Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SAVAŞ BİR OYUN DEĞİLDİR

SAVAŞ BİR OYUN DEĞİLDİR


Savaş çocukların sokakta oynadığı savaş oyunu değildir. Ciddi savaş eğitimi almış kişilerin ciddi şekilde uyguladığı bir dövüş şeklidir. Askerden siyasetçi olur. Fakat siyasetçiden asker olmaz. Askerin görevi sağ olduğu müddetçe vatanı koruma görevi vardır. Askerlik kutsal bir görevdir. Ordu peygamber ocağıdır. Bu laf olsun diye söylenmiş bir laf değildir. Kararlılık isteyen ciddi bir ocaktır. Ay gibi güneş gibi kararlılık isteyen bir ocaktır. Söğüt ağacı gibi her rüzgâra eğilen bir ocak değildir. Eskiden askere gitmeyene kız vermezlerdi.

Şimdi işler tersine döndü. Askere gidene kız vermiyorlar. Onun için 2 senede 160 bin genç askerlik yapamaz raporu almıştır. Neden acaba diye düşünen var mı? Askeri hastaneler kapatıldığı içindir. Çünkü hiçbir askeri doktor rica ile bir kişiye askerlik yapamaz raporu vermez. Çünkü askeri eğitimi ciddiyetle almıştır. Ordunun görevi ülkesinin bölünmez bütünlüğünü korumaktır. İç ve dış düşmanlara karşı sınır güvenliğini sağlamaktır. Bunu tam olarak yerine getirebilmesi için. Kendi personelini kendisi yetiştirir. Maalesef bu gün askeri okullar kapatılmıştır. Yalnız eğitim yaptırarak askeri personel yetişmez.

Askeri terbiyeyi de tam anlamı ile alması gerekir. Aldığı terbiye emir komuta zincirine itaahat´ı gerektirir. Emir demiri keser diye boşuna söylenmemiştir. Bölük komutanı oğlum babanda olsa parolayı bilmeyene geçit vermeyeceksin demiştir. Bu olayı birliklerde çok yaşadık. Üst komutanı gelir. Asker parola sorar. Komutan ben parolayı bilmiyorum. Buranın komutanı benim sen beni tanımıyor musun? Dediğinde asker tanıyorum. Komutanım baban dahi olsa parolayı bilmiyorsa alamayacaksın diye emri verdi dediğinde ise. Komutan aferin oğlum der. İşte askerlik böyle bir olaydır.

Şimdi siyasiler Afrin olayında kahramanlık yapmaya çalışıyor. Yok, efendim en ön safta gidermiş. Vatan için canını feda edermiş. Geçiniz beyler milletin aklı ile dalga geçmeyin. Savaş eğitimi yapamamış birisinin en ön safta yer alamsı mümkün değildir. Askerin görevi savaşmaktır. Şimdi siyasilerin zamanında söyledikleri sözlerin söyleneceği zaman gelmiştir. Asker canını vermek için para alıyor demediniz mi?  Bazı askerler ailem şehit maaşı alsın diye şehit oluyorlar demediniz mi? O zaman askerin işine karışmayın. Siyasetçinin görevi ordunun ihtiyaçlarını karşılamaktır. 1967 senesinde Kıbrıs´a Yunanistan haddinde fazla asker yerleştirdi.

Zamanın başbakanı rahmetli Süleyman Demirel Yunanistan´a Nota verdi. Ya askerini adadan çekersin ya da Kıbrıs´a çıkacağız dedi. Ordu bütün hazırlıklarını yaptı. Teyakkuzda bekliyoruz. Mersin limanında gemilere vinçle tanklar yüklenmiş. Askerler gemilere bindirilmiş durumda bekleniyor. Amerika Simsın isminde bir elçi gönderdi. Mevsim kış. Hava sisli hükümet ile görüştü. Hükümet askerlerini adadan çekecekler dedi. Tarihte böyle vaka iki defa oldu. Onun için askerlerini çekmezler diyor. Hükümet kararından taviz vermiyor.

O sisli havada iki defa Yunanistan´a gitti geldi. Yunanistan kabul etmek zorunda kaldı. Ve sonunda Yunanistan askerini çekti. Bunu neden anlatımım siyasetin görevi diplomatik görüşmeleri sağlamaktır. Bakın bu olaydan sonra ne oldu. Artık teyakkuz kaldırıldı. Mersin limanda gemiler ful dolu bekliyordu ya. Gemileri boşaltma işlemi başlıyor. Gemilere tankları vinçle yüklemişlerdi. Vinçle bir tank indiriliyorlar. Komutanın birisinde olay kafasına dank ediyor. Hemen yetkili komutanları topluyor. Beyler biz Kıbrıs´a gitseydik bu tankları nasıl indirecektik. Durun biz tanklarımız bir indirelim mi diyecektik?

Demek ki bizim çıkartma gemilerine ihtiyacımız var diyorlar. Askerlere gidiyorlar askerleri deniz tutmuş yerlerde sürünüyorlar. Ertesi gün komutan raporun hazırlıyor. Doğru başbakan Demirel´e gidiyor. Durum anlatıyor. Demirel derhal çıkartma gemisi yapılmasını ve deniz piyade bölüğü kurulmasını emrediyor. 1974 de Kıbrıs´a onun için kolaylıkla çıkılmıştır. İşte siyasilerin görevi ordunun ihtiyacını yerine getirmektir. Olmadık yerlere fuzuli para harcamayıp. Füze yatırımı yapsaydık. İnsansız hava aracı yapsaydık. Bunlar sayesinde askerimizi Afrin´e sokmadan bu işleri halledebilirdik.

Biz ne yaptık? Libya ya uçaklar dolusu para gönderdik. Suriye olayına milyarlar harcadık daha da harcıyoruz. Saray yaptırdık. Devlet yöneticilerine teknolojinin bütün imkânlarına sahip uçaklar aldık. Nerede ise uçak filosu kurduk. Bakanlıklara sayısı bilinmeyen son model arabalarla donattık. Sözün kısası siyasetçilerin görevi orduya gerekli teçhizatı sağlamaktır. Savaşta ön safta yer almak değildir. Ön safta yer alacak olanlar askerlerdir. Çünkü askerin görevi odur. Hamasetli sözlerin anlamı oy almak içindir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 02-2018 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44