak bu masrafı üsleniyoruz desinler. İktidarı köşeye sıkıştırsınlar. Ben bir vatandaş olarak CHP ye 500 lira boya parası vermeye hazırım. Bu işi yeter ki kabul ettirsinler. Seçmen bu olaydan çok memnun olacaktır. Millet ittifakı olarak bunu mutlaka gündeme getirmeleri gerekir. Cumhur ittifakı buna karşı çıktığında. Seçmenin kafasında bunlar demek ki hile yapıyorlar intibası uyanacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                            14- 01- 2019 Mustafa KOÇAL       

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44