Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SATILAN YERLERİN LİSTESİ-1-

SATILAN YERLERİN LİSTESİ-1-


2003 senesinden itibaren satılan tesisler. 

Kayseri Taksan, Bolu Gerede deki Gerkonsan.  SEKA Balıkesir, Afyon, Kastamonu, Aksu ve Çaycuma işletmeleriyle, Taş ucu Tersane alanı. Tekelin kaya tuzu tesisleri. Çeşme, Kuşadası, Trabzon ve dikili limanları satılmıştır.  Sümer Holdin´ğin merinos halı markası Adıyaman işletmesi, Türkiye zirai donatım Kurumu´nun Sakarya işletmesi.

İş bankası C.Arçelik, Tofaş Ünye çimento, Türkiye kalkınma bankasına ait kamunun elindeki hisseler 277 adet taşınmaz, 103 arsa ve 90 lojman satılmıştır. Bunlar 2003 senesinde satılanlardır.

200 senesinde saltanlar. Tekelin alkollü içkiler bölümü, Eskişehir doğalgaz şirketi (Esgaz). Artvin, Murgul ile Kastamonu Kürede bakır madeni, çıkarıp işleyen Eti bakır. Sivas ve Malatya´daki Divriği hekim han maden işletmeleri, Bursa Doğalgaz şirketi (Bursagaz). Amasya şeker fabrikası, Kütahya tavşanlıdaki Eti gümüş, Elazığ Eti krom, Antalya´daki Eti elektrometolurji işletmeleri, Çayeli bakır işletmeleri, Kütahya şeker fabrikası, Türkiye gübre sanayi şirketlerine ait Gemlik ve İstanbul´daki fabrikaları ile Kütahya gübre vakıfları ve Şanlıurfa depoları arazisi satılmıştır. Sümer holdiğin Malatya, Bakırköy ve Diyarbakır işletmeleri. Ankara alım satım müdürlüğü binası. EBÜAŞ´ın Samsun soğuk hava deposu, Manisa kombinası ve arsası. Sümer holdinge ait Ortadoğu teknopark şirketi, Çanakkale deri, Malatya tüm san işletmeleri. Türkiye demir çelik işletmelerine ait kalkınma bankası hisseleri. Tekelin Tuzluca ve Sekili tuzları satılmıştır.  Bursa İnegöl deki kibrit fabrikası, Karadeniz bakır işletmesinin samsun işletmesi,

Türkiye deniz işletmelerine ait Ankara ve Samsun feribotları satılmıştır. Not: Üç tarafı denizle çevrili bir ülke elindeki feribotları satıyor.  Çok yazık.

Türk hava yollarının 126 milyon dolarlık hissesi ile 375 taşınmazı ve lojmanları satılmıştır. Bunlar 2004 senesinde satılmıştır.

2005 senesinde satılan yerler.

Türk Telekom, tekelin sigara bölümü, İstanbul Ataköy turizm, Ataköy otelcilik, Ataköy marina ve yat işletmeleri, Koya Seydişehir deki Eti Alüminyum fabrikası, Kıbrıs Türk Hava Yolları şirketi. Adapazarı şeker fabrikası, Türk deniz işletmelerinin Karadeniz ve Turan Emeksiz gemileri ile şehir hatları hizmetleri ve gemileri satılmıştır. Tekel kristal tuz rafinesi ile Kağızman tuzlası, Sümerbank holdingin İstanbul imar şirketi, Beykoz işletmesi, makine ve teçhizatları.  Türkiye gübre sanayinin Samsun gübre fabrikası, Ordu Fatsa ile Tekirdağ depoları satılmıştır.  DSİ, Bayındırlık bakanlığı ve karayollarının Kayseri Erciyes teki sosyal tesisleri satılmıştır. Sümer holdingin ASELSAN´daki hissesi, Sarıkamış ve Tercan işletmeleri, Yeşilova halı ve battaniye fabrikası, Emekli sandığının Kuşadası tatil köyü ile İstanbul Hilton oteli, Türk Hava Yollarının USAS´daki hisseleri TOPRAŞ ve PETKİM´ deki kamu hisselerinin bir bölümüyle 120 taşınmaz ile 41 adet arsa satılmıştır.

2006 senesinde satılan yerler.

TÜPRAŞ, Erdemir, Başak Sigorta ve Başak Emeklilik, Tekelin Kayacık, Yavşan ve Kaldırım Tuzlaları, Tekelin ikiz kuleler olarak bilinen Ankara başmüdürlük binası ve Bodrum tesisleri, Emekli sandığının başkentteki Büyük Ankara oteli ve Kızılay emlak iş hanı, İzmir Efes oteli, İstanbul da ki, Büyük Tarabya oteli Satılmıştır. Türkiye deniz işletmelerinin Yakıt-2 gemisi, Çanakkale şehir hatları hizmetleriyle 9 gemisi, Türk Hava Yollarına ait kamu hisselerinin bir bölümüyle 350 daire ve taşınmaları satılmıştır.

2007 senesinde satılan yerler.

TCDİ Deveci maden işletme hakkı, TCDD Mersin limanı, KGM İstanbul levent arsası, Sümer Holding BUMAS, araç muayene istasyonunun 1, 2, bölgesi, Emekli sandığı mülkiyeti Bursa çelik palas oteli, Türkiye halk bankasının 245 daire arsa ve taşınmaları satılmıştır. Yarın satılan yerlere yazmaya devam edeceğim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16 -03- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44