Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA

SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA


 

Ülke öyle vurdumduymazlıkla yönetiliyor ki. Saldım çayıra Mevla´m kayıra. Böyle bir iktidar gelmemiştir. İmar ile ilgili kanun çıkarılacak. Bu kanunun imar komisyonunda görüşülmesi gerekir. Çıkacak olan kanunları topluyorlar adına da torba yasası diyorlar. Hattı zatında torbadan çıkan yasalar denilmesi daha uygun olacak. Meclise getiriyorlar bu torbada topladıkları çıkacak kanunları. İki günde mecliste karambola getirip çıkarıyorlar. Bir kanun mecliste çıkarken önce komisyonda görüşülür. Orada yapılan görüşmelerde ilave edilecek maddeler ilave edilir. Çıkarılacak maddeler çıkarılır. Ondan sonra meclise getirilir. Kanunların çıkarılma usulü böyledir,

Meclis deseniz bir âlem. Partiler birbirini öteleme aşağılama gayretinde. Artık mecliste ele alınacak bir durum kalmamış. Herkesin ağladığı bir vaazda bulunan adama, niçin ağlamadığı sorulduğunda. ?Ben onların cemaatinden değilim? diye cevap vermiş. Cemaatçi yaklaşımların ve ideolojik tutum sergileyenlerin zaaflarını anlatan bu tespit fevkalade önemlidir. Bu durum, ötekilere karşı sağır ve dilsiz kalması demektir. Yani karşısındakinin acısını, sevincini hiç gale almamak, eylemlerini, düşüncelerini hiç yerine koymaktır. Hâlbuki insan kendisini açtıkça tanınır. İnsanlar arasında öteleştirilenler ve cephe açanlar aslında kendilerini tanımamaktadırlar. Günümüzde en önemli soruları dahi geçiştirivermek, günümüz siyasetçilerinin ve onları sorgusuz sualsiz takip edenlerin ahlaki haline geldi. İlkesizlik, tarafsızlık, objektif değerlendirmelerden yoksunluk her alanda göze çarpıyor. Kişi hangi safta yer almışsa, konuya oradan müdahil oluyor. Kendinin taraf olduğu ?gürültü? hangi sesi çıkarıyorsa, ona kulak veriyor. Kullanılan cümleler kelimesi kelimesine ayni dahi olsa kendi partisinden birisi konuşuyorsa. ?Oh ne ala ne ala!? Ve muhalif parti konuşuyor ise.  Vay haline ?hadi linç edelim?. Kayırmacılığa dönüşmüş durumda. Kimsenin gerçekle ilgilendiği yok. ? gürültü patırtı nerden geliyorsa dikkatler oraya çevriliyor. İnsanı insan kılan değerler, hakikati dile getiren cümleler vicdanlara dokunmuyor. Nerde, ne zaman, nasıl duracağı belli olmayan bu anlayışın pek çok haksızlığa zenim oluşturduğu ise apaçık ortadadır. Nerede kaldı insanlık? Olan en acı hadiseler bile kişilerin vicdanlarında bir yankı oluşturmuyorsa, hangi insanlıktan bahsedeceğiz Allah aşkına?

Benim liderim en doğruyu söyler, benim partin asla yanlış yapmaza, benim cemaatim, vakfım ne yapsa yeridir anlayışıyla hangi doğru, hangi güzellik yakalanabilinir? Sahte problemler etrafında dönen tartışmalar, asıl problemin üzerini örtüyor.

Başta terör olmak üzere, eğitimden hukuka, tarımdan ekonomiye, vakıflardan çocuk yuvalarına kadar, bir sürü problem varken. ? Öyle dedi, böyle demedi, ben dedim sen dedin? gibi tartışmalarla yapay gündem oluşturuluyor. Bazı konuları neden tartışamıyorlar.  Tartışma bir şey kaybettirmez. Fakata tartışmak çok şey kazandırır. Türkiye de ahlaki çöküntü olmuştur. Emanet edilen çocukların istismarı gibi daha birçok konuda ahlaki çöküntü baş göstermiştir. Bunları tartışmak cesaretini ve basiretini kendilerinde neden bulamıyorlar?  Neden sorumlular birilerini aklamak peşindeler? Cesaretle sorunların üzerine neden gidilemiyor?  Ülkenin menfaati için nereden başlanacaksa başlansın. Korkmadan, çekinmeden. Etik karakter, dürüstlük erdemlik nerede kaldı? Sensin, benim, bizimki, onlarınki gibi söylemlerin bizi götüreceği yer uçurumdur. Üç yıl boyunca sağlıklı yapılmayan ve ben yaparsam olur zihniyeti ile hareket edilerek yürütülen barış süreci bizi nerelere getirdi.

Önce meclisteki partiler kendilerine çeki düzen vermelidir. Partiler milletin meselelerini konuşamıyor. Birbirleri ile devamlı dalaşıyorlar. Ağza alınamayacak hakaretler gırla gidiyor. Birbirleri ile uğraşmaktan vatandaşın derdini çare olacak zamanı bulamıyorlar. Son günlerdeki kısır çekişmelere bir birleri hakkında davacı olmaya kadar geldi. Sizler milletin vekili olarak meclise gittiniz. Millet için şimdiye kadar ne yaptınız? Hangi sorunu çözüme kavuşturdunuz? Hiçbir sunu çözüme kavuşturmadınız. Terörle mücadele ediyoruz daha ne yapalım demeyin sakın? Çünkü terör sorununa hiçbir katkınız olmamıştır. Bir zamanlar kumpasla yıprattığınız çalıştığınız. Ve asli görevini kendi menfaatinize göre değiştirdiğiniz ordu yapıyor ne yapılıyorsa. Ve iktidarın yanlış politikaları yüzünden bu kadar fidanımız gençliğinin baharında kara toprağa defnedildi. Artık iktidar olarak kendinizi düşünme yerine birazcık da milleti düşünün. Saldım çayıra Mevla´m kayıra yöntemi ile yönetmekten vazgeçin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16 ? 04 -2016 Mustafa KOÇAL       

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44