Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SANDIKLARA İTİRAZ DEVAM EDİYOR

SANDIKLARA İTİRAZ DEVAM EDİYOR


AKP Sandık neticelerine itiraz ediyor. Birisi çıkıyor elinde bir tomar kâğıtla ?bize yazılması gereken oylar başka partilere yazılmış? diyor.  Edindiğim bilgilere göre AKP´nin itiraz ettiği yerlerde kendi lehlerine olan hiçbir netice çıkmadı. İstanbul da AKP´nin itirazı ile saylan sandıktan İmamoğlu´nun oylu fazlalaştı.

Bir ilçede MHP kazanmış AKP itiraz ediyor CHP kazanıyor. İtirazlar bilinçli yapılmıyor. İtiraz birbirine çok yakın ve çok az bir fark olan sandıklara yapılır. Arada binler bulunan sandığa itiraz yapılması kafaları karıştırmak için yapılan itirazlardır. 5 bin, 10 bin fark olan bir sandığa itiraz yapılması fuzuli zaman kaybıdır. Geçtiğimiz seçilerde CHP itiraz ettiğinde Tayyip Erdoğan ?atı alan Üsküdar´ı geçti? demişti. Şimdi AKP her yerde itiraz etmeye başladı. Geçersiz oylar tekrar sayılsın deniyor. Geçersiz oyların sayılabilmesi için.

Sandık başında tutanak tutulması gerekir. Geçersiz sayılan oy sandık kurulu tarafından incelenir. Geçersiz olduğuna karar verilemez ise. O zaman sandık kurulu tutanak tutar. Bu istek parti temsilcisi tarafından talep edilir. İşte böyle durumlarda seçim kurunun karar vermesi için itiraz edilir. Geçersiz oyların 30 bin hatta 80 bin olduğu bir yerde geçersiz oyların sayımı talep edilemez.

Geçtiğimiz seçimlerde böyle bir talep oldu. Yüksek seçim kurulu isteği ret etti. İktidar İstanbul´u kaybetmeyi içine sindiremiyor. Onun için İstanbul üzerinde yoğlaşırdı. İstanbul da sayımı tekrar yapılan 26 sandıkta AKP oy kaybı yaşadı. Yüksek seçim kurulu bu itirazı kabul etmemesi gerekirdi.

Devlet Bahçeli yeni bir teklifi gündeme getirdi. ?Yalnız Büyükşehir belediye başkanı seçilsin. Seçilen büyükşehir başkanı ilçe belediyelerini attasın? diyor. Olay öyle bir noktaya geldi ki? Belediye meclisinde çoğunluğu olan yerlerde belediyeyi çalışamaz hale getirileceği dahi telaffuz edilmeye başlandı.

Güç bizde bizden biz den olmayan belediyelerin çalıştırılmayacağı dahi söylenir hale geldi. Devlet bahçeli yakında büyükşehir belediye başkanlarını cumhurbaşkanı seçsin derse şaşırmayın. İstanbul´u geri almak için her yola başvurulacak gibi gözüküyor. Ankara için itiraz edildi bakalım sonuç ne olacak. AKP´li başkan açık açık söylüyor.

?2014 seçimleri ile 2019 seçimlerini karşılaştıracağım nerede bize oy vermeyen mahalle varsa oraya hizmet verilmeyecek? diyor. Bunun yanında İzmir´in seçilen belediye başkanı kendisine en az oy çıkan mahalleye gidiyor. Hizmette ayrımcılık yapmayacağını söylüyor. Aradaki farkı görüyor musunuz? Birisi az oy çıkan yere hizmet verilmeyeceğim diyor. Birisi en az oy aldığı yere gidiyor. Hizmette ayrımcılık yapılmayacak diyor.

İtirazları eleştiren muhalefete AKP sözcüsü sert cevap veriyor. Hukuktan, adaletten bahsediyor. Biz bütün seçmenlerin hakkını arıyoruz diyor. Hangi seçmenin hakkını aradıkları belli değil mi? Seçim gecesi Binali yıldırımın çalışma masasının üzerindeki bir notu birisi Fecde paylaştı. O notta İmamoğlu´nun önde olduğunu gösteren rakamlar vardı. 10 dakika sonra Binali Yıldırım basının karşısına çıktı. Seçimi kendisinin kazandığını söyledi.

Soylu ile bilim içlemin kendisine bağlı olan bakanla görüştü. Bununla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Ondan sonra veri girişleri kesildi. Yüksek seçim kurulu başkanı biz Anadolu ajansına bilgi vermiyoruz dedi. İyide Anadolu ajansı o verileri nereden alıp da servis ediyor. Biliyorsunuz yayın kuruluşlarına servisi Anadolu ajansı yapıyor.

Demek oluyor ki? Devletin bir kuruluşu olan Anadolu ajansı milleti kandırıyor. Şimdiye kadar seçim sonuçlarının bu kadar geç açıklandığı bir dönem olmadı. Bunun bir süreç olduğunu iktidar söylüyor. Bu sürecin ne zaman biteceği ve nasıl bir netice ortaya çıkacağı belirsizliğini koruyor. Beklide İstanbul da seçimin yeniden yapılmasına bile karar verilebilinir. Bu benim kendi görüşümdür. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04-04-2019 Mustafa KOÇAL       

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44