Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Başbakanın balkon konuşturması bütün milleti kucaklayıcı bir konuşma olmadı. Seçim sonuçları kesin olmasa da AKP’nin seçimin galibi olduğu belirlenmişti. Böyle bir durumda balkon konuşması yapan başbakan, miting meydanlarındaki konuşmalarını unutup, milleti kucaklayıcı bir konuşma yapması gerekirdi. Bu konuşmaya geçmeden şu hususa değineyim. Başbakan Aydın mitinginde “sandıklara sahip çıkın. Bunlardan her şey beklenir. Oyları çalarlar” demişti. Bu kadar zaman geçti hala kesin neticeler alınamadı. Karıştırıldıkça skandal çıkıyor. Ben böyle bir durum görmedim. İki bine yakın tutanak var. Her nedense hep muhalefet aleyhine olan olaylar ortaya çıkıyor. AKP’nin sandık görevlisi seçim pusulasına AKP için evet mührü basıyor. Önünde daha pusulalar varken fark ediliyor. Ve yaptığını itiraf ediyor. İyi ki başbakan sandıklara sahip çıkın demiş. Yakılan seçim pusulalarında AKP’ye verilmiş bir tek oy yok. Yakılan seçim pusulalarının hepsi muhalefete ait olduğu görülüyor. Daha karıştırılsa neler çıkacak Allah bilir. Daha önceki yazılarımda böyle seçim görmedim demiştim. Olaylar beni doğruluyor.

Şimdi gelelim balkon konuşmasına bundan önceki balkon konuşmalarının aksime herkesi kucaklayacak bir konuşma yapmadı. “Bu seçimde kazana demokrasi oldu. Süreç oldu! Sizler sayesinde istiklal savaşı kazanıldı. Tapeler montajlar iflas etti. Kazanan yeni Türkiye oldu! Kazanan 2023 hedefi oldu” diyerek sözlerine devam etti. Doğuya mesaj süreç kazandı denilerek verildi. Kendi tabanına yeni Türkiye ve 2023 hedefi mesajları verildi. Yine “ tek dil, tek bayrak, tek millet ve tek vatan” diyerek milletin gazı alınmaya çalıştı. Mitinglerde yaptığı konuşmalar yine tekrarlandı. “Ulusal güvenliğimize saldırıldı. Ulusal güvenliğimiz ile ilgili toplantı dinlendi. Medyaya servis edildi. Bu Cansuluktur, adiliktir, namussuzluktur” diye esti gürledi. Bu ulusal güvenliğimiz ile ilgili toplantının dinlenmesi kabul edilir bir olay değildir. Suçtur bunu önleyecek iktidardır. Şimdiye kadar dilemelerden şikâyetçi olmayan iktidar değil miydi? Millet dinlenmekten şikâyetçi olduğunda ulaştırma bakanı “telefonla konuşmazsanız dinleyemezler” diyordu. Bu dinlemenin suç olduğunu kabul edelim. Pekiyi o toplantıda konuşulanlar nedir? “ Suriye ye 4 adam gönderir 8 tane füze attırırım. Şah Süleyman’ın türbesini bombalatırım” denilmesinin doğru bir söylem olduğu kabul edilebilinir mi? Bu bir ülke ile zorla harbe girmek değil midir? Bir iktidarın görevi ülkesini savaşa sokmak değildir. Savaşa sokmamaktır. Amma karşı taraftan böyle bir saldırırı olduğunda da ülkesinin sınırlarını koruması mecburiyeti doğar.

Bu seçim yalnız mahalli yönetimlerin seçildiği bir seçimidir. Ne sürecin onaylanması, nede başka bir şeyin onaylanması değildir. Bu seçimin referandum gibi algılanması yanlıştır. Bu yalnız bir mahalli seçimden ibarettir. Ne istiklal savaşının kazanılmasıdır. Nede iktidara geniş bir yetki veren seçim değildir. Süreç bu seçimde kazanmıştır. BDP açısından kazanmıştır. Bizim açımızdan sürecin kazanması söz konusu değildir. BDP belediyelerde yetki sahibi olmuştur. İşte Diyarbakır belediye başkanlığını kazana Kışanak “özgürlüğümüzü ilan edeceğim” diyor. Doğrudur, değildir! Amma bunu söylüyor. Çünkü yetki bende demek istiyor. Kısa zaman sonra böyle bir olayı gerçekleştirirlerse içişleri bakanı bu kişiyi görevinde alabilecek mi? İktidar olarak “bu seçimde süreç kazanmıştır” derseniz. Özgürlük ilan etmek sürecin bir parçası ise ne olacak? Seçimi referandum havasına sokarsanız böyle durum yaşamak doğal olur. Neticeyi bekleyip göreceğiz Allah verede böyle bir olaya tevessül etmezler. Uzun sözün kısası başbakanın balkon konuşması kucaklayıcı bir konuşma olmamıştır. Bu konuşmada muhalefet ile seçim sürecinde yaratılan buzların eritilmesi yerine buzlanmanın daha da artması sağlanmıştır. Buda ülkede gerginliğin arması demektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

02 – 04- 2014 Mustafa KOÇAL  

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44