Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SATILAN YERLERİN LİSTESİ-2-

SATILAN YERLERİN LİSTESİ-2-


Dünkü yazımda 2007 senesine kadar olan listeyi vermişti.

2008 senesinde satılan yerler.

PETKİM Petro kimya holding A.Ş. Sümer holding NİTRO-MAK makine kimya Nitro Nobel kimya sanayi A.Ş.´nin yüzde 33,5 hissesi satılmıştır.  Tekel ve sigara sanayi işletmeleri ve ticaret A.Ş. Ankara doğal elektrik üretimi ve ticaret A.Ş. nin 9 santrali, Tekel sigara sanayi işletmelerin ait PİPO ve nargile markaları satılmıştır. Türk Telekomünikasyon ve 196 daire ve taşınmazları satılmıştır.

2009 senesinde satılan yerler.

TEDAŞ Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş, TEDAŞ Sakarya Elektrik dağıtım A.Ş, Tekel Kastamonu jüt ipliği fabrika makine ve teçhizatı, TEDAŞ Konya elektrik dağıntımı A.Ş ve 140 daire arsa ve taşınmaz satılmıştır.

2010 senesinde satılan yerler.

TCDD´nin Samsun ve bandırma limanları, Tekelin Çamaltı ve Ayvalık tuzlaları, Eskişehir Osmangazi, Çamlıbel, Uludağ, Çoruh, Yeşilırmak ve Fırat Elektrik dağıtım şirketleri, Sümer holdingin Antalya Barit ve mersin Taşucu, Turunçova, işletmeleriyle 205 adet daire arsa ve taşınmaz satılmıştır.

2011 senesinde satılanlar.

Bayburt, Çemişgezek, Girlevik, Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır, İznik, Dereköy, İnegöl, Cerrah, Mustafa Kemalpaşa. Suuçtu, Çağ Çağ,  Otluca, Uludere, Adilcevaz, Ahlat, Malazgirt, Varto, Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu, Turunçova, Finike, Kayadibi, Besni, Derne, Erkenek, Kernek ve Kovada 1-2 akarsu santralleri, İskenderun limanı, Trakya elektrik dağıtım şirketiyle 195 adet daire arsa ve taşınmaz satılmıştır.

2012 senesinde satılanlar.

Acısalsan´nın yüzde 77 hissesi, PEKİM´in yüzde 10 hissesi, Kayseri Elektriğin yüzde 20 hissesi, Beykoz da ki iskele ve rıhtım, Halk bankasının yüzde 24 hisseleriyle 192 adet daire arasa ve taşınmazları satılmıştır.

2013 senesinde satılanlar.

Galataport,  Hamitabat, elektrik üretim ve tic. A.ş, İstanbul Anadolu elektrik, Boğaziçi elektrik, Toroslar elektrik, Araslar elektrik, Dicle elektrik, Van gölü elektrik. Seyit Ömer elektrik ve Kangal elektrik Santralleri, Yeditepe beynelmilel otelcilik ve turizm Tic. A.Ş nin yüzde 15 D gurubu, 11 E gurubu hissesi, TEDAŞ Tekirdağ, Muğla, Bilecik, Düzce, İstanbul, Denizli, Kocaeli de ki çok sayıda taşınmaz.

2014 senesinde satılan yerler.

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri, Kemerköy liman sahası, Yatağan termik santrali, TEDAŞ TDİ ve Maliyenin çok sayıda taşınmazı satılmıştır.

Ben bu kadar yerin satıldığını bilmiyordum. Biz belli başlı bazı tesislerin satışını biliyorduk. Meğer daha ne yerler varmış. Birinci sayfadaki Balıkesir SEKA ile Seydişehir alüminyum tesislerinin satışını anayasa mahkemesi millet menfaati gözetilmemiş diye iptal etti. İktidar anayasanın bu iptal satışını uygulamadı. Sonra meclise getirdikleri meşhur torba yasalarının içersine bir kanun sıkıştırdılar. Satışı 5 seneyi geçenlerde geriye dönüş olmaz dediler. Bu iki tesis değerinin çok altında bir fiyat ile satılmış oldu. Balıkesir SEKA 1,1 milyona satıldı. Alıcı içersindeki hurdaları 1,8 milyona sattı. Şimdi bu tesisin bahçesinde koyunlar otluyor. İşte milli servetlerimiz böylece heba oluyor. Ancak 2014 senesine kadar olan satışlara ulaşabildim. Diğer senelerin satışların aramaya devam ediyorum.

Şimdi malumunuz olduğu gibi şeker fabrikalarının satışı gündeme geldi. Diğer yerlerin satışlarında karşılaşmadıkları bir tepki ile karşılaştılar. Şayet geri adım atmazlarsa bu şeker fabrikalarının satışı. Bu iktidarı götürür kanaatindeyim. Çünkü şeker pancarını değerini millet öğrendi. Şeker pancarından benzi elde edildiğini kimse bilmiyordu. Çok değerli bir ürün olduğu ortaya çıktı. Seçimi düşünerek geri adım atabilirler. Seçimden sonra mutlaka satarlar. Çünkü buradan gelecek paraya göre plan program yapmışlardır. Paraya ihtiyaç var. Dışarıdan borç bulamıyorlar. Çok yakında açıklarlar sırada Kamu binalarının, köprülerin ve karayollarının satışı var. Bunlar için Arap ülkeleri ile anlaşma yapılmış. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44