Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


SAVAŞ KELİMESİ KORKUNÇ KELİME

SAVAŞ KELİMESİ KORKUNÇ KELİME


Dünyada en kötü ve korkunç kelime savaş kelimesidir. Savaşlarda milyonlarca insan ölmüştür. Hayatının baharında milyonlarca gençler savaşlar yüzünde hayatlarından olmuştur. Bu savaş kelimesi en son kullanılacak kelimedir. Bu kelime öyle sabit şeyler için kullanılacak bir kelime değildir. Savaş düşmanlar ile yapılır. Şimdi sizlere bir bakanın konuşmasından bahsedeceğim. Berat Albayrak ? şimdi biz kurtuluş savaşındayız.

Teşkilatlarımızla 2019 da bir seçim savaşına hazırlanıyoruz. Başkomutanımızın liderliğinde bu kurtuluş savaşına hazır mıyız?? Salondan evet sesleri yükseliyor. ?Gazanız mübarek olsun?. Bunun videosunu saadet partisi lideri Karamollaoğlu sosyal medyada yayınladı. Berat Albayrak şimdi ben bunu söylemek istemedim diyebilir. Ben mücadele anlamında söyledim diyebilir. Fakat başkomutan kelimesi girince doğrudan savaş akla gelir.

Hem seçimden bahsedeceksiniz? Hem kurtuluş savaşından bahsedeceksiniz? Bunun kaçacak bir tarafı kalmamıştır. Savaş düşmanla yapılır. Bu savaşta düşman kimdir? Size göre kim olabilir? PKK olabilir mi? FETÖ olabilir mi? Bunların ikisinin de olması mümkün değil. Çünkü bunlar seçime girmiyor. Demek ki seçimi kurtuluş savaşı olarak görüyorsunuz. Karşınızdaki düşman muhalefet edenler olmuş oluyor demektir. Size göre Türk milleti düşman olmuş oluyor. Şayet savaşa çok hevesli iseniz. PKK ile savaşın! Türk milleti ile değil.

O zaman size sonsuz destek oluruz. Ayni safta omuz omuza savaşırız. 17 senedir iktidarda olan bir partinin bunu söylemesi kadar acayip bir söylem olmaz. Bu akıl tutulmasıdır. Bakan bey çelik çomak oynamadan bahsetmiyor. Kurtuluş savaşından bahsediyor. Bu kurtuluş savaşını kimlere karşı vereceksiniz? Savaş havasına öyle girmiş ki? Salondakilerden evet cevabı alınca, gazanız mübarek olsun diyor.

Türkiye cumhuriyetinin bakanı bunu söylüyorsa terör örgütleri neler söylemez ki? Ortamı germenin kimseye faydası olmaz. Seçim demokrasinin bir gereğidir. Ülke gerginlikten bıkmıştır. Seçimi kurtuluş savaşı gibi görmek demek, demokrasiyi kabullenmemek demektir. Savaş çocuk oyuncağı değildir. Savaş öyle basite indirgenecek bir olay hiç değildir. Hele günümüzde hiç değildir. Teknolojinin bu karar ilerlemiş olduğu dönemde? Savaşlar acımasızlaşmıştır. Hani bir deyim vardır. Tüfek icat oldu mertlik bozuldu derler.

Çünkü eskiden göğüs, göğse kılıç ile savaşılıyordu. Tüfek icat oldu. Kılıcın yerini tüfek aldı. Şimdi ise teknoloji devri başladı. Tüfek ikinci plana düştü. Bombalar, roketler, füzeler var. Hatta atom bombaları var. Biyolojik silahlar var. Savaş öyle basite indirgenecek bir olay değildir. Ülke çoluk çocuğun eline kaldı. Sanki çelik çomak oyunu gibi görülüyor. Yazıklar olsun! İktidarın görevi bütün vatandaşlarını korumak ve kollamaktır. Ülkenin yarısından fazlasını düşman olarak görmek değildir. Nedir bu iktidar hırsı? Anlamak mümkün değil. Bu ülkede 60 milyon Türk var. Türk ırkı yok diyen bir iktidarın bakanının bunu söylemesi akıllara durgunluk veriyor.

Ülke olarak biz mahalli seçimlere gidiyoruz. Savaşa değil. Seçimi savaş havasına sokmanın kimseye faydası olmaz. Bir bakan şu seçim döneminde seçimin olaysız geçmesini konuşacağı yerde nelerden bahsediyor. Millet seçim şaibeli olmasın diye feryat ediyor. Bakan efendi savaştan bahsediyor. Gel de çık bu işin içerisinden. Yeni Türkiye böylemi olacak? Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin olduğu bir ülke istemek bu milletin hakkıdır. Şimdi bu sayın bakan Berat Albayrak beye soruyorum. Seçimi kaybederseniz? Aklınızdan ne yapmak geçiyor? Adil bir seçim olması hususunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bu bakan beye saadet partisi genel başkanı Karamollaoğlu güzel cevap verdi. Kendisini kutluyorum. İnşallah o cevaplarını TV haberlerinde de söyler. Pekiyi bu bakan beye cevap verecek başka birisi yok mu? Sayın Devlet Bahçeli ne diyecek? Duymazlıktan bilmezlikten mi gelecek? Yoksa bu söylemi kabullenecek mi? Ben böyle bir dönem görmedim ve duymadım. Vah benim Türkiye vah! Bunları da mı görecektik? Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04-02- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44