Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SAKIN İNANMAYIN

SAKIN İNANMAYIN


Önce bir hikâye ile yazıma başlıyorum. Köyün birisinde imam köylülere camide vaaz ediyormuş. Köylünün birisi hışımla camiye girmiş. Kaçın köyü sel basıyor demiş. Cemaat hemen dışarı fırlamış. İmama hadi hocam gel demişler. İmam Allah beni korur demiş. Camiden çıkmamış köylüler gitmiş. Biraz sonra camiye su girmeye başlamış. Su bir yükselmeye başlayınca. Minarenin birinci şerefesine çıkmış.  Birinci şerefeye doğru su yükselmeye başlayınca bir kayık gelmiş. Hadi hoca atla kayığa demişler.

İmam Allah beni korur demiş. Kayık gitmiş. Birinci şerefeye su yükselmeye başlayınca. İkinci şerefeye çıkmış. Biraz sonra su oraya doğru yükselmeye başlayınca. Bir helikopter gelmiş. Hadi hoca iş senin bildiğin gibi değil bin helikoptere demişler. Yine Allah beni korur demiş. Su ikinci şerefeye doğru yükselmeye başlayınca.  Minarenin tepesine çıkmış. Su yine yükselmeye başlamış. Kaçacak yeri de kalmayınca suda boğulmuş ölmüş.

Kendisini zebaniler karşılamış. Hoş geldin demişler. Hiçte hoş gelmedim. Ben bütün ibadetleri yaptım. Cemaate bildiklerimi anlattım. İnsanlara hep iyilik yaptım. Düştüğüm şu halime bakın demiş. O sırada Allah´ın sesi duyulmuş. Öyle kafasızların benim katımda yeri yok. Biz kayık gönderdik. Helikopter gönderdik binmeyi ret etti demiş.

Şimdi bunu neden anlattım ona gelelim. Bir AKP milletvekili ?Allah emaneti ehline verin diyor. Sizler emaneti bize verirseniz. Allah sizden hesap sormayacak? diyor. Sakın bu vekile inanıp da oyunuzu bunun için vermeyin. Allah ben size akıl verdim diyecektir. Allah ile kul arasına hiç kimse giremez. Yine başka bir vekil buna nazire edercesine. Erdoğan´a oyunuzu verin cenneti cebinize koyun diyor. Buna da inanıp da oyunuzu vermeyin.

Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Dinci geçinen biriside AKP´ye oy vermeyenler kâfirdir diyor. Bunlar menfaatleri için yalan söylüyor. Bir yerlere yaranmak için şirk koşuyorlar. Sosyal medyada yine çok acayip bir şey dolaştı. Bir zat şöyle diyor. ?Peygamber efendimiz peygamber olmasaydı. Ve son peygamber olmasaydı. Recep Tayyip Erdoğan peygamber olacaktı? diyor. Bir insan bu kadar din cahili olamaz. Peygamber efendimiz 1400 kusur sene önce peygamber olmuş. Şu an dünyada olan birisi nasıl olurda peygamber olabilir. Bunlar zır din cahilidir. Günümüzde din siyasete alet ediliyor. Olmaması gerekir hadi bir dereceye kadar kabul edelim.

Amma bunların söyledikleri şirktir. Allah böyle basit işlere asala karıştırılmamalıdır. Kurban olduğum Rabbim her şeyi af ederim. İki şeyi af etmeyeceğini emrediyor. Kendisine ortak koşanlar (Şirk) ve üzerinde kul hakkı olanları af etmeyeceğini emrediyor. Bu dini menfaat için kullananlar dünyalıkları için ahretlerini karattıklarının farkında değiller. Bu yetmiyormuş gibi birde din kardeşlerini dini kullanarak kandırıyorlar. Allah bu gibi kişilerin şerrinden bizleri korusun. Hâlbuki bu söylemlerin konuşulmasına diyanetin izin vermemesi gerekir. Milleti bu konuda aydınlatarak bunların yalanlarına inanmamalarını sağlamaktır.

Bunun gibi söylemler dine zarar vermekte dedir. Amma gel gelelim ülkede diyanet işleri başkanlığı bunları görmezlikte ve duymazlıktan geliyor. Çünkü siyaset camilere girdi. Doğuda Cuma günün imam resmen AKP ye oy istemiş. Kaşı çıkanları da camiden kovmuş. Bu konuda o kadar ileri gittiler ki? Kuranda Tayyip Erdoğan´ın destelenmesinin istendiğini dahi söyleyebiliyorlar. Sakın olasınız bunların bu söylemlerine inanmayın. Fakat ülkeyi yönetenlerin bulara hiç ses çıkarmamaları da çok manidardır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

 19- 03- 2019 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44