Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SAMİMİYET ÇOK ÖNEMLİ

SAMİMİYET ÇOK ÖNEMLİ


10 Kasım Atatürk´ü anma törenlerinde Atatürk isminin telaffuz edilmesinden sonra. İktidar yöneticilerinden birisinin Atatürk de bizim! Cumhuriyette bizim! Beyanının arkasından gündeme iktidarın Atatürkçülüğü ve cumhuriyetçiliği geldi. Artık sorgulanması gereken çok önemli olan samimiyettir.

Çünkü Atatürk ve cumhuriyet için aleyhte çok şey söylendi. Şayet samimi idiyseler ?anayasadan laiklik çıkarılsın? diyen. Ve Atatürk´ün üniformalı resmini meclisteki asılı olduğu yerden indirten meclis başkanını İsmail kahramanı neden tekrar aday gösterdiler? Kısa bir zaman önce tarihçi Kadir Mısırlıoğlu sarayda neden ağırlandı? Bu şahısın söylediklerini bilmiyorlar mıydı? Bu Kadir Mısırlıoğlu ne diyor. ? Ne laikliği yahu! Yere batsın laiklik bu laiklik! Türkler savaşı kazandığı için laik olmuşuz! Keşke savaşı Yunanlılar kazansaydı!

O zaman ne hilafet yıkılırdı! Ne şeriat kaldırılırdı! Ne de medreseler lav edilirdi! Ne hocalar asılırdı! Bunların hiç birisi olmazdı? diyor. Bu kişi sarayda ağırlanıyor. Buna benzer daha neler söylenmedi ki? Atatürk´ün annesine bile dil uzatıldı. Atatürk´e ne iftiralar atıldı. Madem Atatürkçüsünüz bunlar neden? Bir şey söyleyen çıkmadı?  Anıt kabri yıkacağız diyene neden? Sen ne diyorsun? Atatürk ülkeyi istiladan kurtaran ve cumhuriyeti kurandır. Onun sayesinde bu gün bu mecliste oturuyoruz diyen.

Neden çıkmadı? Şimdi Atatürkçülüğünüz de samimi iseniz? Size milletin inanmasını istiyorsanız. Bunun bir seçim yatırımı olarak kullanmıyorsanız? Atatürkçülerden özür dilenmesi gerekirdi. Çocuklarımıza milli şuur aşılayan andımızı Kürtçü parti istedi diye kaldırıldı. Bahane olarak da ırkçılık içeriyordu denildi. Hâlbuki kaldırılış sebebi o değildi? Atatürk ve Türk kelimesi olduğu için idi. Andımızı geri verecek misiniz? Kaldırılan NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! İbaresi kaldırıldığı yerlere konacak mı?

Hükümet binalarına ve ziraat bankası tabelalarına TC yeniden konacak mı? Ret edilen 1919 tarihi için ne yapılacak? Çünkü bu tarih çok önemlidir. Hem cumhuriyetin kuruluşunu ilk adımıdır. Ayrıca Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihinin yazılmaya başlandığı bir tarihtir. Bu tarihten önceki tarih Osmanlı tarihidir. Bu tarihin ret edilmesi hem Atatürk´ü ve kurduğu cumhuriyeti yok etmektir. Ayrıca Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihini ortadan kaldırmaktır.

Lozan anlaşmasını başarı diye gösterdiler demek. Lozan anlaşmasını yapanlara karşı yapılan bir haksızlık olduğu açıktır. Bu bir dil sürçmesidir deyip özür dilenecek mi? Atatürk ders kitaplarından ve milli eğitim programların dan çıkarıldı. Tekrar ders kitaplarına konacak mı?  Biliyorsunuz Atatürk ?ben ayni zamanda Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum! Böyle öleceğim? diyor. İktidar ?Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? demişti.

Bu Atatürk´ün bu sözü üzerine mi söylenmiştir? Türk parasından Atatürk kaldırılmaya çalışılıyor. Bundan vazgeçilecek mi? Bilhassa dinci kesim tarafında Atatürk´e çok saldırı var. Alenen hakaret ediliyor. Bunlar önlenecek mi? Bu dinciler laikliği dinsizlik olarak görüyor. Bu önlenecek mi?

Atatürk için bu dinci geçinenler Müslüman değil diyorlar. Aksine İslamiyet´e büyük hizmeti olmuştur. Eskiden camilerde yapılan dualarda ülkemizin kurtarıcısı Atatürk´ün ruhuna da hediye eyledik diye dualarda ismi geçerdi. Fakat artık geçmez oldu. Atatürk ?benim en büyük zenginliğin ve iftiharım Türk olmaktır? diyor. Onun için mi Türk ırkı diye bir ırk yok diye yırtınılıyor.

 Cumhuriyet dönemi için reklam arası denildi. 90 senelik enkazı ayağa kaldırdık. Fakat şimdi sapağa geldik denildi. Bunların bir dil sürçmesi olduğu söylene bilinecek mi? Söylenen ve yapılanlar için. Milletten özür dilene bilinecek mi? 2023 hedefi cumhuriyetin kaldırılma hedefi olduğunu herkes söylüyor. Böyle bir şeyin olmadığının garantisi millete verile bilinecek mi?

İşte burada samimiyet çok önem kazanıyor. Milleti inandırmak için. İcraat gerekiyor. Kaldırılanlar tekrar yerine konmalıdır. Bazı söylemlere tepki gösterilmelidir ki millet söylenenlerden enim olsun. Yoksa samimiyetten bahsedilemez. Keşke iktidarın söyledikleri gerçek olsaydı? Birlik beraberlik işte o zaman sağlanabilir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  14-11- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44